DI - Dansk Industri

DI: Life science-strategi kan bringe Danmark styrket ud af krisen

Del
Regeringen har netop lanceret deres ny strategi for life science. DI roser den ambitiøse strategi, der skal styrke life science-forskningen i Danmark, sikre bedre patientbehandling og øge eksporten.

DI hilser regeringens nye strategi for life science velkommen. Strategien vil styrke rammevilkårene for en vigtig branche for Danmarks økonomi og velfærd. Initiativerne i strategien vil være med til at styrke life science-forskning til gavn for udvikling og eksport af ny medicin, medicinsk udstyr og sundhedsteknologi. Den vil også øge danskerne adgang til bedre behandlinger og iværksætte en målrettet indsats mod kroniske lidelser og ulighed i sundhed.

- Regeringen med erhvervsminister Simon Kollerup i spidsen fortjener stor ros for at lancere en ambitiøs life science-strategi. Det går godt for Danmarks life science-virksomheder, men den internationale konkurrence er benhård, og den er blevet forstærket af coronapandemien. Derfor er det helt rigtigt at få styrket rammevilkårene for en af Danmarks største eksporterhverv netop nu, så Danmark kan fastholde og styrke sin position som en af verdens førende life science-nationer, siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen, der dog håber, at regeringen vil følge op med at gøre forskningsfradraget permanent.

- Senere håber jeg, at regeringen vil tage initiativ til at gøre forskningsfradraget permanent og hæve loftet på merfradrag. På den måde kan politikerne sikre, at danske og udenlandske investeringer bliver lagt i Danmark, siger Lars Sandahl Sørensen.

Danmark har i dag en af verdens stærkeste life science-sektorer. En ny analyse fra Dansk Industri viser, at sektoren eksporterede for mere end 150 mia. kr. i 2020, svarende til over 20 procent af den samlede danske vareeksport – på trods af den globale pandemi. Den nye strategi skal være med til at sætte endnu mere skub på udviklingen.

- Strategien vil være til gavn for det danske sundhedsvæsen, de danske virksomheder og dansk økonomi. En life science-branche i vækst skaber nemlig flere arbejdspladser og flere penge til danskernes velfærd. Og det betyder også, at vi alle kan se frem til bedre behandlingsformer, medicinsk udstyr og andre sundhedsløsninger, siger Lars Sandahl Sørensen.

Regeringen lancerede life science strategien på et pressemøde i Industriens Hus fredag formiddag.

Foruden initiativer på bl.a. sundhedsdata, forskning og eksport, har regeringen lagt op til at tage fat på to af fremtidens store sundhedsudfordringer – kroniske lidelser og ulighed i sundhed.

- Kroniske lidelser og ulighed i sundhed er to af de store udfordringer, som samfundet står overfor. Derfor håber jeg, at regeringen vil følge strategiens initiativ med en task force på området op med en ambitiøs sundhedsaftale senere på året. Den bør skabe et godt grundlag for stærkt offentlig-privat samarbejde med fokus på forebyggelse, tidligere opsporing og diagnose, samt behandling af kroniske lidelser, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs hele strategien på Erhvervsministeriets hjemmeside.

Link til pressemøde kan ses her: https://vimeo.com/536974426 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere kommentarer kontakt pressekoordinator Lars Bøgeskov på 2236 3138.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye