Spotify

Spotify afslører, hvad vi har lyttet til i år

Del

Året 2020 er næsten forbi, og det har været et år vi vil huske. Dét der på mange måder definerer et musikår - koncerter, festivaler og gadefester - har været aflyst. Dog har det ikke betydet, at vi har lyttet mindre til musik. Så før vi afslutter dette kapitel, vil vi kaste et tilbageblik på alle de artister og podcastudviklere, der har været med til at forme året. 

I går afslørede Spotify hvilke artister, sange, playlister og podcasts, der har været med til at definere 2020. Og en ting er klart: det har været et år i rappens tegn. Spotifys fulde 2020 Wrapped både i Danmark og globalt viser, at særligt dansk rap har været populært i år. Faktisk rigtig populært. Ser vi på artister tegner der sig igen et billede af, at danske rappere er dét, der har hittet i år.Gilli indtager uden kamp førstepladsen over mest spillede artister i 2020. Han er efterfulgt afBranco, som tidligere i år udgav albummetEURO CONNECTION i samarbejde med Gilli. På tredjepladsen finder viThe Weeknd, efterfulgt afJustin Bieber. Og på femtepladsen sniger danskeKESI sig ind.

På albumfronten er det igen Gilli og Branco, der fører sig frem i toppen. Her ligger den nye udgivelse EURO CONNECTION på førstepladsen efterfulgt af The WeekndsAfter Hours ogPop SmokesShoot for the Stars Aim for the Moon. På fjerdepladsen liggerKESI medBO4L, ogLewis Capaldi indtager femtepladsen med sit albumDivinely Uninspired To A Hellish Extent.

På toplisten over mest streamede sange i 2020 overtager de udenlandske hits førertrøjen medThe Weeknds megahitBlinding Lights på førstepladsen efterfulgt af Imanbek,SAINt JHNs hitRoses. Og på tredjepladsen? Branco og Gilli, der med deres hitLA DANZA, indtager pladsen som den mest spillede danske sang i år.ICEKIID snupper fjerdepladsen med sommerhittetErruDumEllaHvad ogDaBaby,Roddy Ricch tager femtepladsen medROCKSTAR.

Selvom der har sneget sig udenlandske hits ind i toplisterne, er det altså den danske rap, vi er mest glade for herhjemme. På førstepladsen over de mest spillede playlister [NL1] liggerDK Rap, som er efterfulgt af Chill Hits,It’s Hits Denmark,Today’s Top Hits ogDe Nye, hvilket tyder på, at danskerne i den grad har fulgt med i, hvad der rør sig.

Og så til det, vi skal arbejde på at ændre i 2021: Toplisterne for 2020 præges særligt af mandlige kunstnere. Faktisk er der kun syv kvinder i top-50-listen.Billie Eilish er den mest streamede kvindelige kunstner, og hun bakkes op af andre store internationale sangerinder somAriana Grande,Dua Lipa,Rihanna ogTaylor Swift. Kigger vi på de kvindelige artister herhjemme, ser vi vores alles rå og ‘ben’Tessa, der med sine skarpe tekster har fået sat kvindelig rap på kortet. Også popdronningenMedina har sneget sig ind i top-50, så der er blevet sunget godt med på alle hendes kæmpehits i stuerne.

Musik er ikke det eneste, vi har lyttet til i år. Også på podcast-fronten har lytterne vist en kærlighed til det danske. Særligt podcastduoen Camilla og Kristine fraMørkeland har vakt interesse med deres grusomme kriminalhistorier og søgen efter svar på, hvordan man kan begå den værste handling af alle, nemlig mord. De ligger på førstepladsen over mest lyttede podcasts. De er stærkt forfulgt afMads & Monopolet ogHer Går Det Godt. På fjerdepladsen finder viHelt Væk med Anders Hemmingsen og på en femteplads den sjove duo iCurlingklubben.

Helt generelt er true crime en genre, som Spotify ser gå igen i vores podcast-smag herhjemme. I top-10 finder vi nemlig ogsåBandeland om den danske kriminelle underverden ogEmilie Meng Mysteriet, der dykker ned i den opsigtsvækkende mordsag fra 2016. 

I det globale musiklandskab melder en ny spiller sig på banen – den puertoricanskerapperBad Bunny, der med sine mere en 7.9 milliarder streams kan bryste sig som denmest streamede artist i 2020.Billie Eilishmarkerer sig igen på listen som den kvinde, der er blevet lyttet allermest til verden over for andet år i træk. Hendes albumWHEN WE ALL FALL ASLEEP WHERE DO WE GO er også inkluderet i den globale top-10-liste. Det 80’er-inspirerede pophit “Blinding Lights” afThe Weeknd hitter også globalt og topper listen med mere end 1.5 milliarder streams.Bad Bunny fortsætter som smurt med en suveræn førsteplads for sit albumYHLQMDLG, der med sine svimlende 3.2 milliarder streams er det mest spillede album globalt i 2020.

På den globale podcast-front har lytterne især vist interesse for samfund, kultur og comedy.The Joe Rogan Experience løber med førstepladsen som den mest populære podcast globalt, mensTED Talks Daily ogThe Daily tager anden og tredjepladsen. På fjerdepladsen ser vi den nye podcastserieTheMichelle Obama Podcast. Og på femtepladsen finder vi Alex Coopers comedy og rådgivningspodcastCall Her Daddy.

I dag kan du også finde din personlige Wrapped playliste i Spotify appen eller online, hvor du kan se hvilke kunstnere, sange og podcasts, du selv har lyttet mest til i 2020.

Information om Spotify

Spotify
Spotify
Regeringsgatan 19
111 53 Stockholm

https://www.spotify.com/dk/

Spotify har siden lancering i Sverige i 2008 transformeret måden, vi lytter til musik. Opdag ny musik, byg playlister til din hverdag og del over 50 mio. musiknumre gratis, eller opgrader til Spotify Premium for at få adgang til eksklusive funktioner som offline-mode, forbedret lydkvalitet og en annoncefri afspiller.

I dag er Spotify den mest populære globale streaming-abonnementstjeneste med 345 mio. brugere, inklusiv 155 mio. Premium abonnenter, på tværs af 178 markeder. Vi er i dag den største drivkraft for indtægter til musikbranchen.

Følg pressemeddelelser fra Spotify

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Spotify

Europas musikfans glædes over tilbagevendingen af Eurovision 202120.5.2021 14:02:45 CEST | Pressemeddelelse

Årets Eurovision bliver afholdt i Rotterdam, som også skulle have afholdt det europæiske musikkonkurrence i 2020, inden det blev aflyst på baggrund af COVID-19 pandemien. Nu vender konkurrencen tilbage og tillader 3.500 heldige fans at danse med til årets konkurrerende sange live fra Rotterdam på lørdag d. 22. Maj 2021. Forud for finalen viser data fra Spotify, at fans rundt om i verden glæder sig over, at Eurovision er tilbage ved at streame året sange op til finalen og støtte det musikalske extravaganza, ved at afspille deres yndlingssange fra tidligere år. Spotify har tilsluttet sig festen ved at udgive den officielle Eurovision 2021 playliste, som danskerne elsker og har lyttet grundigt til siden marts. Sidste år var det særligt Island, der med deres sang Think About Thingsaf Daði Freyr Péturss der tog verden med storm. På Spotify var det den mest afspillede sang - både globalt, men også i Danmark. I år ser det dog anderledes ud, hvor den danske sang “Øve Os På Hinanden” af Fyr og

Must See: Spotify præsenterer dine favorit musikere i nye virtuelle koncerter19.5.2021 15:07:39 CEST | Pressemeddelelse

Spotify arbejder altid på at finde nye måder at forbinde kunstnere og fans gennem musikoplevelser - om det er ved at præsentere fans for deres yndlingskunstneres nyeste sange på Release Radar playlisten eller ved at fans deler Canvas videoer på de sociale medier. Særligt det seneste år, har Spotify fået øjnene op for vigtigheden af at pleje den forbindelse, der er mellem fans og kunstnere. Så i dag deler de deres seneste satsning: en virtuel koncertoplevelse. Spotify ved, at fans af artister går op i at støtte og opleve kunstneres musik ved koncerter. Og selvom verden så småt begynder at åbne op, er det ikke alle, der endnu er trygge ved at deltage i større arrangementer. Spotifys koncerter vil give alle mulighed for at støtte deres yndlingskunstnere og få koncertoplevelser i høj kvalitet, som vi alle efterhånden trænger til. Den næste måned vil der være mulighed for at købe billetter til intime koncerter i samarbejde med produceren Driift. Spotify vil integrere koncerterne i den samle

Opfanger dine planter gode vibrationer? Data fra Spotify viser, at plantemusik bliver mere og mere populært19.5.2021 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mere tid derhjemme betyder også en stigning i hygge og positiv atmosfære i indretningen. Hvilken bedre måde at skabe hyggelige rum end med planter? Planter er blevet en ægte passion for flere - og hvis du føler, at du har fået et tættere forhold til dine planter det seneste år, så er du ikke alene. Faktisk er det en verdensomspændende trend, hvor mere tid hjemme har givet en opblomstring af planter som hyggeprojekt og hobby. Siden 1970’erne har det været en populær teori, at særlige vibrationer af lyd kan stimulere planters vækst. Dette virker til at være en teori, som planteelskere stadig benytter sig af. I en undersøgelse fra Spotify svarer hele 6% af de adspurgte danskere, at de taler til deres planter. Måske giver de rette vibrationer flottere planter? I hvert fald har Spotify nu gjort det nemt for de planteelskende brugere at skabe det helt rette miljø til deres planter med playlisten Music for Plants. Passion for planteplaylister Selvom det for nogle kan virke en smule over-entus

Spotify og Tinder afslører de største kærlighedssange op til Valentinsdag12.2.2021 10:34:42 CET | Pressemeddelelse

Valentinsdag nærmer sig og i den anledning er Spotify og Tinder gået sammen og har fundet frem til nogle sjove data, der viser, hvordan musik bringer folk sammen. Når alt kommer til alt, kan man lære meget om en person baseret på, hvad de lytter til. Musik kan skabe en dyb og personlig forbindelse, derfor deler Tinder og Spotify nogle af de trends, de ser fra deres brugere - lige i tid til Valentinsdag. Tinder har erfaret, at sange på tinderprofilen forøger chancen for højre-swipes og matches. Derfor er et godt dating-råd fra dem at tilføje en sang til sin profil, for at starte samtalen på en virtuel Valentinsdate. For at folk klar til at swipe for kærlighed, har Spotify og Tinder fundet nogle af de mest populære kærlighedssange lige nu. Hvis man denne Valentinsdag ikke er i humør til at swipe på Tinder, men derimod sidder med et knust hjerte, så har Spotify også den perfekte playliste til en. Olivia Rodrigo, der står bag megahittet “drivers license”, der for nylig slog rekorden for fl

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye