Animationsfilm skal sætte fokus på en ny fortælling om plastikkrisen

Plastikforurening er en af nutidens og fremtidens mest presserende miljøproblematikker. Den fortælling der på nuværende tidspunkt dominerer debatten handler om, at vi kan løse plastikkrisen med bedre affaldshåndtering, genanvendelse og ændring i forbrugeradfærd. Men det kan vi ikke alene - det er simpelthen ikke nok. Den nye fortælling, der skal tage over og bør dominere debatten handler om, at vi ikke løser plastikkrisen, hvis ikke vi markant reducerer produktionen af engangsplastik og at det, først og fremmest er virksomheder og brands, der skal løfte den opgave - ikke forbrugeren eller affaldshåndteringsanlæg. Det er den fortælling de seks animationsfilm skal være med til at sætte fokus på.
”Plastikkrisen handler i langt højere grad om en kæmpe overproduktion af engangsplastik og det skal vi ikke genanvende. Vi løser krisen ved at virksomheder holder op med at bruge engangsplastik. Animationsgenren er genial til at simplificere og kommunikere komplekse budskaber til et bredt publikum på en sjov og engagerende måde og vi er meget glade og taknemmelige for det flotte resultat, vi har fået fra Animationsskolens dygtige studerende - og vi glæder os til at sende dem ud i verden og fortælle en ny fortælling om plastikkrisen” siger Anne Aittomaki, strategisk direktør i Plastic Change.
I alt er det 52 studerende fra The Animation Workshop, VIA University College i Viborg, der har brugt halvdelen af deres 2. studieår på deres bacheloruddannelse på at producere seks animationsfilm til Plastic Change.
”Vi er meget stolte af vores studerendes arbejde og at de kan bidrage til plastiksagen med disse seks film. Det er én af læringsobjekterne at arbejde sammen med en organisation om at formidle et godtgørende budskab og det er samtidig meget motiverende for vores studerende at have en fod ude i virkeligheden og mærke deres arbejde få liv” siger Lana Tankosa Nikolic, uddannelseskoordinator, The Animation Workshop i Viborg.
Viborg er i 2019 blevet udpeget som Nordens første UNESCO CREATIVE CITY inden for Media Arts, en optagelse byen primært har fået på baggrund af deres styrkeposition indenfor animation og visuel formidling. UNESCO er bl.a. funderet i FN´s verdensmål og stærke værdier som inklusion, kvalitetsuddannelse og bæredygtighed.
De resterende fem animationsfilm vil blive udgivet løbende over de næste tre måneder.
For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.
Nøgleord
Kontakter
Anne AittomakiStrategisk Direktør
Tlf:26142070aa@plasticchange.orgBilleder
Links
Information om Plastic Change
Plastic Change er en dansk miljøorganisation, med et ambitiøst internationalt sigte
Plastic Change kæmper for en verden uden plastikforurening. Plastik er overalt – på land og til vands. Tre generationers forbrug af plastik har sat sine spor. Kun en lille del bliver genanvendt og meget bliver brændt. Resten ligger i naturen i hundredvis af år.
Følg pressemeddelelser fra Plastic Change
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Plastic Change
Klimaorganisationer anmelder plastikgigant for vildledende markedsføring29.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Klimaorganisationerne Fossilfri Fremtid og Plastic Change har anmeldt virksomheden INEOS til Forbrugerombudsmanden for vildledende markedsføring.
Afgørende slag venter, efter FN-aftale mod plastikforurening er udskudt2.12.2024 08:23:29 CET | Pressemeddelelse
Forhandlingerne om en global aftale mod plastikforurening er udskudt, efter sidste planlagte møde endte uden enighed søndag. Udskydelsen giver mulighed for en mere ambitiøs aftale, lyder det fra danske Plastic Change.
149 NGO’er i nødråb under FN-forhandlinger: Vis mod og hold fast i ambitionerne!29.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Plastikforureningen vil kun kunne bremses i fremtiden, hvis ambitionerne hæves og en række lande, herunder Danmark, træder i karakter under de aktuelle FN-forhandlinger om en global aftale, lyder det i en erklæring fra Plastic Change og 148 andre NGO'er.
Plastikforurening gør skade på alle jordens økosystemer27.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny forskning viser, at brugen af plastik forværrer klimaforandringerne, medvirker til tabet af biodiversitet og presser jordens naturlige systemer. Nyheden kommer i forbindelse med FN´s sidste planlagte møde for at forhindre fremtidig plastikforurening, hvor danske Plastic Change deltager.
3500 NGO’er og millioner af underskrivere ønsker reduktion af plastikproduktionen i kommende FN-aftale25.11.2024 15:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danske Plastic Change deltager som del af en alliance af 3500 NGO’er i de aktuelle FN-forhandlinger om en global aftale mod plastikforurening. Håbet er, at verdens lande gør alvor af det oprindelige mandat og stopper den stigende plastikforurening.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum