Ny kampagne: Københavnerne skal bruge penge i genåbningen

Del
Københavns Kommune opfordrer københavnerne til at støtte erhvervsdrivende, der lider hårdt under coronakrisen. Kun en masse kunder kan bevare det mangfoldige erhvervsliv, siger beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

Kære københavnere. Gå ud og brug penge hos de erhvervsdrivende, så vi sammen kan få gang i hjulene igen.

Sådan lyder opfordringen i en ny kampagne fra Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, der skal få københavnerne til lommerne i genåbningen af samfundet.

Opfordringen lyder på at bruge penge på alt fra restaurantbesøg og frisøren til håndværkere og gavekort til kulturelle oplevelser for at støtte butikker, caféer og andre erhvervsdrivende.

”På grund af coronakrisen kæmper mange virksomheder lige nu for at overleve, selv om de er åbne igen. Og det, som kan redde dem, er kunder i butikken. Så som københavner kan du gøre en forskel, når du tager ud og spiser, handler i butikkerne eller bestiller en håndværker. Du kan dermed være med til at redde en masse arbejdspladser,” siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

På besøg hos virksomheder
Kampagnen kommer til at køre med 145 plakater rundt om i byen og på de sociale medier under hashtagget #kbhhandler.

”Hvis man bor i Valby, sætter man pris på det liv, der er på Valby Langgade og bor man på Østerbro, nyder man godt af, at Nordre Frihavnsgade er en hyggelig gade med masser af spisesteder og specialbutikker.  Men sjældent har en krise ramt så pludseligt og hårdt som coronakrisen har, og derfor er det vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at bevare et mangfoldigt erhvervsliv,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun har under coronakrisen været på besøg hos en række virksomheder.

”Situationen er selvfølgelig forskellig fra virksomhed til virksomhed, men fælles for dem alle var, at de er bekymrede for fremtiden efter en genåbning. De har brug for, at kunderne har tillid til dem og handler hos dem, hvis de skal kunne overleve på lang sigt – og det håber jeg, at vores kampagne kan være med til fremme,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Siden Danmark lukkede ned, har over 8000 københavnere meldt sig ledige.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Claus Bøggild, 22828437/jw9k@kk,dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Offentliggørelse af whistleblowerordningens konklusionsrapport om forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen26.4.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Som led i varetagelsen af whistleblowerordningen har Borgerrådgiveren i Københavns Kommune modtaget og fulgt op på i alt syv indberetninger vedrørende forhold i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Indberetningerne blev modtaget i perioden 26. januar til 25. februar 2022. De syv indberetninger angik forhold med relation til den daværende beskæftigelses- og integrationsborgmester. Citat fra Henrik Lund, administrerende direktør i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune: ”Jeg er glad for, at vi nu har fået undersøgt de forhold, der tidligere har fundet sted i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Rapporten rejser kritik af blandt andet forskelsbehandling og et hårdt og dårligt arbejdsmiljø, som ikke har været sundt, og som ikke skulle have fundet sted. Det er vigtigt, at vi i forvaltningens nuværende ledelse kigger på, hvad vi i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen kan lære af det forløb, som whistleblowerordningens rapport afdækker, så

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum