Kom til debat om fremtidens økologiforskning

ICROFS, Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer, indbyder til konference i Fællessalen på Christiansborg d. 17. marts 2020 kl 12 -16.
Danmark er i front internationalt med forskning, der kan styrke en grøn omstilling og udviklingen af fremtidssikrede og bæredygtige fødevaresystemer.
Omstillingen til et grønnere samfund har brug for de samfundsgoder, økologien kan bidrage med inden for klima, miljø og cirkulær bioøkonomi, ligesom de økologiske principper understøtter opfyldelsen af FN’s verdensmål.
Men nye løsninger og teknologiudvikling kræver fortsat forskning og innovation. På konferencen går vi i dybden med de forskningsbehov, ICROFS i tæt samarbejde med økologisektorens aktører, herunder landmænd, forbrugere, myndigheder og erhverv har identificeret og beskrevet i sin nye forskningsstrategi
På talerstolen er blandt andet professor Katherine Richardson, leder af Københavns Universitets Sustainability Science Centre, der fortæller om økologien som samfundets multifunktionelle værktøj. Desuden kommer Anja Phillip, formand for forbrugerrådet og giver et indlæg om fremtidens økologiske forbruger. Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark i Arla Foods fortæller om samspillet mellem forskning og innovation, og Thomas Roland, CSR chef i COOP Danmark A/S fortæller om økologiske produkters merværdi og egenskaber.
Endelig taler Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektion, Landbrug & Fødevarer og Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening under overskriften: "Økologien som levevej."
Dagen afsluttes med debat med et panel af politiske ordførere, der undervejs vil få spørgsmål fra indlægsholdere og fra salen.
Jakob Sehested, centerleder for ICROFS, siger:
”Forskning, udvikling og innovation er helt essentielt, hvis vi fortsat skal styrke og udvikle enmarkedsdrevet og konkurrencedygtig økologisektor og imødekomme forbrugernes og samfundets forventninger. Jeg håber, at mange vil deltage på dagen og bidrage til debatten om behovet for ny viden og potentialerne, når det gælder økologiforskningens rolle i den grønne omstilling.”
For yderligere info, kontakt:
Centerleder for ICROFS, Jakob Sehested, Mobil 25159050 Mail jakob.sehested@icrofs.org
PRAKTISK: Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendigt, tilmelding senest 3. marts. Begrænset antal pladser, der tildeles efter først til mølle.princippet. Tilmelding på icrofs.dk
Nøgleord
Kontakter
Centerleder for ICROFS, Jakob Sehested, Mobil 25159050 Mail jakob.sehested@icrofs.org
Billeder

Vedhæftede filer
Links
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
ICROFS koordinerer de danske forskningsprogrammer Organic RDD, som er økonomisk støttet af GUDP (Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram under Miljø- og Fødevareministeriet). ICROFS koordinerer også det transnationale forskningsprogram for økologiske fødevarer og jordbrug, CORE Organic. Samarbejdet støttes af EU-kommissionen, og de enkelte forskningsprojekter støttes af de nationale ministerier.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Flere vil uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet5.7.2025 16:27:39 CEST | Pressemeddelelse
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang og tilbagegang.
Positiv dyrevelfærd: AU-forsker er med til at sætte retningen på nyt forskningsområde4.7.2025 09:35:22 CEST | Pressemeddelelse
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er professor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, Margit Bak Jensen.
Dine gener afslører om angstmedicin virker på dig eller ej1.7.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at vores gener kan forudsige, hvilke præparater der virker.
Forskere sætter hvepse ind i kampen mod skadedyr på kål27.6.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere, om man kan spinde guld på det lille ’møjdyr’, ved at bruge hvepse til en mere bæredygtig produktion af kål og andre afgrøder, der plages af sommerfuglelarver.
Din shampoo, balsam og sæbe kan være giftig for smådyr i vandet26.6.2025 11:46:58 CEST | Pressemeddelelse
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum