Antallet af faste teststeder øges markant, inden gradvis genåbning af Danmark begynder

Fra mandag i uge 9 fortsætter den gradvise genåbning af Danmark. Derfor øges den samlede testkapacitet markant, og samtidig oprettes flere lokale testcentre.
F.eks. genåbner udendørs kulturinstitutioner med krav om, at besøgende skal fremvise dokumentation for negativ test, der er højst 72 timer gammel, ligesom der vil være krav om test på ungdomsuddannelser i Nordjylland, Vestjylland og Bornholm. I samme landsdele vil gælde en kraftig opfordring om test af lærere og elever over 12 år i grundskolen.
Derudover er den generelle opfordring fra sundhedsmyndighederne, at ansatte der møder fysisk på arbejde, herunder personale i detailhandlen, lader sig teste hyppigt.
For at gøre det endnu nemmere at blive testet udrulles nu et fintmasket net af teststeder i hele Danmark.
Et samlet overblik viser, at der pr. uge 9 vil være 209 faste testcentre fordelt over hele landet, hvoraf 108 tilbyder PCR-test og 101 hurtigtest. Det betyder, at der fra uge 9 vil være en samlet kapacitet på mere end 400.000 daglige test fordelt på både PCR - og hurtigtest i Danmark.
Du kan på coronasmitte.dk få et overblik over alle faste COVID-19 testcentre i Danmark i de enkelte regioner. Der er både angivet teststeder, der tilbyder PCR - og hurtigtest. Kortløsningen viser teststederne med åbningstider og direkte link til ”Find vej” eller tidsbestilling hos coronaproever.dk.
Direktør for Styrelsen for Forsyningssikkerhed, Lisbet Zilmer-Johns, udtaler:
”Der bliver ydet en enorm indsats i regionerne, kommunerne og Testcenter Danmark, som i øjeblikket arbejder på højtryk sammen med de private leverandører om hurtigt at udvide testkapaciteten over hele landet, så vi er klar til at åbne Danmark yderligere. Her i starten er der især fokus på de landsdele, hvor skolerne kan begynde at åbne fra på mandag.”
I grundskolen varetager kommunerne testning af lærere og andet personale samt elever fra 12 år. På ungdomsuddannelserne arbejdes der på at etablere testning på skolerne, og indtil testfaciliteterne er fuldt udrullet, kan skolerne benytte faste teststeder eller pop-ups tæt på institutionerne. Alene i Nord- og Vestjylland bliver der testet på 70 gymnasier og 72 efterskoler fra på mandag.
Foruden de mange nye teststeder, der etableres i den kommende tid, vil der fra uge 9 blive taget nye og mere skånsomme næsetest i brug over hele landet.
Styrelsen for Forsyningssikkerhed følger udviklingen og indsamler information om faste teststeder fra de fem regioner. Foruden informationen på coronasmitte.dk om alle de faste teststeder kan der findes yderligere oplysninger om testmuligheder lokalt på de fem regioners hjemmesider. Det gælder ikke mindst områder med smitteudbrud, hvor borgerne opfordres kraftigt til at lade sig teste.
Nøgleord
Kontakter
Cathrine Jarlbæk HomannKommunikationskonsulent
Tlf:3046 3287cho@sfos.dkBilleder
Information om Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Styrelsen for Forsyningssikkerhed er en dansk styrelse under Justitsministeriet. Styrelsens opgave er at understøtte det danske samfunds beredskab i forhold til nuværende og fremtidige kriser, hvor der kan forudses knaphed på særlige kritiske ressourcer.
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Ny analyse: Sådan kan ustabilitet i Mellemøsten påvirke dansk forsyningssikkerhed26.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Styrelsen for Forsyningssikkerhed har netop udgivet en analyse, der sætter fokus på, hvordan den nuværende ustabilitet i Mellemøsten kan påvirke forsyningssikkerheden i Danmark.
Nordic Summit: Security of Supply samler lande om forsyningssikkerhed4.10.2024 10:28:12 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde afholdes Nordic Summit: Security of Supply af Styrelsen for Forsyningssikkerhed med minister for samfundssikkerhed og beredskab, Torsten Schack Pedersen. Her samles nordiske myndigheder med det klare mål at løfte samarbejdet om sikre forsyninger, så vores del af verden bliver mindre sårbar over for usikkerheder i de globale forsyningskæder.
Nye anbefalinger: Sådan kommer myndigheder i gang med forsyningssikkerhed19.9.2024 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Globale kriser, nedbrud i it-systemer, mangel på medicin og andre forstyrrelser i vores forsyningskæder. Aldrig har det været vigtigere, at danske myndigheder tager forsyningssikkerhed alvorligt. Derfor kommer Styrelsen for Forsyningssikkerhed nu med konkrete anbefalinger til, hvordan myndighederne kan stå endnu stærkere til den næste krise.
Ny undersøgelse: Stort behov for styrket forsyningssikkerhed22.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
83 % af danske virksomheder og myndigheder ønsker bedre forsyningssikkerhed, når det gælder forsyningen af varer. Det viser en ny stor undersøgelse med næsten 3.000 deltagere. ”Danmarks sikkerhed er tæt forbundet med vores forsyningssikkerhed, så vi må alle i arbejdstøjet,” siger fg. direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Henrik F. Brodersen.
Erhvervsliv og det offentlige skulder ved skulder om forsyningssikkerhed13.11.2023 12:01:35 CET | Pressemeddelelse
Et solidt samarbejde mellem myndighederne og det private erhvervsliv er essentielt, hvis Danmark skal være bedre forberedt på nye forsyningskriser, hvor vores adgang til vigtige varer bliver udfordret. Nu tager Styrelsen for Forsyningssikkerhed derfor hul på et styrket samarbejde med Dansk Industri og Dansk Erhverv i et nyt Erhvervsforum for forsyningssikkerhed.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum