Skal du ud at rejse til sommer? Her er 3 “coronavenlige” destinationer

Del
Midt i Coronapandemien er Europa gået fra den ene nedlukning til den anden. Mange lande har indført rejsebegrænsninger i et forsøg på at kontrollere spredningen af COVID-19, men som vi nærmer os sommer og hvad for mange lande er turistsæsonen, går mange lande imod en gradvis åbning med håb om at trække turister.

Efter flere måneder tilbragt i isolation under anden bølge af pandemien, drømmer mange Danskere også om at komme væk hen over sommeren, hvad enten det er udendørs aktiviteter og økoturisme, eller blå himmel, hvide strande og et krystalklart hav.

Føler du, at du har brugt nok tid på havehygge, grill og trampolinen? Så er her tre europæiske destinationer hvor myndighederne ser ud til at have situationen forholdsvis under kontrol.

Gibraltar

Gibraltar har været det hurtigste og mest velorganiserede europæiske land til at vaccinere hele befolkningen, og landet tilpasser sig så småt den nye normale tilstand og lempelsen af begrænsningerne.

Udgangsforbud er blevet ophævet og mundbind er ikke længere obligatorisk udendørs. Det er dog påkrævet i offentlig transport og i indendørs arealer som butikker. Barer og restauranter har lov til at være åbne indtil kl. 02., som de var før udbruddet. 

Gibraltar velkommer turister fra EU-lande så længe de enten kan fremvise en negativ PCR-test taget 72 timer inden flyafgang eller kan foretage en test ved ankomst. Isolation ved ankomst er ikke længere påkrævet, men en anden test på dag 5 er påkrævet. 

Myndighederne er på vagt og vurderer situationen uge for uge.

Malta

Malta er et af de lande i EU, der har den højeste vaccinationsrate. 42% af landets voksne befolkning har nu fået mindst første dosis af vaccinen.

Landet er også så småt begyndt at hæve restriktionerne. Ikke-væsentlige butikker og tjenester er genåbnet efter en syv-ugers nedlukning efter smittetrykket er faldet, og Middelhavsøen forbereder sig på, hvad det håber, bliver en travl turistsæson. Danmark er på Maltas ’gule liste’, hvilket betyder, at grænsen nu er åben for danske turister. Det kræver blot en negativ PCR-test maks. 72 timer gammel, en test ved ankomst eller 14-dages isolation ved ankomst.

Drømmer du om sol, sommer og strand ved Middelhavet kan du overveje Malta denne sommer.

Island

Islands lave befolkningstal og befolkningstæthed gør landet til en relativ ’Coronavenlig’ sommerdestination. Landet er kendt for sine unikke natur og landskaber, som størstedelen af turistaktiviteterne er centreret omkring. Dette betyder, at du som turist vil have god mulighed for at beskytte dig selv ved at holde sikker afstand fra andre mennesker.

Island har siden udbruddet af anden bølge fulgt en streng test- og sporingskontrol for at kontrollere smittespredningen. Siden 26. april 2021, har landet også åbnet op for turister fra godkendte EU-lande, heriblandt Danmark. Besøgende skal blot fremvise et certifikat for fuld vaccination, tidligere infektion eller en negativ PCR-test foretaget maks. 72 timer før flyafgang. Efter ankomst er turister dog yderligere påkrævet at gennemgå 2 tests med en 5-dages karantæne imellem. 

Information om Escalate ApS

Escalate ApS
Skudehavnsvej 5
2150 Nordhavn

Følg pressemeddelelser fra Escalate ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Escalate ApS

Hvorfor er det en god idé at få renset sine tæpper?21.5.2022 20:00:00 CEST | Nyhed

I de seneste par år har flere og flere valgt at få tæpper hjemme i stuen. Et moderne, æstetisk og sommetider også praktisk valg. Dog er der også en del vedligehold forbundet med tæpper - både for udseendets skyld men også med henblik på hygiejne og allergier. I tæpper samler sig nemlig støv og andre usundheder, som du bør få fjernet. Derudover risikerer tæpper også at få pletter og plamager. Disse kan heldigvis - i langt de fleste tilfælde - også fjernes!

Første gang hos en kosmetisk klinik?21.5.2022 20:00:00 CEST | Nyhed

Bare rolig! For mange kan det være en smule grænseoverskridende at skulle lade et andet menneske tage sig af ens udseende, specielt hvis det er første gang. En kosmetolog kan plukke og forme dine øjenbryn, fjerne kropsbehåring, samt give dig forskellige krops- og ansigtsbehandlinger, når det gælder de mindre behandlinger. Efter første oplevelse finder mange det stærkt vanedannende at skulle besøge kosmetologen i ny og næ. Det skyldtes, at de uddannedes resultater overrasker – ikke på grund af, at de ikke burde være dygtige i deres arbejde, men fordi at mange mænd og kvinder føler sig direkte overraskende smukke, efter et besøg hos deres foretrukne kosmetolog.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye