
Hjælp! Virksomheder brænder inde med julemad

Der blevet produceret godt op til jul med sylte og blodpølse og risalamande og andre lækkerier, som der er er godt salg i på restauranterne op til jul. Nu har regeringen lukket restauranterne i store dele af landet, og nu står mange virksomheder med et varelager af julespecialiteter, som de ikke kan sælge.
- Da restauranterne blev lukket i foråret, ville regeringen ikke kompensere for tab af værdi af varelagre, fordi den mente, at varerne bare kunne fryses ned. Det kunne de ikke uden værditab, men nu er store dele af varelagrene værdiløse, hvis de ikke kan sælges nu. Derfor appellerer vi så stærkt, som vi kan, til, at der gives kompensation for værdien af tab af varelagre, i hvert fald for så vidt angår sæsonvarer, der er værdiløse, når sæsonen er forbi. Og julesæsonen er forbi, når de tvangslukkede restauranter må åbne igen den 4. januar, lyder det fra adm. direktør Torsten Buhl fra FødevareDanmark
Han bliver bakket op af adm. dir. Ronni Black Nielsen fra Nørre Søby Slagteren på Fyn, hvorfra der normalt sælges mange julespecialiteter til restauranter o.lign. i navnlig storbyerne København, Odense og Aarhus:
- Nu står vi med et lager, som vi ikke kan sælge, fordi kunderne er tvangslukkede. Det er staten, der har lukket dem, og derfor er det uanstændigt, hvis den ikke kompenserer os for, at vore kunder ikke kan aftage de varer, som vi nu har produceret til dem, siger Ronni Black Nielsen.
De ramte virksomheder har ikke mulighed for at afsætte de pågældende varer til dagligvarehandelen, hvor samhandelen er baseret på leverandøraftaler mellem kæderne og virksomheder, som kæderne har indgået aftaler med.
At restauranter m.v. må holde åbnet for take-away, udgør heller ikke en løsning. Snarere tværtimod, da distributionsomkostningerne sjældent står mål med mængderne af aftagne varer fra disse udsalgssteder. De aftager således langt mindre mængder til take-away, end de normalt gør til servering.
Ronni Back Nielsen er medlem af bestyrelsen i Danske Slagtermestre, der en del af FødevareDanmark.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger:
• Adm. direktør Ronni Black Nielsen, Nørre Søby Slagteren A/S, tlf.nr. 21 68 20 21.
• Adm. direktør Torsten Buhl, FødevareDanmark og Danske Slagtermestre, tlf.nr. 21 27 41 50.
Billeder

Information om FødevareDanmark
FødevareDanmark er paraplyorganisation for Danske Slagtermestre, Danmarks Fiskehandlere, Ostehandlerne i Danmark, Smagen af Danmark, KonditorBager og foreningen SMV Fødevarer. Formålet med FødevareDanmark er at skabe et fælles talerør for små og mellemstore virksomheder og butikker inden for fødevareområdet.
FødevareDanmark arbejder samtidig for, at gøre det enkelt og attraktivt at drive ansvarlig fødevarevirksomhed i hele Danmark. Sammen er vi stærkest.
Følg pressemeddelelser fra FødevareDanmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra FødevareDanmark
FødevareDanmark: Ministerens uddannelsesudspil vil gøre erhvervsuddannelserne mere attraktive15.8.2023 15:19:12 CEST | Pressemeddelelse
Står det til børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S), skal et svendebrev fra en erhvervsuddannelse fremover åbne dørene til en række videregående uddannelser. Forslaget får opbakning fra FødevareDanmark.
Fødevareorganisation hilser ministerens tiltag velkomment21.6.2023 12:12:27 CEST | Pressemeddelelse
Fødevareminister Jacob Jensen ønsker at fjerne unødvendige regler i fødevarebranchen og igangsætter derfor et større projekt, der skal forenkle regler inden for fødevarer, landbrug og fiskeri. Hos FødevareDanmark hilser de initiativet velkomment og har allerede flere forslag til ministeren.
Ny rollefordeling i FødevareDanmark og Danske Slagtermestre30.5.2023 10:39:16 CEST | Pressemeddelelse
Fra den 1. juni 2023 indgår paraplyorganisationen FødevareDanmark og Danske Slagtermestre en ny rollefordeling.
Fødevareorganisation retter skarp kritik af kommunalt udbud27.3.2023 14:05:48 CEST | Pressemeddelelse
FødevareDanmark retter nu en skarp kritik af nyt fødevareudbud, der forpligter 77 kommuner og to regioner til at købe alle fødevarer via to centrale aktører. Udbuddet afskærer små- og mellemstore fødevarevirksomheder fra at byde ind på opgaver i det offentlige, lyder kritikken.
Gør som Tjekkiet!21.9.2022 14:48:11 CEST | Pressemeddelelse
FødevareDanmark opfordrer regeringen og Folketinget til at indføre prisloft på el og gas – efter tjekkisk model.