Udenrigsministeriet

Kofod lancerer ny strategi for dansk tech-diplomati

Del
Udenrigsminister Jeppe Kofod lancerer onsdag den 10. februar Strategi for Danmarks teknologiske diplomati 2021-2023. Målet med strategien er at sikre en demokratisk, tryg og samfundsansvarlig teknologiudvikling.

-      For mig er det ikke et spørgsmål, om tech-industrien skal reguleres, men hvordan. Stormløbet på Kongressen i Washington, online radikalisering og samfundsfarlige konspirationsteorier og misinformation, der går viralt, er symptomer på en teknologiudvikling, der er løbet løbsk og har været ureguleret for længe. Vi skal sikre, at teknologien understøtter vores demokrati frem for at undergrave det, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Derfor vil den nye strategi blandt andet indebære, at Danmark vil stille større krav til sociale medier og kæmpe for, at de i højere grad tager ansvar for indholdet på deres platforme. Det skal blandt andet ske ved, at det danske tech-diplomati går i kritisk dialog med branchen.

-      Grænserne for den demokratiske debat skal ikke bestemmes af en lille håndfuld tech-milliardærer med fingeren på ”slet”-, ”blokér”-, eller ”boost”-knappen. Vi skal som politikere tage ansvar og være med til at definere de digitale spilleregler. Danmark skal gå forrest for at skabe nye alliancer, styrke det internationale teknologisamarbejde og bidrage med danske løsninger, så vi kan gribe teknologiens muligheder og håndtere skyggesiderne. Derfor lancerer jeg en ny tech-strategi, siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udenrigsministeren har udpeget Anne Marie Engtoft Larsen som tech-ambassadør med globalt mandat og base i Silicon Valley. På vegne af Danmark skal hun gå forrest i diskussionen om tech-giganternes samfundsansvar samt i EU, FN og NATO være med til at forme de globale digitale spilleregler baseret på demokratiske værdier og menneskerettigheder. Det handler både om den nære teknologi, men også om international sikkerhedspolitik, hvor teknologien står centralt i stormagtsrivaliseringen og påvirker Danmarks udenrigspolitiske vilkår.

Praktisk om tilmelding

Lanceringen finder sted onsdag den 10. februar 2021 kl. 14.30 i Eigtveds Pakhus, Strandgade 25D samt virtuelt. Du kan følge lanceringseventet direkte via dette link eller live-streame fra Udenrigsministeriets Facebook- og Twitter-profiler.

Der vil være et begrænset antal pladser til presse i Eigtveds Pakhus, som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding til Eigtveds Pakhus sendes til mailen: jangra@um.dk.

Ved lanceringen vil udenrigsminister Jeppe Kofod præsentere strategien sammen med tech-ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen, hvorefter der vil være Q&A. Nikolaj Sonne, der gennem sit arbejde som journalist og studievært har beskæftiget sig med teknologiens muligheder og udfordringer, er ordstyrer.

For yderligere presseoplysninger, kontakt pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye