Aalborgs medicinstuderende er allerede i ’Corona-tjeneste’

I Aalborg blev der handlet lynhurtigt, da myndighederne meldte ud, at der ville blive behov for at mobilisere alle ressourcer for at klare situationen med Coronavirus/Covid-19. I løbet af få døgn fik de lægestuderende på Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med universitetet og Aalborg Universitetshospital lagt en klar plan for, hvordan de kan indgå i sundhedsberedskabet.
71 medicinstuderende allerede i tjeneste – 188 flere på vej
- Aalborg Universitets særlige læringsmodel gør, at vores kandidatstuderende på medicinuddannelsen tilbringer hver eneste dag på hospitalet eller i almen praksis. Med en relativt lille ekstra indsats vil de kunne bidrage ganske væsentligt til at hjælpe i denne situation, fortæller dekan Lars Hvilsted Rasmussen fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på AAU og uddyber, at det er det tætte samspil mellem studerende og samfundets virkelige problemer, de kalder ’Aalborg-modellen’.
Grundig opkvalificering
Undervisningen, der begyndte mandag den 16. marts, foregår i et tæt samarbejde mellem AAU, Aalborg Universitetshospital, UCN og Foreningen af Danske Lægestuderende (FADL), fortæller overlæge Sten Rasmussen, der er viceinstitutleder for undervisning på Klinisk Institut, AAU:
- Vi opkvalificerer de medicinstuderende, så de er helt klar til at tage sig af det patientnære. De medicinstuderende, der er meget langt i deres lægeuddannelse, er kvalificerede til at tage lægevikariater, mens andre uddannes til at håndtere respiratorer eller indtræde som sygeplejevikarer.
Beredvillige medicinstuderende
- Det har altid været min opfattelse, at jeg har nogle meget omstillingsparate medstuderende – det er jo noget af det PBL (AAU’s læringsmodel) skal ruste os til. Her de sidste 10 dage har de virkelig vist sig klar til at hjælpe, når sundhedsvæsenet har brug for det. Det er enormt opløftende at mærke, hvor meget vi kan udrette, når vi gør det sammen, fortæller Phillip Sperling, der er kandidatstuderende på medicinuddannelsen på Aalborg Universitet og fortsætter:
- Jeg tror, det har været vigtigt for os, at vi har haft så godt et samarbejde alle parter imellem, både universitetet, hospitalet og selvfølgelig os studerende. Når de studerende ved, at de er repræsenteret i de vigtige beslutninger, føler de også, at de er en del af det samlede beredskab.
Eksempel til efterlevelse
Der er enighed blandt landets fire sundhedsvidenskabelige dekaner om, at mobilisering af de fire universiteters medicinstuderende i kriseberedskabet er det helt rigtige at gøre i denne alvorlige situation. De fire danske sundhedsdekaner har et tæt og koordineret samarbejde og opfordrer alle regioner til at indtænke de medicinstuderende i det akutte kriseberedskab, hvor de vil have en afgørende effekt.
Nøgleord
Kontakter
PRESSEKONTAKT (og kontakt til professor og dekan Lars Hvilsted Rasmussen): Strategisk rådgiver Lone Bechmann, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU, Mobil: 22 19 12 53, Mail: lbec@adm.aau.dk
Viceinstitutleder for undervisning, overlæge, Sten Rasmussen, Klinisk Institut, AAU, Mobil: 25 52 04 62, Mail: s_rasmussen@dcm.aau.dk
Medicinstuderende på AAU, Phillip Sperling, Mobil: 21 14 14 11, Mail: psperl16@student.aau.dk
Billeder
Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Danmarks bedste unge hackere tørner sammen til De Danske Cybermesterskaber 20253.5.2025 06:13:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er kamp om titlen som Danmarks bedste hacker under 25 år og en plads på det danske Cyberlandshold ved De Danske Cybermesterskaber d. 3. maj 2025
Ny dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet30.4.2025 16:31:08 CEST | Pressemeddelelse
Cheflæge og forskningsleder ved Sygehus Lillebælt, Karina Dahl Steffensen, ansættes som dekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. Hun leder i dag Center for Fælles Beslutningstagning og er også professor ved SDU. Hun tiltræder den 1. august 2025.
Flest kvinder får KOL – men behandlingen bygger på mænd28.4.2025 09:32:23 CEST | Pressemeddelelse
Flere kvinder end mænd bliver ramt af KOL, men alligevel bygger det meste af den viden, vi har om sygdommen, primært på mandlige patienter. Det vil forskere fra Aalborg Universitet nu ændre med et nyt forskningsprojekt, der dykker ned i kønsforskelle i sygdomsforløbet.
Læger skal kunne henvise til sociale fællesskaber24.4.2025 11:24:17 CEST | Pressemeddelelse
Et nyt EU-forskningsprojekt undersøger, om sociale henvisninger fra praktiserende læger kan hjælpe sårbare grupper videre til sundhedsfremmende tilbud i lokalsamfundet.
Prøve- og karakterfrihed kan skabe gode betingelser for trivsel, motivation og faglig fordybelse, men ikke uden at noget sættes i stedet for11.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af fri- og efterskoler der arbejder med prøve- og karakterfrihed viser, at langt hovedparten af eleverne er glade for at gå i skole, motiverede for skolearbejdet og oplever sig selv som fagligt stærke. Men det er langt fra uden udfordringer at fjerne prøver og karakterer. Det kræver nemlig en stærk feedback-kultur at give eleverne en fornemmelse af, hvor de står uden karakterer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum