Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

10 millioner kroner skal sparke liv i København efter corona

Del
Nu er det bare med at finde alle de gode ideer frem, så byen kan blomstre igen. Det siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der har skaffet en pulje på 10 millioner kroner til det trængte erhvervsliv i de netop overståede økonomiforhandlinger.
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune

Nu genåbner de københavnske butikker, restauranter, barer og cafeer – og byens erhvervsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har skaffet en hjælpende hånd.

En pulje på 10 millioner kroner til at lave arrangementer, fester, kampagner og festivaler for.

”Pengene skal afbøde den helt ekstraordinære situation, som vores erhvervsliv befinder sig i lige nu. Puljen skal skabe vækst og få København til at blomstre. Vi trænger til at få sparket liv i byen igen, så nu er det bare med at finde alle de sjove og gode ideer frem, der kan glæde både københavnere og turister”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Stegt flæsk og moules frites, oktoberfest eller julemarked
De 10 millioner kroner i puljen kommer fra den såkaldte Overførselssag, hvor partierne bag sidste års budget i København fordeler 709 millioner kroner, som ikke er blevet brugt, til en række kommunale indsatser.

For Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard var det afgørende, at der blev sat penge af til aktiviteter, der kan hjælpe det trængte københavnske erhvervsliv på fode igen og vise, hvad byen kan tilbyde.

Mange restauranter, caféer, barer og detailhandlen har under coronaen fået halveret omsætningen, fordi de ad flere omgange har været tvunget til at lukke ned.

Samtidig har rejserestriktionerne forhindret turisterne i at overnatte på byens hoteller og bruge penge i København.

Med den nye pulje kan erhvervslivet nu søge om penge til at sætte nye aktiviteter i gang og rette op på tabet.

”Der er ingen grænser for fantasien. Man kunne forestille sig en madfestival under EM i fodbold, hvor kokke dyster i hvilket af de to lande, der spiller på en given dag, der har det bedste mad. Det kunne være Danmark-Belgien, hvor der vil være kamp mellem stegt flæsk og moules frites. Eller hvad med en oktoberfest på Rådhuspladsen? Eller et kæmpe julemarked på Østerbro? Det er bare med at sende de gode ideer ind, og så kigger vi på dem ifølge kriterierne”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmesterCecilia Lonning-Skovgaard (V).

I første omgang afsættes der 10 mio. kr. i 2021 til formålet.

Men partierne bag Overførselssagen er indstillet på, at det til budgetforhandlingerne til september kan komme på tale at forlænge puljen i flere år med flere penge.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Claus Bøggild: 22828437/Jw9k@kk.dk

Billeder

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Kbh. Kommune
Download

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum