Dit aflagte affald dræber dyr

Det er efterhånden ikke usædvanligt at finde dyr, der er fanget i f.eks. dåser eller plastikbeholdere og -ringe fra sodavands- og øldåser. Det oplever Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 alt for ofte, og det er tit en regulær dødsdom for de mange vilde danske dyr, som det går ud over.
”Når dyrene bliver viklet ind i affald, kan de både blive forhindret i at indtage føde eller komme til at hænge fast i andre ting på grund af det affald, de er viklet ind i. Fasthængende dyr får ofte en langsom og smertefuld død,” fortæller biolog hos Dyrenes Beskyttelse, Michael Carlsen.
Rester af mad og drikke i emballage lokker dyr til, og selv om et dyr kan få hovedet ind i en dåse eller plastbeholder, kan den ikke nødvendigvis få det ud igen. Pindsvin kan sidde fast i plastholdere til sixpacks, og fugle bliver viklet ind i fiskeliner, snor og net af alle slags. Bare små stykker plastik kan ødelægge dyrs mave- og tarmsystem.
Der er ingen undskyldning
’Der er tydeligvis også mange andre, der gør det’ eller ’der er jo nogen ansat i kommunen til at samle affald op, så det forbliver jo ikke i naturen’. Bortforklaringerne er mange, men sagen er den, at der ikke er nogen undskyldning for at belaste naturen med affald.
”Det har intet med genbrug at gøre at efterlade plastik og andet affald i naturen. Selv hvis man ikke kan se en skraldespand i nærheden, er det aldrig et argument for at smide det på jorden. Du er ansvarlig for skabelsen af dette affald, så derfor skal du også sørge for, at det ender sikkert i en skraldespand. Der er absolut ingen undskyldning for at smide det i naturen,” fastslår Michael Carlsen.
Selv om rigtig mange danskere synes, at det er forkert at smide affald i naturen, beviser mængden af affald i naturen, at en stor del af os ikke efterlever vores egen holdning, og derfor er der brug for, at vi opdrager hinanden til at have respekt for natur og dyreliv.
Kontakter
Michael CarlsenProjektleder biologi/fauna
Tlf:22799436mc@dyrenesbeskyttelse.dkMedievagten i Dyrenes Beskyttelse
Dyrenes Beskyttelses medievagt er tilgængelig døgnet rundt for henvendelser pr. mail eller telefon (modtager ikke SMS)
Billeder




Information om Dyrenes Beskyttelse
Vi hjælper dyr i nød, stopper overgreb mod dyr og kæmper for et respektfuldt og bæredygtigt forhold mellem dyr, mennesker og natur.
Følg pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dyrenes Beskyttelse
Bredt flertal af befolkningen vil forbyde lange dyretransporter: Kom så politikere12.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
78 procent af befolkningen – på tværs af køn, alder, landsdel eller politisk ståsted – vil have sat en stopper for dyretransporter over otte timer. Dyrenes Beskyttelse opfordrer regeringen til at lytte og sætte dyrevelfærd højt på dagsordenen under det kommende EU-formandskab.
Rigsrevisionens undersøgelse kan afsløre årtiers svigt af grise11.6.2025 09:27:31 CEST | Pressemeddelelse
Rigsrevisionen igangsætter nu en længe efterspurgt undersøgelse af kontrollen med dyrevelfærden i danske svinebesætninger. Det kan blive begyndelsen på et opgør med et kontrolsystem, der i praksis ikke beskytter grisene, mener Dyrenes Beskyttelse.
Svigtede dyr vælter ind: Dyreinternater gør klar til travl sommer10.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dyrenes Beskyttelse har modtaget over 2.800 dyr i årets første måneder, og antallet forventes at stige eksplosivt hen over sommeren. Organisationen forbereder sig på en sæson med overfyldte internater.
Nye regler skal sætte stop for syg hundeavl – men lader andre kæledyr i stikken3.6.2025 08:15:04 CEST | Pressemeddelelse
Fra 1. juli bliver det forbudt at avle hunde med dårlige hofter, åndedrætsbesvær og ryglidelser. Dyrenes Beskyttelse kalder det et vigtigt skridt mod bedre hundevelfærd, men undrer sig over, at andre kæledyr ikke får samme beskyttelse.
Hæv straffen: 68 procent af danskerne vil slå hårdere ned på dyremishandling2.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
På tværs af køn, alder, politisk overbevisning og bopæl er danskerne enige. Strafferammen for dyremishandling skal hæves fra to til seks år, viser ny meningsmåling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum