BioPhero tiltrækker ny Serie A investering på 17 mio. USD (105 mio. DKK) til bæredygtig plantebeskyttelse

Del
Investeringen skal finansiere produktion og markedsføring af bæredygtige biologiske insektferomoner.
BioPhero giver landbruget mulighed for at beskytte deres afgrøder ved brug af biologiske insektferomoner i stedet for at anvende insekticider.
BioPhero giver landbruget mulighed for at beskytte deres afgrøder ved brug af biologiske insektferomoner i stedet for at anvende insekticider.

BioPhero, en dansk producent af insektferomoner, har i dag offentliggjort at selskabet har rejst 17 mio. USD (105 mio. DKK) i ny aktiekapital. Investeringen er BioPhero’s A-runde, med DCVC Bio som ledende investor, og med deltagelse af FMC Ventures. Nuværende investorer Syngenta Group Ventures og Novo Holdings deltager også i runden, mens SDI/SIU udtræder af selskabets ejerkreds.

Selskabet, hvis mission er at erstatte kemiske insektmidler med bæredygtige biologiske insektferomoner, vil bruge investeringen til at starte produktion af adskillige nye produkter i en kvalitet, mængde, og et prisleje, som muliggør deres anvendelse mod vigtige skadevoldende insekter i markafgrøder.

Feromoner har udsigt til at blive et vigtigt værktøj til plantebeskyttelse uden den negative effekt på miljø og biodiversitet forsaget af intensiv brug af kemiske sprøjtemidler. Feromoner produceres naturligt af insekter som et lokkestof ved parring, men de kan også bruges til effektivt at forhindre opformering af bestemte skadevoldende insekter i marker ved at forvirre og forstyrre deres parringsproces. Feromoner er miljøvenlige da de er artsspecifikke og derfor kun har effekt på de skadevoldende insekter. Feromoner kan således erstatte brugen af kemiske sprøjtemidler, men de kan også forhindre overforbrug af disse ved at reducere sandsynligheden for at insekter opbygger resistens mod dem.

BioPhero fik sin første investering i 2018, og har siden udviklet og opskaleret en ny og effektiv produktionsmetode til insektferomoner ved brug af mikrobiel gæring. Processen anvender fornybare råvarer, producer mindre affald end den traditionelle kemiske proces, og er i stand til at levere insektferomoner i den kvalitet, mængde og prisleje som kræves i store markafgrøder som f.eks. majs, ris, og sojabønner. BioPhero har bevist produktion af feromoner i ton-skala, og selskabet er nu klart til at starte produktionen af sit første produkt og tilbyde det til kunder og udviklingspartnere over hele verden.

"Vi ønsker at give landbruget en ny mulighed for at beskytte deres afgrøder ved brug af biologiske insektferomoner i stedet for at anvende insekticider. I de store markafgrøder har dette indtil nu ikke været muligt på grund af høje produktionsomkostninger for feromoner. BioPhero har vist at vi kan gennembryde denne omkostningsbarriere. Vi er meget tilfredse med at kunne tiltrække nye stærke investorer og ser dette som en blåstempling af den succes vi har haft med at udvikle og opskalere feromonproduktion, og skabe nye muligheder for landbruget," siger Kristian Ebbensgaard, CEO, BioPhero. 

I modsætning til insekticider, udvikler insekter ikke resistens mod feromoner fordi de produceres af hun-insekterne for at tiltrække hannerne ved parring, og de udgør dermed ikke et enkelt mål som insekterne let kan udvikle modstandskraft overfor gennem evolution.

Plantebeskyttelse med feromoner er effektivt, sikkert, og forvolder ikke skade på bier og andre insekter.

“Vi har analyseret brugen af insektferomoner indenfor landbrug og start-ups indenfor dette felt i mange år. Indtil nu er der intet firma der har haft succes med at producere feromoner til en pris og i en skala der muliggør global anvendelse” siger John Hamer, Co-Managing Partner, DCVC Bio. ”BioPhero’s patenterede platform er et gennembrud i forhold til at levere den omkostningsstruktur, produktionsfleksibilitet, og kvalitet, som gør at feromoner kan anvendes i de store markafgrøder.”

Kontakter

Kristian Ebbensgaard, CEO, BioPhero, tlf. 6060 0909, kristian@biophero.com


Christian Mostrup, pressechef, Novo Holdings, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk

Billeder

BioPhero giver landbruget mulighed for at beskytte deres afgrøder ved brug af biologiske insektferomoner i stedet for at anvende insekticider.
BioPhero giver landbruget mulighed for at beskytte deres afgrøder ved brug af biologiske insektferomoner i stedet for at anvende insekticider.
Download

Information om Novo Holdings

Novo Holdings
Novo Holdings
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6500https://www.novoholdings.dk/

Novo Holdings er et dansk aktieselskab, der er 100 procent ejet af Novo Nordisk Fonden. Selskabet er holding- og investeringsselskab for virksomhederne i Novo Gruppen, der består af Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S, og forvalter fondens aktiver. Ud over at være hovedaktionær i Novo Gruppens selskaber formidler Novo Holdings seed- og venturekapital til udviklingsselskaber og erhverver betydende ejerandele i veletablerede virksomheder inden for life science samt forvalter en bred portefølje af finansielle aktiver.

Novo Holdings vision er at være anerkendt som én af verdens førende investorer inden for life science med fokus på langsigtet værdiskabelse. Se mere på www.novoholdings.dk

Om BioPhero
BioPhero er en global frontløber indenfor produktion af insektferomoner der anvendes til bæredygtig og miljøvenlig plantebeskyttelse indenfor landbruget. Vores vision er at gøre landbruget mere bæredygtigt ved at muliggøre brugen af feromoner til beskyttelse mod skadevoldende insekter i de store markafgrøder. BioPhero har udviklet og opskaleret en patentbeskyttet biologisk produktionsplatform baseret på gæring. Vi har samlet et dedikeret hold med kompetencer indenfor mikrobiologi, fermentering, kemi, og procesudvikling.
BioPhero blev grundlagt i 2016 af Professor Irina Borodina, som et spin-out fra DTU, og selskabet fik sin første investering i 2018. Selskabet beskæftiger i dag 21 personer og er beliggende i København. BioPhero er også med i de EU-støttede projekter OLEFINE og PHERA. Læs mere på www.biophero.com

 

Følg pressemeddelelser fra Novo Holdings

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Holdings

Novo Holdings rapporterer indtægter og afkast på i alt 31 mia. kr. i 2023. Værdien af samlede aktiver stiger med 38% til 1.114 mia. kr.12.3.2024 07:30:00 CET | Pressemeddelelse

København, Danmark – I dag offentliggør Novo Holdings årsresultatet for 2023*. En stærk præstation leveret af investeringsporteføljen samt solid vækst i Novo Gruppens selskaber giver et samlet resultat for indtægter og afkast på 31 mia. kr. for 2023, en stigning fra 3 mia. kr. i 2022. Investeringsporteføljen genererede et overskud på 9,4% sammenlignet med -6,3% i 2022. Når Særlige Investeringer** medregnes, lander det samlede investeringsafkast på 7%.

Novo Holdings lancerer et nyt selskab og en finansieringsrunde for at fremme udvikling af nye innovative orale lægemidler29.2.2024 12:45:00 CET | Pressemeddelelse

Orbis Medicines rejser 26 mio. euro i seed finansiering til udvikling af værdifulde orale alternativer til populære biologiske lægemidler. Orbis’ enestående teknologi gør det muligt at skabe orale makrocykliske lægemidler hurtigt og systematisk efter mange år med få fremskridt på området. Novo Holdings’ afdeling for Seed Investments brugte sin proaktive strategi til at bygge Orbis Medicines.

Novo Holdings gennemfører køb af Ellab12.9.2023 15:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Novo Holdings meddelte i juni i år, at der er indgået aftale om at købe Ellab fra EQT. Transaktionen er nu godkendt af alle relevante myndigheder, og handlen er gennemført. I samme ombæring er det vedtaget, at Anders Hedegaard tiltræder som ny bestyrelsesformand for Ellab. Endelig har Novo Holdings og Lundbeckfonden indgået en særskilt aftale om salg af en betydelig minoritetsejerandel i Ellab til Lundbeckfonden.

Novo Holdings rapporterer afkast på investeringsporteføljen på minus 6%, indtægter og afkast på i alt 3 mia. kr. og samlede aktiver for 805 mia. kr. i 202212.4.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

København – I dag offentliggør Novo Holdings årsresultatet for 2022. Investeringsporteføljen realiserede et afkast på minus 6%, og Novo Holdings samlede indtægter og afkast for året landede på 3 mia. kr. Årsresultatet kan tilskrives en stærk præstation fra selskaberne i Novo Gruppen og en robust investeringsportefølje, der leverede over benchmark.

Bactolife henter 5 mio. USD i ny finansiering til at bekæmpe mave-tarminfektioner på verdensplan30.8.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Bactolife meddelte i dag, at Bill & Melinda Gates Foundation, i overensstemmelse med fondens velgørende formålserklæring, har givet tilsagn om en investering på 5 mio. USD til at accelerere effekten af Bactolifes teknologiplatform og dermed videreudvikle Binding Proteins, der er en nyskabende biologisk løsning til at reducere risikoen for mave-tarminfektioner hos mennesker og dyr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye