Erhvervsministeriet

Nyt vækstteam skal skabe vækst og arbejdspladser i Midtjylland

Del
Syv regionale vækstteams skal undersøge, hvordan regeringen bedst investerer i lokale erhvervsfyrtårne, så hele landet kommer godt igennem coronakrisen. I Midtjylland vil vækstteamet fokusere på potentialerne i virksomheder, som arbejder med vandteknologi.

I Danmark er der 28.500 fuldtidsjob knyttet til vandsektoren, og mange af dem ligger i Midtjylland. Med sin unikke sammensætning af aktører på området har Midtjylland gode forudsætninger for at udnytte eksportmulighederne inden for bæredygtig vandteknologi og skabe vækst og arbejdspladser, hvilket vækstteamet nu vil se nærmere på.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vi skal blive endnu bedre til at udnytte det lokale unikke potentiale, for der er stor forskel på, hvad styrkerne er i Nordjylland, Bornholm og Fyn. Med de nye vækstteams vil vi netop skræddersy indsatsen, så vi på tværs af virksomheder, myndigheder og ildsjæle udvikler det lokale erhvervsliv og styrker den grønne genopretning. Behovet for stærke virksomheder er kun blevet endnu vigtigere efter corona, og her vil det nye vækstteam vise vejen mod vækst, nye midtjyske arbejdspladser og flere grønne løsninger.”

Vækstteamet for Midtjylland består af lokale midtjyske repræsentanter med et bredt kendskab til det lokale erhvervsliv, og formanden, som skal lede arbejdet bliver Kim Nøhr Skibsted.

Formand Kim Nøhr Skibsted:

”Jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet sammen med resten af Vækstteam Midtjylland, for der er et stort midtjysk potentiale på eksempelvis vandområdet. Regionen huser stærke virksomheder og aktører på området, og samtidig efterspørger hele verdenen bæredygtige vandløsninger.”

Vækstteam Midtjylland arbejder til maj 2021, hvor vækstteamet skal give sine anbefalinger til regeringen.

9 lokale repræsentanter skal genstarte Midtjylland efter corona

Der står erfarne kræfter bag det nye vækstteam for Midtjylland med 9 repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommuner og erhvervshusene.

  • Niels Duedahl, adm. dir. Norlys A/S
  • Annemette Færch, bestyrelsesformand for Færchfonden og Holstebro Udvikling P/S
  • Jacob Bundsgaard, borgmester, Aarhus Kommune
  • Lone Børlum, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Herning & Ikast-Brande
  • Helge Albertsen, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Vestjylland
  • Nicolai Hansen, rådgiver i Nico Holding ApS. Medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
  • Søren Olesen, byrådsmedlem, Holstebro kommune. Bestyrelsesformand for Erhvervshus Midtjylland
  • Lise Berg Kildemark, Sustainable Packaging Director i ARLA Foods. Næstformand for Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse
  • Brian Bech Nielsen, Rektor for Aarhus Universitet, medlem af Erhvervshus Midtjyllands bestyrelse

Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat 500 mio. kr. under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.

Rammerne for det danske REACT-EU-program fastlægges af regeringen og udmøntes efterfølgende af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der arbejder for at give danske virksomheder i hele landet de bedste udviklingsmuligheder gennem en lokalt forankret erhvervsfremmeindsats.

Det midtjyske vækstteam er ét ud af syv vækstteams fordelt i hele landet, som skal skabe udvikling og arbejdspladser i hele Danmark.

Kontakter

Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye