Det Kongelige Teater

Nøddeknækkeren får helt eksklusivt premiere på Kgl Xtra

Del
George Balanchines ultimative juleklassiker og tusindvis af danskeres juletradition kan streames helt gratis på Kgl Xtra.
Nøddeknækkeren sæson 19/20. Foto: Henrik Stenberg
Nøddeknækkeren sæson 19/20. Foto: Henrik Stenberg

Da Det Kongelige Teater lukkede ned den 9. december betød det også at tusindvis af danskere ville gå glip af årets juleforestilling, nemlig George Balanchines Nøddeknækkeren®. Men nu får de og mange flere alligevel mulighed for at se den klassiske juleballet, når vi fra lørdag den 12. december helt eksklusivt viser den på Kgl Xtra – og som alle andre forestillinger på Xtra er den gratis.

”På Det Kongelige Teater kan vi ikke sige ’jul’ uden at sige ’Nøddeknækkeren’. Derfor skar det også en hel del i hjertet, da vi som følge af de nye restriktioner mod covid-19 smittefaren måtte lukke teatret og aflyse årets ultimative juleklassiker. Men julen er som altid fuld af mirakler og det glæder mig helt enormt, at vi nu får mulighed for at vise den fantastiske forestilling på Kgl Xtra,” siger balletmester Nikolaj Hübbe.

Nøddeknækkeren handler om pigen Marie, som juleaften får den mest fantastiske nøddeknækker i julegave, og ved midnat tager den hende med på en magisk rejse til det fortryllede slaraffenland. Eventyret blev oprindeligt skrevet af den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann i 1816, og i 1892 komponerede Pjotr Tjajkovskij sin ikoniske musik til fortællingen.

Nøddeknækkeren er verden over blandt ballettens største klassikere, og i George Balanchines mesterlige version er der skruet helt op for trylleriet og eventyret. Forestillingen har endda også fået en rolle i årets tv-julekalender på DR, Julefeber, hvor balletbørnene danser de karakteristiske roller.

Nøddeknækkeren kan ses helt gratis på Kgl Xtra fra lørdag den 12. december 2020 kl. 08.00 og resten af året. Se mere på Kgl Xtra.

Koreografi: George Balanchine
Musik: Pjotr Tjajkovskij
Scenografi og kostumer: Anthony Ward
Lysdesign: Anders Poll
Dirigent: Catherine Winnes

Den Kongelige Ballet
Det Kongelige Kapel

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Nøddeknækkeren sæson 19/20. Foto: Henrik Stenberg
Nøddeknækkeren sæson 19/20. Foto: Henrik Stenberg
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

ARVEN vinder Sceneprisen ved Danish Rainbow Awards 202328.9.2023 10:30:21 CEST | Pressemeddelelse

I går aftes løb Det Kongelige Teaters publikums- og anmeldersucces ARVEN med årets Scenepris ved Danish Rainbow Awards 2023. Sceneprisen er afgjort ved en åben afstemning, hvor alle har kunnet indgive deres stemme. Sceneprisen gives for en scenepræstation eller forestilling, som har portrætteret eller skildret LGBT+ minoriteter, gennem dans, drama, musical eller komedie. Foruden Arven var UKØN, The Chosen Haram og Kærlig hilsen hadet nomineret.

Morten Hee Andersen er den ultimative forfører i ny moderne opsætning af Molières klassiske komedie Don Juan26.9.2023 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra den 12. oktober kan Molières klassiske komedie Don Juan opleves i en moderne, sanselig, sexet og musikalsk bearbejdelse som komisk tragedie, iscenesat af Skuespillets nye husinstruktør Anna Balslev. Forestillingens altoverskyggende midtpunkt er Morten Hee Andersen i rollen som Don Juan, der forfører hele Store Scene i selskab med Mathilde Arcel, Karen-Lise Mynster, Ena Spottag m.fl.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum