Frederiksborgvej bliver indgang til grønt byområde

En 'port' ind til kultur- og handelslivet. Mulighed for erhverv eller boliger i det gamle rådhus. Yderligere 90 nye lejligheder og gode, grønne stier mellem Kumbelhaven, Farum Kulturhus og Farum Bytorv. Det er nogle af de perspektiver, der nu kan blive til virkelighed med byrådets vedtagelse af lokalplan 146 og Tillæg 8 til Kommuneplan 2017.
"Jeg er virkelig glad for, at vi i Furesø Byråd har kunnet samles om at sætte gang i udviklingen af så centralt et sted i Farum: Nu står vi med en lokalplan og et konkret projekt, der dels bevarer den gamle skole, dels muliggør nogle rigtigt gode, grønne opholdsområder og passager mellem Frederiksborgvej, Farum Kulturhus og bytorvet, siger Susanne Mortensen, (C), formand for Udvalget for Byudvikling og boliger.
På onsdagens byrådsmøde vedtog byrådet, at de bevaringsværdige, gamle skolebygninger, der senest har været anvendt til rådhus, fremover skal huse op til 13 rækkehuse eller liberale erhverv, kontor, café og restaurant. Hvis det bliver boliger, kan de indrettes i to plan, så de vil være velegnede til familieboliger. Bliver det erhverv, skal det ikke mindst bidrage til liv og bevægelse i området.
"Bygningen skal omdannes med respekt for de bærende kulturværdier," tilføjer hun.
Lokalplanen giver mulighed for 90 nye etageboliger på hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej, hvor der i dag er parkering til Kulturhuset, og hvor den tidligere daginstitution Solsikken lå. Boligerne bliver velegnet til flere målgrupper og får i overvejende grad privat altan. I stueetagen er der mulighed for at etablere boliger, liberalt erhverv, kontor, café og lignende.
Bagved og mellem bebyggelserne etableres der grønne fælles friarealer med adgang for alle.
"Processen med at nå hertil har været lang, for det har taget tid og krævet meget inddragelse af borgere og kommunens arkitekturudvalg at få samlet de mange ønsker og forventninger, der er til et så centralt område i byen. Men jeg er overbevist om, at vi står med et virkelig godt projekt nu," siger Susanne Mortensen.
Byliv, bedre stiforbindelser og markant portindgang
Lene Bang (A), næstformand i Udvalget for byudvikling og bolig mener, at de nye boliger i området vil forstærke bylivet omkring det allerede velbesøgte Farum Kulturhus.
"Nu får vi skabt liv i de gamle skolebygninger og løftet området som helhed med den tætte nærhed til Farum Bytorv, som også står overfor en større udvidelse. Planen åbner op for opholds- og siddemuligheder både i bibliotekshaven mellem biblioteket og sundhedshuset og omkring den nye boligbebyggelse og gode stiforbindelser rundt om Farum Kulturhus og til resten af området," siger hun.
Da den nye bebyggelse etableres som en randbebyggelse med skråtage og en markant portindgang ved hjørnet af Frederiksborgvej og Stavnsholtvej, vil byggeriet blive en ny og central indgang til området omkring Farum Kulturhus.
Parkering
Parkering skal væsentligst ske i en ny parkeringskælder under den nye boligbebyggelse. Dette giver plads til, at besøgende til Farum Kulturhus kan parkere på en ny parkeringsplads på terræn, som der bliver plads til ved at fjerne Musikhuset, som har fungeret som danseskole.
Nøgleord
Kontakter
Susanne K. Mortensen (C), formand for Udvalget for byudvikling og bolig, tlf. 7216 3950
Lene Bang (A), næstformand for Udvalget for byudvikling og bolig, tlf. 2148 2223
Claus Torp, by- og kulturdirektør i Furesø Kommune, tlf. 7216 5858
Kommunikation
Find kontaktoplysninger til Furesøs politikere på https://www.furesoe.dk/politik/byraadet/byraadsmedlemmer/
Billeder

Information om Furesø Kommune
Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune
Gode råd til at spare energi, penge og CO2 – når fjernvarme ikke er en mulighed19.5.2025 09:35:05 CEST | Pressemeddelelse
Hvad gør man som boligejer uden for fjernvarmeplanlagte områder, hvis man gerne vil spare energi, penge og CO2? Menuen stod på varmepumper, jordvarme og solceller ved kommunens første informationsmøde i 2025 om driftssikre, stabile og klimavenlige varmekilder. Flere møder er på vej i efteråret.
Vi fylder de sidste hold i årets Sommerferieaktiviteter. Skal du nå at få en plads?16.5.2025 11:37:51 CEST | Pressemeddelelse
Sommerferien nærmer sig, og Furesø Kommunes sommerferieaktiviteter er klar med sjove, kreative og spændende oplevelser for børn og unge i skolealderen. Tilmeldingen er godt i gang – men der er stadig ledige pladser på blandt andet Film og Skuespil, E-sport Fortnite og Vi sommerbager.
Støtte til lokale foreninger og ildsjæle i Furesø12.5.2025 09:31:18 CEST | Pressemeddelelse
I april 2025 besluttede tre politiske udvalg i Furesø Kommune at give støtte til foreninger og frivillige, der gennem deres aktivitet gør en særlig indsats for Furesøs børn, unge og ældre både på det sociale område og kultur, fritid og idræt.
12 nye klimafamilier vil halvere deres CO2-udledning8.5.2025 12:00:59 CEST | Pressemeddelelse
24 børn og voksne gik ambitiøst til opgaven, da de skrev sig op til det seneste hold af Klimafamilier. På opstartsmødet fik de hjælp til at tage hul på rejsen mod vaneændringer i klimaets tegn, og deres mål er klart: De vil spare miljøet for 13.640 kilo CO2. Den 28. maj er der igen mulighed for at melde sig som Klimafamilie.
Sammen styrker vi Furesøs folkeskoler5.5.2025 11:03:56 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan kan vi styrke Furesøs folkeskoler, så endnu flere børn og unge kan trives og lære i deres lokale skole? Den opgave har byrådet sat fokus på at løfte. Det har nu godkendt et visionspapir og en ramme for indsatsen i de kommende år.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum