Nyt professorat i neurologi på OUH og SDU

Christoph Beiers professorat er dedikeret til forskningen i forbedring af epilepsi-behandlingen, især for patienter, som er ramt af svært behandlelig epilepsi. Hans forskning fokuserer på tre områder: Svært behandleligt epilepsi hos patienter med hjernekræft, ”ungdomsepilepsi” (fx juvenil myoklon epilepsi) og status epilepticus, dvs. vedværende anfald, som har behov for aggressiv akut behandling på sygehus.
Udfordringen ved alle tre sygdomsgrupper er, at virkningen af den medicinske behandling ikke er blevet markant bedre i de sidste mange år, til trods for at der er mere end 20 tilgængelige præparater. Forskningsgruppen, som omfatter bl.a. specialestuderende, en ph.d.-studerende og yngre læger, arbejder dels med nye metoder som kunstig intelligens i samarbejde med Syddansk Universitet, og dels med veletablerede metoder som klassik epidemiologi og kliniske afprøvninger. På sigt skal der findes nye måder til at bruge de eksisterende præparater ”smartere” således, at den rette patient få det rette præparat og slipper for at afprøve medicin i mange år uden stor succes. Derudover gennemfører gruppen også kliniske forsøg, hvor ny medicin og nye former for behandling afprøves i klinikken.
Christoph Beier er uddannet fra universitetet i Tübingen i 2003. Han udnævntes til overlæge i neurologi i 2011 ved universitetshospitalet i Aachen. Samme år forsvarede han afhandlingen til dr. med. habil., som omhandlede en serie af studier om hjernekræftceller. Familien flyttede til Danmark i 2012, hvor Christoph Beier og hans kone, der også er neurolog, begge blev ansat som overlæger på Neurologisk afdeling på OUH. Christoph Beier blev i 2014 tilknyttet SDU som klinisk lektor i neurologi.
Udover at tiltræde det nye professorat i neurologi fortsætter Christoph Beier i sin stilling som teamansvarlig overlæge på OUH indenfor epilepsi-specialet og som sekretær i Dansk Epilepsi Selskab.
Privat bor Christoph Beier med sin kone og tre børn i Odense.
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Medicin mod forhøjet kolesterol kan i fremtiden redde endnu flere liv10.7.2025 08:41:07 CEST | Pressemeddelelse
Tre til fire procent af danske mænd over 65 år rammes af udposninger på legemspulsåren – en potentielt dødelig sygdom. Forskning fra SDU og OUH viser, at forebyggende behandling kan bremse udviklingen. Det kræver screening, som allerede benyttes i andre lande.
Stærk interesse for SDU’s uddannelser5.7.2025 18:27:25 CEST | Pressemeddelelse
Selvom der er nye adgangskrav, oplever SDU en samlet stigning i søgningen. Universitetets uddannelser nyder stor interesse fra danske og internationale ansøgere, og nye udbud som psykologi i Esbjerg tiltrækker rekordmange ansøgere.
Mette Juel Rothmann udnævnt til professor i diabetesomsorg og brugerinvolvering2.7.2025 11:57:28 CEST | Pressemeddelelse
Et professorat med fokus på livet med diabetes: Styrket forskning i psykosociale aspekter af diabetes skal bane vejen for nye patientnære løsninger og bedre egenomsorg
Researchers develop new robot: The future of scaffolding is here2.7.2025 09:35:44 CEST | Press release
Together with the German scaffolding manufacturer PERI and several other European partners, researchers from SDU’s Centre for Large Structure Production (LSP) have developed a robot that can relieve scaffolders. The robot will be tested in real-life conditions over the next years.
SDU-forskere udvikler ny robot: Det bliver fremtiden for stilladsarbejde2.7.2025 09:35:44 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med den tyske stilladsproducent PERI og en række europæiske kollegaer har forskere fra SDU’s Center for Large Structure Production (LSP) udviklet en robot, der kan aflaste stilladsarbejdere. I løbet af de næste par år skal robotten testes på byggepladser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum