275 millioner kroner på vej til folkeskolen til flere lærere
For at pengene hurtigt kan komme ud og gøre gavn i folkeskolen, bliver kommunerne tildelt dem direkte og uden en forudgående ansøgning. Pengene bliver fordelt efter elevtal i folkeskolen, og tilskuddet skal komme oven i kommunernes vedtagne budgetter på folkeskoleområdet for 2020.
De 275 millioner stiger til 807 millioner kroner i 2023.
”Med den her aftale tager vi de første vigtige skridt til at sikre flere lærere i folkeskolen, og at folkeskolen får de nødvendige rammer og ressourcer. Folkeskolens betydning for samfundet kan ikke overvurderes, og derfor er jeg glad for, at regeringen og regeringens støttepartier har taget ansvar for at gå sammen om at investere i flere lærere til folkeskolen,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.
”Nu er der en milliard kroner på vej ud i folkeskolen over de næste år. Det er til flere læreres løn og pensionsudgifter. Det er ikke for at lappe huller. Det er for at sikre et tiltrængt løft af folkeskolen. Det er for at øge den kvalificerede lærerstab i vores fælles folkeskole og dermed øge kvaliteten i skolernes arbejde sammen med elever i alle aldre. Det perspektiv skal vi i fællesskab holde fast i,” siger Marianne Jelved, skoleordfører for Radikale Venstre.
”Der er hårdt brug for flere lærere ude i de danske folkeskoler, hvor tiden til forberedelse er blevet mindre, og klasserne er blevet større, og derfor er det godt, at der nu kommer flere penge ud til skolerne, som skal bruges til at ansætte flere lærere. Med aftalen holder vi kommunerne i et jerngreb for, at sikre at pengene rent faktisk bliver brugt til flere lærere ude på skolerne, for hvis de ikke ansætter flere lærere, skal pengene betales tilbage af kommunerne,” siger Jacob Mark, børne- og undervisningsordfører for Socialistisk Folkeparti.
”Det glæder mig, at vi nu tager fat på at udmønte finanslovsaftalen om at ansætte flere lærere i folkeskolen. Besparelser og afskaffelse af lærernes arbejdstidsregler er gået hårdt ud over undervisningen i folkeskolen i de sidste mange år. Det er på høje tid, at vi får vendt udviklingen, og med udmøntningen af de 275 millioner kroner i år tager vi et første skridt til at sikre bedre vilkår for lærerne og bedre undervisning af eleverne,” siger Jakob Sølvhøj, undervisningsordfører i Enhedslisten.
”Nu styrker vi folkeskolen med mere faglighed, engagement og nærvær. Kort sagt: Med flere lærere,” siger Torsten Gejl, Alternativet.
De midler, der nu bliver udmøntet, blev afsat på finansloven for 2020.
Læs mere på uvm.dk
Pressetelefonen: 2240 0930
Nøgleord
Information om Børne- og Undervisningsministeriet
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K
33 92 50 00https://www.uvm.dk/
Følg pressemeddelelser fra Børne- og Undervisningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Børne- og Undervisningsministeriet
Finanslov for 2025: Trecifret millionbeløb til forsøg med skolemad22.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Regeringen, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre har med aftalen om finansloven for 2025 blandt andet besluttet at afsætte 854 millioner kroner til en forsøgsordning med skolemad i grundskolen. Få overblik over aftalens initiativer på børne- og undervisningsområdet.
Nye tal: Så mange flere forventes at begynde i gymnasiet i din kommune i 20358.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet giver nu indblik i, hvor mange flere unge der forventes at begynde i gymnasiet i landets kommuner i 2035, hvis regeringens forslag til reform af ungdomsuddannelserne bliver til virkelighed.
Stort set alle unge skal have adgang til gymnasiet: Regeringen vil oprette nyt erhvervs- og professionsrettet gymnasium8.10.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med en ny erhvervs- og professionsrettet gymnasieuddannelse skal langt størstedelen af unge i fremtiden gå i gymnasiet. Det foreslår regeringen med et nyt udspil til en reform af ungdomsuddannelserne.
Presseinvitation til uddannelsestopmøde7.10.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen holder topmøde om uddannelse onsdag d. 9. og torsdag d. 10. oktober i Odense Congress Center. Program for dagene findes nedenfor. Journalister har adgang onsdag d. 9. oktober kl. 14.10-18.40 og torsdag d. 10. oktober kl. 8.15-12.15 og har mulighed for at dække hele dagsprogrammet begge dage med undtagelse af gruppedrøftelser. Fra regeringen deltager blandt andre statsminister Mette Frederiksen, vicestatsminister og forsvarsminister Troels Lund Poulsen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, økonomiminister Stephanie Lose, børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund. Praktisk information: Der kræves tilmelding for at deltage i topmødet. For tilmelding send en mail til presse@uvm.dk senest d. 8. oktober kl. 16.00. Tilmeldte journalister kan ankomme onsdag d. 9. oktober i tidsrummet kl. 13.00-14.00 og d. 10. oktober i tidsrummet kl. 07.15-8.00 i Odense Congress Center, Ørbækvej 250, 5220 Odense SØ. Der skal fremvises g
Regeringen udpeger tre nye klimaerhvervsskoler16.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Rybners i Esbjerg, TEC i hovedstadsområdet og Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Herning udpeges af regeringen som de tre nye klimaerhvervsskoler. Skolerne skal arbejde målrettet med omlægning af energisektoren, grøn transport, klimavenligt landbrug og bæredygtigt byggeri.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum