Udenrigsministeriet

Ny opskrift skal afhjælpe sult i Afrika

Del
Proteinrige kiks til fødevarehjælp og rent drikkevand i ørkenområder i Kenya. Det er blandt de innovative løsninger fra partnerskaber støttet af P4G, som i år støtter 19 nye partnerskaber, heraf fem med dansk deltagelse.

19 globale partnerskaber har netop fået støtte fra P4G – Partnerskaber for Grøn Vækst og Verdensmålene. P4G er et internationalt initiativ, der støtter, udvikler og udbreder offentligt-private partnerskaber.

Blandt de nye partnerskaber har fire dansk deltagelse. De danske partnere tæller blandt andre Folkekirkens Nødhjælp, Arla Foods Ingredients, Grundfos og Novozymes.

”Når det private erhvervsliv spiller så flot og konstruktivt med som her, sikrer vi, at vi langt hurtigere og stærkere opnår FN’s Verdensmål. Samtidig får vi fuldt udbytte af NGO’ernes lokale kendskab og netværk. Dette stærke partnerskab er et livgivende og inspirerende eksempel til efterfølgelse. Jeg håber, at endnu flere kommer med. Partnerskaber som disse er simpelthen så vigtige og afgørende for fremtiden,” siger udviklingsminister Rasmus Prehn.

 

Nødhjælpskiks til flygtningelejre

I Etiopien skal der udvikles en ny kikse-opskrift, der med et højt proteinindhold kan være med til at styrke fødevaresikkerheden for udsatte befolkningsgrupper i flygtningelejre og fattige byområder. Opskriften skal udvikles i partnerskabet mellem b.la. Folkekirkens Nødhjælp, Arla Foods Ingredients og Novozymes. Samarbejdet startede i 2018 og skal nu med ny støtte fra P4G skaleres og gå fra ”laboratorium til marked”.

”De ernæringsrige kiks skal produceres og distribueres lokalt. På den måde er partnerskabet med til at sikre ernæring og skabe lokale jobs. Det vil i særdeleshed gavne befolkninger i flygtningelejre og udsatte byområder,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Partnerskabet ’Sustainable Food Partnership’ fik i første omgang støtte fra P4G i 2018. Med de gode resultater får partnerskabet nu 3,5 mio. kr. til en opskalering af projektet.

 

Sikker vandforsyning til Kenyas ørkenområder

Med en bevilling på 700.000 kr. til et partnerskab mellem Grundfos, Oxfam og de kenyanske vandmyndigheder kan befolkningen i ørken- og tørre områder i Kenya se frem til lettere adgang til rent drikkevand. Partnerskabet skal effektivisere vandforsyningen og mindske vandspild.

”Vi er glade for at gå sammen med en organisation som Oxfam med deres evner og visioner. Vi tror på kraften i mennesker, og kun gennem dristige partnerskaber og samarbejde får vi vand til at fungere og finder nye og bæredygtige løsninger til verdens største udfordringer,” siger Pia Yasuko Rask, direktør for Safe Water i Grundfos.

Partnerskabets mål er en sikker vandforsyning for 240.000 kenyanere ved at mindske vandspild med 15 procent, forøge vandnetværkers levetid fra gennemsnitligt otte til tolv år og halvere antallet af driftstop i vandforsyningen.

 

Shipping og fødevarer

Yderligere to partnerskaber med dansk deltagelse har fået støtte af P4G. Det ene til at indfri shippingbranchens mål om nuludledning med bl. a. Global Maritime Forum og Mærsk i kredsen, mens det andet skal være med til at nedbringe klimapåvirkningen fra madspild på globalt plan. Her er tænketanken for fødevarer OneThird deltager.

P4G blev oprindeligt lanceret af Danmark, Sydkorea, Chile, Etiopien, Kenya, Mexico og Vietnam. Siden er Colombia, Holland, Bangladesh, Sydafrika og Indonesien kommet med i initiativet. Derudover er en række førende globale organisationer partnere i P4G herunder World Resources Institute, C40 Cities, UN Global Compact, Global Green Growth Institute, International Finance Corporation og World Economic Forum.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye