Vilde dyr indfanges til underholdning i Danmark

Besøgscenteret Fjord og Bælt har fået endnu et marsvin i nettet, som om ganske kort tid er klar til at blive præsenteret for de øvrige marsvin Freja og Saga. Det nye marsvin er en han, der i fremtiden udover at indgå i forsøg kan blive brugt til at avle på centerets unge marsvin Saga, som de fik ind for få måneder siden.
Dermed vil Fjord og Bælt være i stand til at øge bestanden af marsvin, som bruges til fremvisning for besøgende og forskning. Dyrebeskyttelsesorganisationen World Animal Protection Danmark raser over, at der er blevet taget vilde dyr ind fra det fri og kræver, at de bliver genudsat, mens det fortsat er muligt.
”De to nye marsvin har kun været indfanget i en kort periode. De kan sagtens sættes fri igen uden at tage skade og dermed leve resten af deres liv i det fri. Desværre kan det samme ikke siges om marsvinet Freja, som har levet i havnebassinet i 23 af sine 25 år. Det bedste for Freja ville være at give hende et så stressfrit liv som muligt og fritage hende fra forskning og fremvisning resten af hendes liv,” siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.
Fjord og Bælt har i en årrække indhentet marsvin fra det fri, for at sikre de kan fortsætte deres forskning. I alt har de indhentet otte marsvin fra naturen. Yderligere har de formået at avle fire unger i årenes løb, men ingen lever i dag. Så nu er der kun Freja, Saga og det nye hanmarsvin tilbage.
Myndighederne har tilladt, at Fjord og Bælt må indhente to marsvin fra naturen, men her tages der ikke hensyn til, at der rent faktisk indfanges flere dyr end de to. Tilladelsen medfører dermed, at et større antal marsvin i det fri kan blive berørt end blot de to, der er givet tilladelse til. Det er kritisabelt, mener Gitte Buchhave:
”Det et slet ikke til at forstå, at danske myndigheder i 2020 fortsat tillader, at der indfanges vilde dyr fra naturen, der skal tilbringe resten af livet i fangenskab i små havnebassiner. Det er desværre ikke altid til at se med det blotte øje, om vilde dyr trives i fangenskab. De kan virke sunde og raske, men samtidig være ekstremt stressede, fordi de ikke har mulighed for at få opfyldt deres naturlige behov og følge deres instinkter. Alene det, at marsvin i fangenskab ikke har mulighed for at bevæge sig over kæmpe afstande, sådan som de gør i naturen, skader deres velfærd,” siger Gitte Buchhave
World Animal Protection Danmark har derfor lanceret en kampagne for at få befriet de to nye unge marsvin, så de kan blive genudsat hurtigst muligt.
Fakta om marsvinet
Marsvinet er en hval, herunder en tandhval ligesom delfinen. Marsvinet er dog generelt mere sky overfor mennesker og lever i mindre grupper end delfinen.
I naturen lever hvaler på områder, der som minimum overstiger 100 kvadratkilometer. I Fjord og Bælts havnebassin har de til sammenligning omkring 600 kvadratmeter at boltre sig på.
Marsvinet svømmer op til 300 meter på et minut og kan dykke op til 200 meter.
Nøgleord
Kontakter
Lisbeth Kjær LarsenPressechef
Tlf:+45 26136935lisbethkjaer@worldanimalprotection.dkBilleder
Information om World Animal Protection Danmark

Amagertorv 29, 2.
1160 København K
https://www.worldanimalprotection.dk/
World Animal Protection er en global organisation, der kæmper for dyrene. Vi har indsatser i omkring 50 lande og kontorer 12 forskellige steder i verden. Året rundt arbejder vi fokuseret sammen med forskere, medier, lokalbefolkninger, regeringer og andre organisationer. Globalt, regionalt og lokalt.
Vores mål er en bedre verden. For alle.
Følg pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra World Animal Protection Danmark
Ny undersøgelse: Dyreunderholdning kan koste kunder for TUI9.5.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Rejsebranchen skal have styr på det moralske kompas i fremtiden: Ny opinions-undersøgelse viser, at det kan koste TUI dyrt, hvis de fortsat sælger billetter til delfinshows på danskernes foretrukne rejsemål.
Facebook belønner brutal dyremishandling4.4.2025 06:00:00 CEST | Nyhed
Den sociale mediegigant, Meta, der blandt andet ejer Facebook, vil ikke fjerne videoer, der viser hundredevis af grove overgreb på forsvarsløse abe-unger. Facebook belønner til gengæld dyremishandlerne for at skabe øget internet-trafik.
Bodil-nomineret skuespiller vil kæmpe for dyrene21.3.2025 06:00:00 CET | Nyhed
Når Sebastian Bull ikke er på arbejde foran kameraerne, er det dyrene og naturen, han brænder for.
Højgravid spækhugger udnyttes til shows21.2.2025 15:01:12 CET | Nyhed
Spækhuggeren Morgan blev reddet for at blive genudsat i naturen – men er endt i en pengemaskine, hvor hun skal føde nye showdyr til Loro Parques kontroversielle shows.
Fra ét helvede til et andet: Franske spækhuggere sendes til Spanien5.2.2025 06:00:00 CET | Nyhed
To spækhuggerne fra det lukkede franske delfinarium Marineland, bliver efter al sandsynlighed solgt videre til den berygtede turistattraktion Loro Parque på Tenerife - i stedet for at blive sat fri i canadisk hav-reservat. 'Skandale', siger World Animal Protection DK.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum