Danskerne sætter svimlende rekord: 5800 familier køber sommerhus

Del
Aldrig er der solgt så mange sommerhuse på så kort tid som i april, maj og juni i år. Tidligere rekord er slået med hele 43 %

Vi har oplevet det mest travle kvartal nogensinde, og sommerhus-salget brager forbi alletiders rekord, så langt tilbage som Danmarks Statistik har offentlige tal for salget, nemlig 1992. Og det er ikke bare lige over målstregen. Det er med afstand. Flere skridts afstand.

”Det bedste sommerhuskvartal hidtil var 2. kvartal 2005, hvor salget kom over 4000. I 2. kvt. i år er der handlet over 5800 sommerhuse, og salget stikker den gamle rekord med hele 43 %, ” siger senior kommunikationskonsulent i Home, Michael Dalsager.

Det viser handelstal fra Boligsiden for uge 15-27 (6. april til 5. juli).

”Det er svimlende og en rekord, vi måske aldrig kommer til at slå igen. Den perfekte storm ramte sommerhusene, og vi vil huske 2020 som året, hvor danskerne løb sommerhusene over ende. Vores sommerhusmæglere har i perioder haft så travlt, at de nærmest ikke har haft tid til at spise, sove eller kunne huske, hvad de selv hed, eller hvor de boede, ” siger Michael Dalsager.

Farten er høj ind i sommerferien. Der har været dobbelt så mange på fremvisning i juni, som året før, og salget er tredoblet i juni, viser Homes egne tal.
”Det er den bedste måned for sommerhussalg i hele kædens 30-årige historie, ” siger Michael Dalsager.

Nye kundegrupper
Normalt er usikkerhed om job og økonomi skidt nyt for sommerhussalget, men med coronaen er det stik modsat. Interessen for sommerhus var meget stor allerede inden corona – med stigende priser og flere handler de senere år. Men coronaen, nedlukningen, drømmen om til et fristed og usikkerhed om ferierne fik nettet til at gløde og telefonerne til at kime hos ejendomsmæglerne.

”Vi har mødt nye kundegrupper, og coronakrisen har især fået mange flere yngre købere på banen, sommerhuskøbere i 30-40’erne med hjemmeboende børn og med bopæl i byen. I sommerhuset kommer de væk og holder afstand til byens liv – og får mere plads og luft omkring sig end i lejligheden. Og de seneste måneder viser også, at mange danskere kan passe deres job på afstand i sommerhuset, ” siger Michael Dalsager.

Stort corona-skvulp
Sommerhusene har altså fået nye 'beboere', og så længe Danmark ikke bliver ramt af en hård økonomisk nedtur, så vil interessen holde ved, forventer Home.

”Coronaen forsvinder ikke sommeren over, og det samme forventer vi heller ikke, at danskernes lyst til sommerhus gør. Den vil sandsynligvis fortsat være høj, men det vil overraske os meget, hvis ikke sommerhussalget køler en smule på vej ind i efteråret og vil nærme sig mere normale tilstande igen. Vi har uden tvivl set et meget voldsomt skvulp de seneste måneder, hvor køberne har slået til i stor stil, og salget bliver faktisk bremset af, at udbuddet nogle steder er tæt på halveret på et år, ” siger Michael Dalsager.

FAKTABOKS:
Coronakrisen satte turbo på:
Milde vinde over sommerhusene

 • Solen har skinnet over sommerhus-salget de seneste år. Fokus på familieliv, lyst til ro og nærhed og grønne klimatanker har fået tingene til at spire.
 • Lave renter og stigende friværdier har gødet salget og gjort det muligt for mange.
 • Sommerhus-markedet er også blevet forsødet med forskellige ’gaver’ de senere år.
 • Det er blevet muligt at låne op til 75 % i billig realkredit mod tidligere 60 %, ved udlejning er bundfradraget omtrent fordoblet til 41.800 kr. I 2020 er det ekstraordinært sat til 60.000 kr.
 • Sæsonen, man kan bruge og udleje huset, er forlænget, og pensionister kan hurtigere end tidligere, efter kun et år, flytte permanent i huset.

Kilde: Home

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

 • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
 • home blev stiftet den 1. august 1989
 • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
 • home har ca. 850 ansatte
 • home er en franchise-kæde
 • home har ca. 120 franchisetagere
 • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
 • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
 • home har særligt uddannede køberrådgivere
 • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum