DGI

DGI: En vigtig politisk aftale for idrætten

Del
Idrætsforeningerne har brug for forudsigelighed og en økonomisk opbakning. Den politiske aftale, som bl.a. indebærer 100 mio. kr. til foreningspuljer, er god og vigtig, mener DGI’s formand Charlotte Bach Thomassen.

Idrætsforeninger landet over arbejder på højtryk for at børn, unge og voksne igen kan deltage i hverdagens idrætsliv og samles i lokale, aktive fællesskaber. Og foreningerne har brug for opbakning, tydelighed og økonomisk tryghed.

Men foreningerne går som mange andre et usikkert efterår i møde på grund af corona-situationen, hvor der kan være lokale nedlukninger og fortsatte restriktioner.

Derfor er DGI glad for den politiske aftale, et flertal bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Konservative og Venstre indgik 28. august.

Som led i aftalen afsættes der blandt andet 100 millioner kroner til foreningslivet – herunder DIF og DGI’s foreningspulje.   

”Vi er glade for, at politikerne har stor forståelse for, at mange idrætsforeninger er udfordrede på økonomien. Det er en stor anerkendelse af idrætten og foreningslivets rolle i samfundet, at foreningerne nu får tilført flere midler," siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI. 

En vigtig håndsrækning til lokale foreninger

De 100 millioner kroner fordeles mellem DIF og DGI's foreningspulje og foreningspuljer i Dansk Ungdoms Fællesråd og Firmaidrætten.

I følge aftalen skal midlerne i DIF og DGI's foreningspulje gå til lokale idrætsforeninger, herunder også de foreninger, som afholder store breddeevents. Herudover også foreningsbaserede eventarrangører.

DIF og DGI’s foreningspulje har i løbet af foråret ad to omgange fået tilført midler på grund af corona-situationen, midler er blevet kanaliseret ud i idrætsforeningerne.

DIF og DGI's foreningspulje har hidtil også administreret ansøgninger inden for det selvorganiserede idrætsområde, udsatte-idrætten og esport, og det vil også være tilfældet som følge af den nye politiske aftale.

DGI deltager i kommende forhandlinger 

DGI har over for regeringen og Christiansborg arbejdet politisk for flere penge til foreningslivet. DGI har også arbejdet for, at forsamlingsforbuddet ved foreningsarrangementer løbende kan hæves i takt med, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt.

Den kommende tid deltager DGI i forhandlingerne i de såkaldte sektorpartnerskaber med blandt andet Kulturministeriet, sundhedsmyndighederne, KL og de øvrige organisationer.

En del af den politiske aftale betyder således, at det er i sektorpartnerskabet, at der nu skal findes en model for, hvordan der kan komme flere tilskuere til sportsbegivenheder. 

DGI arbejder lokalt for en ansvarlig genåbning

Parallelt med det politiske arbejde og arbejdet i sektorpartnerskaberne har DGI i dagligdagen en tæt dialog med idrætsforeninger om en ansvarlig genåbning.

DGI er bl.a. klar med hjælp til idrætsforeningerne, rådgivning og fortolkning af regler og retningslinjer – både digitalt og f.eks via foreningsbesøg.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om DGI

DGI
DGI
Vingsted Skovvej 1
7182 Bredsten

79 40 40 40https://www.dgi.dk/

DGI arbejder målrettet for at styrke motion og breddeidræt i Danmark. Vi tror på glæden ved idræt og på styrken i foreningsfællesskabet. DGI's 6400 foreninger har over 1,6 mio. medlemmer. 

Følg pressemeddelelser fra DGI

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DGI

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye