Ny professor i statistik og epidemiologi

Christian Ritz har været involveret i planlægning og analyse af adskillige danske og internationale randomiserede interventionsstudier, hvor man bl.a. undersøgte effekt af ernæring, fysisk aktivitet og nye diagnostiske tests. De seneste år har han også arbejdet meget med epidemiologiske undersøgelser, især relateret til underernæring og sygdom i lavindkomstlande i Afrika og Asien; bl.a. mikronæringsstofmangel, kropssammensætning og tuberkulose.
Christian Ritz’ forskning er hovedsageligt fokuseret på statistisk modellering af gentagne målinger på samme individ, såsom ændring i kropssammensætning og vægtudvikling over tid, videreudvikling af dosis-responsmodeller, som f.eks. bruges i miljømæssig sammenhæng til risikovurderinger af giftstoffers virkning, samt senest metoder til at kontrollere risikoen for falske positive resultater.
Christian Ritz kommer fra en mangeårig stilling som lektor i et tværfagligt forskningsmiljø på Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet og inden da Institut for Grundvidenskab og Miljø. De seneste fem år har han desuden været studieleder på kandidatuddannelsen i human ernæring
Christian bliver en del af forskningsgruppen Geografisk og Register-baseret Epidemiologi i Afdelingen for Sundhed og sygelighed i befolkningen. Christian skal blandt andet varetage en del af instituttets undervisning i statistik.
”Vi ser frem til at tage imod Christian, der fagligt set passer godt ind i instituttets profil, både hvad angår registerforskning og interventionsstudier” udtaler instituttets direktør, Morten Grønbæk.
Christian Ritz er 47 år, bor i Brønshøj, er gift og har en datter på ni år. Han voksede op og gik i skole og gymnasiet på Haderslev-egnen i Sønderjylland og kom som ung til København for at læse på universitetet. Han har en kandidatgrad i statistik fra Københavns Universitet og en ph.d.-grad fra den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
Fra megafabrikker til minianlæg: Dansk opfindelse gør grøn ammoniak mulig26.3.2025 12:49:28 CET | Pressemeddelelse
Produktionen af ammoniak til kunstgødning er en af verdens helt store klimasyndere. Den står for omkring 1,3 % af den samlede globale CO₂-udledning – svarende til cirka 500 millioner ton årligt. Det er næsten på niveau med den samlede luftfartsindustri og over dobbelt så meget som de årlige udledninger fra alle nordiske lande tilsammen.
Danske forskere: Fire ud af fem nybyggerier skal stoppes24.3.2025 08:10:31 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra forskere på DTU, SDU og AAU viser, at biobaserede byggematerialer ikke er nok til at gøre byggebranchen bæredygtig. Der skal bygges markant mindre.
Danske forskere med til at sætte verdensrekord: Solcellevinduer kan gøre fremtidens bygninger til kraftværker20.3.2025 10:20:13 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskningsprojekt med deltagelse fra Syddansk Universitet har udviklet gennemsigtige solceller med rekordbrydende effektivitet. De nye vinduer kan både lukke lys ind og producere strøm – en teknologi der kan forandre bygninger i byer verden over.
AI giver røntgensyn: Nu kan vi se, hvad vores bygninger er lavet af – og det kan hjælpe klimaet18.3.2025 11:13:59 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Syddansk Universitet og Peking University har udviklet en ny AI-teknologi, der kan kortlægge byggematerialer i stor skala. Det er vigtigt i forhold til både byplanlægning, bæredygtigt byggeri og CO₂-reduktion.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum