Regeringen freder elever, lærlinge og praktikanters ferie- og fridage under lønkompensation
Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om, at elever, lærlinge og praktikanter fritages for kravet om at afholde fem ferie/fridage, så kvaliteten i uddannelsen ikke bliver forringet i lønkompensationsperioden.
Regeringen og arbejdsmarkedets parter er også enige om, at virksomheder, der søger om forlængelse af lønkompensation, skal betale den skat, som de er forpligtede til i henhold til internationale aftaler og nationale regler. Det indebærer, at virksomheder med base i skattely ikke kan modtage kompensation, i det omfang det er muligt at afskære dem efter EU-retten og eventuelle andre internationale forpligtelser, som Danmark eller EU har påtaget sig.
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:
- Jeg er meget glad for, at vi er blevet enige med arbejdsmarkedets parter om gunstigere vilkår for elever, lærlinge og praktikanter, så vi kan holde høj kvalitet i uddannelserne for elever, lærlinge og praktikanter – også i den periode, hvor virksomheder er på lønkompensationsordningen. Lige så vigtig et tillæg er det, at der er enighed om, at statsstøtten ikke går til virksomheder, der gemmer sig i skattely og ikke er med til at løfte deres ansvar.
Erhvervsminister Simon Kollerup siger:
- Med tillægget til trepartsaftalen sørger vi for, at elever, lærlinge og praktikanters uddannelsesforløb ikke rammes unødigt hårdt af coronakrisen. Det er godt for den enkeltes uddannelse og for de virksomheder, der får glæde af deres evner. Jeg synes, det er enormt flot, at arbejdsmarkedets parter igen er med til at tage et stort ansvar for, at dansk erhvervsliv og det danske samfund kommer så godt igennem coronakrisen som muligt.
Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard:
- Jeg er meget tilfreds med, at lærlinge, elever og praktikanter med aftalen er undtaget fra kravet om at skulle afholde fem ferie/fridage. Det er helt afgørende, at de får så meget praktisk erfaring som overhovedet muligt i løbet af deres læretid/praktikperiode. Og så er jeg glad for, at det lykkedes at få med i aftalen, at virksomheder, der modtager lønkompensation, forpligter sig til at betale skat til fællesskabet, når de begynder at tjene penge igen. Alt andet ville være hul i hovedet.
Adm. direktør for Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Jacob Holbraad siger:
- Lønkompensationsordningen er en vigtig hjælp til virksomhederne og deres medarbejdere. Jeg er tilfreds med, at vi endnu en gang løfter vores fælles ansvar og nu har lavet en justering, der giver elever og lærlinge så meget praktisk erfaring som muligt.
Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830.
Kontakter
Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830
Information om Beskæftigelsesministeriet
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Forhøjelse af mediecheck til pensionister der har mindst27.5.2025 13:49:12 CEST | Pressemeddelelse
Pensionister med de mindste indtægter får fra august 2025 forhøjet den årlige mediecheck. Det har et flertal i Folketinget vedtaget i dag. Det betyder, at de pensionister, der har færrest indtægter, fortsat har mulighed for at abonnere på TV-pakker og hermed let adgang til relevant information i hverdagen.
Alle kommuner tilslutter sig Ungeløftet26.5.2025 09:17:37 CEST | Pressemeddelelse
Samtlige 98 kommuner i Danmark vil være med i Ungeløftet og søger om penge til indsatser, der kan løfte de 43.000 unge uden arbejde eller uddannelse.
Flere grupper bliver undtaget fra opholds- og beskæftigelseskravene23.5.2025 12:27:18 CEST | Pressemeddelelse
Børn født i udlandet af surrogatmødre og børn født under korte ophold i udlandet er nogle af dem, der ligesom internationalt adopterede bliver undtaget fra opholds- og beskæftigelseskravene i kontanthjælpssystemet. Det er aftalepartierne bag det skærpede beskæftigelseskrav og arbejdspligten blevet enige om.
Forhøjelse af folkepensionsalderen i 2040 sikrer velfærden22.5.2025 16:33:16 CEST | Pressemeddelelse
I dag har et flertal i Folketinget vedtaget lovforslaget, der forhøjer folkepensionsalderen til 70 år fra 2040. Med vedtagelsen har danskerne vished for deres pensionsalder de næste 20 år frem til 2045.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 202521.5.2025 08:09:26 CEST | Pressemeddelelse
I marts 2025 var der 3.050.200 lønmodtagere i job. Det er 3.200 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden marts 2024 er der dermed samlet set kommet 34.000 nye beskæftigede til.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum