Topdanmark A/S

4 ud af 5 virksomheder er ikke forsikret mod cyberangreb

Del
Mens regeringen i dag har sat gang i arbejdet med en ny national strategi for øget cybersikkerhed, viser nye tal, at de færreste danske virksomheder er forsikret mod hackerangreb. En ny fra opgørelse fra Danmarks næststørste forsikringsselskab Topdanmark viser, at blandt forsikringsselskabets over 50.000 erhvervskunder har mindre end hver femte virksomhed en cyberforsikring mod hackerangreb. Særligt de mindre virksomheder er udsat, vurderer IT-sikkerhedsekspert.

De fleste danske virksomheder har ingen forsikring mod cyberangreb, og det er vanskeligt at få virksomhederne til at interessere sig for emnet. Topdanmark har spurgt en række af deres virksomhedskunder for at blive klogere på, hvorfor de ikke har tegnet en cyberforsikring.

“Vores erhvervskunder er generelt meget opmærksomme på at være godt dækket ind, men lige når det gælder cyberforsikring har mange vanskeligt ved at se behovet og dermed nødvendigheden af forsikringen”, siger Søren Viltoft Baatrup, leder af Topdanmarks afdeling for cyberforsikringer.

Erhvervskunderne peger i Topdanmarks undersøgelse bl.a. på, at de har et antivirusprogram, at de ikke har behovet, da de ikke har vigtige data at miste, eller at de opbevarer deres data sikkert i skyen.

”Virksomhederne er typisk ikke opmærksomme på, at risikoen for at blive ramt af et hackerangreb og miste data eksisterer, bare du har en computer, eller bruger en online kalender eller regnskabssystem, siger Søren Viltoft Baatrup.

Små virksomheder mest udsat
Den største udfordring er ifølge Topdanmark de mange små- og mellemstore virksomheder, der ikke er cyberforsikret.

"Meget store virksomheder har ofte et solidt setup omkring deres it-sikkerhed med egne eksperter og fast tilknyttede it-sikkerhedsleverandører, og derfor er de mindre sårbare end små virksomheder overfor cyberangreb", siger Søren Viltoft Baatrup, leder af Topdanmarks afdeling for cyberforsikringer.

Er en virksomhed dækket af en cyberforsikring, vil forsikringsselskabet straks i sætte en ”redningsaktion” i gang, hvor et it-sikkerhedsfirma hjælper med at reetablere virksomhedens it-systemer og genskabe eventuelt tabte data.

”Den lille håndværksmester, butik eller virksomhed har typisk ingen erfaring eller viden om, hvordan de skal håndtere et cyberangreb. Derfor er de meget udsat, hvis de bliver ramt. Reagerer de ikke hurtigt, kan de risikere eksempelvis at miste hele deres økonomisystem eller alle deres data", siger Kenneth Millard, IT-sikkerhedsekspert fra Envista Forensics.

”Oftest bliver virksomheder først bevidste om værdien af deres data den dag, de mistes. Generne ved et cyberangreb er ofte større end ved et almindeligt indbrud. Dine data kan du ikke bare gå ned i en butik og købe igen”, siger Kenneth Millard

Envista Forensics oplever dagligt cyberangreb rettet mod små virksomheder, som fortrinsvis består af to typer angreb. For det første ransomware, hvor alle virksomhedens filer krypteres via inficerede e-mails eller de hackes via usikre forbindelser. For det andet Phishingangreb, hvor e-mailkorrespondance kompromitteres, eller hvor falske hjemmesider, medfører tab af ordrer, goodwill og kunder.

Ransomware er den mest hyppige form for cyberangreb. Ca. tre ud af fire cyberangreb, som bliver anmeldt hos Topdanmark, er ransomware-angreb.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Topdanmark A/S

Topdanmark A/S
Topdanmark A/S
Borupvang 4
2750 Ballerup

https://www.topdanmark.com/

Følg pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Topdanmark A/S

Topdanmark med løftet pegefinger: Tusindvis kommer til skade, når de laver havearbejde16.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Ifølge DMI kan påsken byde på varmt vejr, og det kan få mange danskere til at gå i haven for at slå græsset eller klippe hækken. Men gør det med omtanke, lyder opfordringen fra Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber. Topdanmark modtager hvert år anmeldelser fra kunder, der er kommet til skade i haven, og de mange ulykker i haven mærker Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus også til – særligt i foråret og sommeren. Tal fra Ulykkes Analyse Gruppen fra Odense Universitetshospital viser, at akutmodtagelsen ved Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus registrerede 828 tilskadekomne efter havearbejde i 2024. Det svarer til ca. 12.500 årligt på landsplan. ”Vi ser desværre mange ulykker relateret til havearbejde, fordi folk ikke er vant til så hårdt fysisk arbejde, og fordi de ikke er forsigtige eller opmærksomme nok. Man kan komme rigtig galt afsted, og man bør derfor tænke sig om en ekstra gang, før man flytter et ton fliser eller klipper hæk i flere meters

Peter Hermann har valgt at stoppe, når Topdanmarks integration i If er gennemført6.2.2025 07:40:32 CET | Pressemeddelelse

Peter Hermann har valgt at stoppe som adm. direktør i Topdanmark og viceadm. direktør i If, når Topdanmark er integreret i If 1. juli 2025. Integrationen betyder, at Topdanmark bliver en del af Nordens største forsikringsselskab og det næststørste forsikringsselskab i Danmark med en markedsandel på 21 procent. ”Jeg er stolt over den transformation, som Topdanmark er lykkedes med de seneste syv år. Sammen med dygtige medarbejdere har vi trods store forandringer formået at skabe stærke resultater med en solid kerneforretning, ansvarlig vækst og stigende tilfredshed blandt medarbejdere og kunder. Det betyder, at Topdanmark i dag er et fokuseret, moderne og veldrevet forsikringsselskab, der skaber værdi for kunder, aktionærer og samfundet,” siger Peter Hermann. Sampo-koncernens købstilbud på Topdanmark i august 2024 indledte Topdanmarks integration i If, som er ejet af Sampo. ”Det har været vigtigt for mig at bidrage til integrationen, og sammen har vi lagt en klar plan frem mod den juridi

Topdanmark i opråb: Afgørende at tjekke dette før skiferien30.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Tusindvis af danskere får snart travlt med at pakke kufferten for at komme afsted på ski. Uge 7 og 8 er to meget populære skiuger, som normalt plejer at give travlhed hos Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber. ”Vi kan allerede se nu, at danskerne kommer til skade på ski og snowboard. Vi forventer især at få travlt med at hjælpe vores kunder i de klassiske vinterferieuger, som er højsæson for skiferier,” siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark. Topdanmarks kunder har foreløbigt anmeldt knap 190 skiskader i år. I januar og februar sidste år blev der anmeldt knap 700 skiskader. Ifølge SOS International, som Topdanmark samarbejder med, var det henholdsvis de 50-59-årige og 20-29-årige, der tegnede sig for flest skiskader i forbindelse med sidste års skisæson. Begge aldersgrupper stod for ca. 20 procent af skiskaderne hver. ”Det er især skader i knæ og underben, der giver mange danskere problemer på skiferien, men vi ser også altid en del, som slår skulderen,

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye