Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenKøbenhavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavnske veteraner hyldes med fodboldkamp og jobindsats

Del
Søndag den 1. november spiller FCK København i specialdesignede kamptrøjer som en hyldest til Københavns soldaterveteraner. Kampen markerer et nyt samarbejde mellem FCK, Danmarks Idrætsforbund og Københavns Kommune, hvor sport og netværksdannelse skal hjælpe veteranerne med at vende tilbage til et godt civilt liv.

DIF Soldaterprojekt, Københavns Kommune og Parken Sport & Entertainment er gået sammen om veteranindsatsen Veteran Match.

De tre samarbejdspartnere ønsker at hædre de københavnske soldaterveteraner samt skabe gode rammer for at hjælpe dem ud på arbejdsmarkedet.

”Vi har alle sammen et kæmpe ansvar for, at vores veteraner får det bedst mulige liv og bliver en del af fællesskabet i København. Det kan vi bidrage til ved at støtte op om det her arrangement og dermed række hånden frem til nogle mennesker, der fortjener vores respekt og hjælp, når de har givet så meget for os. Vi er glade og stolte af at være en del af projektet og glæder os til at tage imod veteranerne her i Parken,” siger direktør i PARKEN Sport & Entertainment Lars Bo Jeppesen.

Sport, fællesskaber, netværksdannelse og anerkendelse af den indsats veteranerne har ydet for det danske samfund, er nøgleordene i DIF, FCK og Københavns Kommunes fælles fokus på veteranområdet.

Veteranweekend med flere formål
Med Veteran Match tages der udgangspunkt i den kommende weekend i Parken i København.

Arrangementet vil være todelt med henholdsvis et jobmatch-arrangement fredag d. 30. oktober og et efterfølgende match day-arrangement i forbindelse med superligakampen mellem FC København og Lyngby Boldklub om søndagen.

Veteranweekenden har flere formål. Dels at give en offentlig hyldest til Københavns Kommunes veteraner og dels at give veteranerne netværksmuligheder i det civile arbejdsliv. Ved jobmatcharrangementet kobles veteranerne sammen med en række københavnske virksomheder, og alle virksomheder medbringer praktik- eller jobåbninger, som forhåbentligt kan matche veteranernes drømme, ønsker og færdigheder.

”Jeg har som erhvervslivets borgmester kastet mig helhjertet ind i kampen for at forbedre forholdene for veteranerne i København. Vi har allerede sat meget i gang – en særlig veterantelefon og veterankoordinatorer på vores jobcentre – og nu skaber vi en tradition, hvor vi hvert år ærer byens veteraner og hjælper dem med at skabe sig et netværk i det civile erhvervsliv og med at finde konkrete praktikker og jobåbninger. Det er jeg stolt af,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard, Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester.

VIP-personer skal give veteraner en god oplevelse
Ved match day-arrangementet i Parken hyldes veteranerne sammen med et udvalgt hold af VIP-personer, som dækker over sportsfolk, musikere, skuespillere m.fl. som er med til at give veteranerne en god oplevelse.

Derudover spiller FCK i dagens anledning i specialdesignede kamptrøjer, som efterfølgende signeres og sælges på auktion på Lauritz.com. Der specialdesignes ligeledes en pin, som kan købes i forbindelse med veteranweekenden. Overskuddet går til at styrke arbejdet med skadede veteraners foreningsdeltagelse i regi af DIF Soldaterprojekt.

Netop DIF Soldaterprojekt skulle i forbindelse med veteranweekenden have været primus motor for et større idrætsarrangement for veteranerne i Parken, men denne del af veteranweekenden er blevet udskudt på grund covid 19 og det gældende forsamlingsforbud.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan få veteranerne i sportstøjet også, men vi ser frem til, at Idrætsaktiviteter og DIF Soldaterprojekt fremover kommer til at spille en væsentlig rolle i det videre veteransamarbejde mellem FCK, Københavns Kommune. Erfaringerne fra vores succesrige DIF Soldateprojekt er, at netop sport og fællesskaber kan nedbryde væsentlige barrierer hos veteranernes i deres kamp for at vende tilbage til et godt civilt liv,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Efter planen skal Veteran Match fortsætte i de kommende år i København. Det er ligeledes målet, at flere danske superligaklubber og topklubber i andre idrætsgrene samt kommuner i de kommende år vil blive en del af Veteran Match.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard via pressechef Claus Bøggild, mobil 22 82 84 37, mail: jw9K@kk.dk
Formand i DIF, Niels Nygaard, 20 73 71 12, mail: nny@dif.dk
Kommunikationschef i Parken Sport & Entertainment. Jes Mortensen 23 90 80 10, mail: jmo@fck.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye