Saxo.com

Over 200.000 studerende får gratis bogstreaming i ny pilot mellem Det Kgl. Bibliotek og Saxo

Del
2. halvår byder på gode nyheder til størstedelen af de studerende på landets ungdomsuddannelser, der kan se frem til at kunne streame e- og lydbøger som følge af et nyt samarbejde mellem Saxo og Det Kgl. Bibliotek.

Under COVID-19 har særligt manglende adgang til litteraturen vist sig at være en udfordring blandt de studerende. Et nyt forsøg mellem Det Kgl. Biblioteks licensservice for ungdomsuddannelser og Danmarks største online boghandel Saxo vil undersøge, om adgang til litteraturen via mobilapp kan være med til at løse problemet på en måde, der både er bekvem og effektiv for de studerende.
I forsøget er der sikret adgang til over 75.000 titler i e- og lydbogsformat til mere end 200.000 studerende på ungdomsuddannelserne.

En pilotundersøgelse foretaget af Det Kgl. Bibliotek og Saxo i efteråret 2020 påviste flot interesse for e- og lydbøger blandt de studerende, og den 1. juli 2021 bliver adgangen – dog stadig på forsøgsbasis – til den digitale litteratur tilbudt til endnu flere.

Anne-Birgitte Rasmussen, rektor på Københavns åbne Gymnasium og repræsentant for Danske Gymnasier i ungdomsuddannelsernes licensudvalg (UNGLU), er med til at rådgive Det Kgl. Bibliotek i forbindelse med licensservicen, bakker op om initiativet:
Vi er utrolig glade for, at Saxo vil være med til at udbrede lysten til litteratur til vores elever. Netop det, at vores elever kan tilgå litteratur gennem deres mobilapp, vil gøre en stor forskel. Om det er i bussen på vej til skole eller om aftenen inden sovetid bliver litteraturen tilgængelig her og nu for vores elever. Det bliver spændende at følge, hvordan tilgængeligheden og det brede udbud vil øge elevernes smag for at læse bøger.

Chefkonsulent Dyveke Sijm, ansvarlig for den daglige drift af licensservicen hos Det Kgl. Bibliotek, udtaler:
Vi er ovenud begejstrede over, at Saxo sammen med Det Kgl. Bibliotek har lyst til at finde ud af, om undervisere og studerende på landets ungdomsuddannelser er lige så vilde med at have adgang til litteratur via en mobilapp, når de er på job, som de er, når de holder fri.

Saxos direktør, Natasha Brandt, udtaler om aftalen:
Vi ser rigtig meget frem til samarbejdet med Det Kgl. Bibliotek, og vi er fantastisk glade for, at Saxo med dette samarbejde kan hjælpe med at give de studerende nemmere adgang til at læse. Vi har samtidig et lille ønske om, at de ikke blot vil læse deres lektier hos os, men at de ligefrem vil få øjnene op for litteraturens mange fantastiske universer og derigennem få lyst til også at bruge noget af deres fritid i bøgernes verden.”

Aftalen bliver finansieret af Det Kgl. Bibliotek via projektmidler, øremærket tiltag for de ungdomsuddannelsesinstitutioner, KB betjener, på opdrag fra undervisningsministeriet og institutionernes interesseorganisationer.

Interesserede institutioner kan sende en mail til ungli@kb.dk og tilmelde sig et webinar om tiltaget her.

Kontakter

Billeder

Information om Saxo.com

Saxo.com
Rådhuspladsen 38
1785 København V

https://www.saxo.com

Saxo er Danmarks største online boghandel og driver medlems- og streamingplatformen Saxo Premium. Vi repræsenterer alle læsere, bøger, genrer og forfattere. Vi stiller gerne vores data til rådighed for pressen til historier om tendenser og udviklingen på bogmarkedet og bidrager med vores indsigt i litteraturens verden.

Følg pressemeddelelser fra Saxo.com

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Saxo.com

2022 bød på ændrede forbrugsvaner og markant udvidelse af positionen for Saxo9.3.2023 14:41:53 CET | Pressemeddelelse

Efter to år præget af corona-betingede nedlukninger, hvor efterspørgslen på litteratur steg kraftigt, kunne danskerne i 2022 igen søge underholdning, oplysning og adspredelse uden for hjemmets vægge, og det satte sit aftryk på bogmarkedet. I Saxos forretning faldt styksalgsomsætningen ift. 2021, men selvom resultatet for 2022 lagde en dæmper på væksten, så indplacerer Saxo sig med 2022-resultatet igen på den oprindeligt forventede vækstkurve, der blev fastlagt med 2025-strategien i 2019. Som Danmarks største online boghandel og indehaver af bogstreamingtjenesten Saxo Premium realiserede Saxo i 2022 en omsætning på 371,4 mio. kr., og selvom det er 17 pct. under 2021, er det imidlertid en vækst på over 20 pct. sammenlignet med 2019 og på niveau med pandemiens første år 2020, hvilket viser, at Saxo under pandemien er lykkedes med at udvide sin position. Saxo sendte i 2022 mere end 3,3 mio. læseoplevelser på tværs af fysiske og digitale formater ud til danske læsere, og selvom det er et fa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum