Beskæftigelsesborgmester: Regeringen slukker alt håb for København

Del
Cecilia Lonning-Skovgaard (V) frygter, at den manglende turisme i hovedstaden vil lægge indsatsen for at finde job til de mange nyledige efter coronakrisen i graven, før den overhovedet er kommet i gang.

”Nu bliver det endnu sværere at få alle de mange københavnske ledige i arbejde. Det er københavnerbashing af værste skuffe fra regeringens side, når hovedstaden nu igen står som taber.”

Det er en rystet beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fra København, som må konstatere, at regeringen igen har kørt genopretningen af Danmark uden om landets hovedstad.

Normalt står de udenlandske turister i hovedstaden for omkring 40 procent af turisternes samlede omsætning her i landet.

”Med kravet om, at tyske, norske og islandske turister kun må komme til Danmark, hvis de har booket mindst seks overnatninger UDEN for København, understreger regeringen igen, at der ikke er forståelse for, at det københavnske erhvervsliv, og især den vigtige turismeindustri, lige nu bløder”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun frygter for, at beslutningen vil lægge den nuværende genåbning af beskæftigelsesindustrien i graven, før den overhovedet er kommet rigtig i gang.

”Vi sidder med næsten 8000 nye ledige, plus alle dem der var ledige før coronakrisen, og her havde vi håbet, at en genåbning af turismen i København kunne være den vigtige løftestang til at få de mennesker i arbejde igen. Det håb har regeringen slukket, og det er jeg så skuffet over”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun frygter især, at den manglende fokus på København helt vil ødelægge den professionelle turisme, altså møder og konferencer-

”Det går så hårdt ud over hoteller og konferencecentre, og det er altså hele infrastrukturen i den professionelle turisme, der er ved at blive ødelagt lige nu. Det tager lang tid, inden det kommer igen, og måske aldrig, siger Københavns beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Claus Bøggild, 22828437, jw9k@kk,dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye