Fredensborg Kommune

Bruger du din mobil, når du kører bil?

Del
Otte ud af ti danskere mener, at det er uacceptabelt at tale i håndholdt mobil bag rattet. Men det sker desværre stadig alt for ofte. De næste par uger sætter Fredensborg Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik ekstra fokus på problemet

De næste par uger møder du skiltet ”Læg Mobilen” på cykel- og bilparkeringspladser i kommunen. Kampagnen skal minde os allesammen om, at vi ikke bør bruge vores mobil, når vi cykler eller kører bil.

De fleste trafikanter ved godt, at håndholdt mobil og bilkørsel både er forbudt og risikabelt. Alligevel har politiet i hele landet sigtet knap 20.500 personer for brug af håndholdt mobil i 2020. De 914 af dem i Nordsjællands Politikreds, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Og risikoen ved at bruge mobilen i bilen er åbenlys: I over halvdelen af dødsulykkerne på vejene er der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret, viser tal fra Vejdirektoratet.

”Alt for mange bruger deres mobil, mens de kører bil. Desværre har det ofte voldsomme konsekvenser, når vi er uopmærksomme og ikke følger med i trafikken. Derfor er det også vigtigt, at vi hjælper hinanden og husker hinanden på, at vi skal lægge mobilen væk, når vi kører bil eller cykler”, sigerFlemming Rømer, der er formand for Infrastruktur- og Teknikudvalget.

”Når ulykkerne sker, så virker det fuldstændig meningsløst, at det måske var en helt ligegyldig besked på mobilen, der var skyld i, at det gik galt. For at undgå det, opfordrer vi til, at man lægger mobilen helt væk, allerede når man sætter sig ind i bilen. Især hvis man ved, at man har svært ved at lade mobilen være, hvis den begynder at brumme eller bippe”, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Kontakter

Udvalgsformand Flemming Rømer (O) tlf. 22 21 25 96

Billeder

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum