Aalborg Universitet

Tre nye IT-uddannelser i København

Del
Nu bliver det muligt at læse software engineering og cybersikkerhed på AAU’s campus i København
Foto: Aalborg Universitet
Foto: Aalborg Universitet

AAU København er klar til at udbyde helt nye IT-uddannelser fra september. Universitetet har netop fået Uddannelses- og Forskningsministeriets (UFM) godkendelse til at oprette en bachelor- og kandidatuddannelse i software engineering samt en kandidatuddannelse i cybersikkerhed – i øvrigt den første og eneste i Danmark.

Stor mangel på IT-folk

Universitetets udbygning af IT-området er en reaktion på manglen på IT-uddannede, der vurderes at stige i de kommende år. En analyse fra UFM og Erhvervsstyrelsen spår, at der vil være et udækket efterspørgselspotentiale på 19.000 IKT-specialister i 2030 på landsplan, og at manglen på IKT-specialister med lange videregående uddannelser bliver særlig stor. Fremskrivningen viser her et underudbud af IKT-arbejdskraft med lange videregående uddannelser på ca. 13.000.

Henrik Pedersen er dekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, som de nye uddannelser hører ind under. Han glæder sig meget over oprustningen på IT-området:

− Danmark står over for en kæmpe udfordring, hvor der bliver en massiv mangel på ingeniører og kandidater med IT-kompetencer. Derfor er det glædeligt, at ministeriet har lyttet til vores tilbud om at imødekomme behovet med de tre nye IT-uddannelser i København. Vi ser meget frem til at byde kommende studerende velkommen og give dem en uddannelse med kundskaber fra Danmarks største IT-universitet, siger Henrik Pedersen.

Datalogimiljøet på AAU er placeret som nummer 1 i Danmark på både Leiden Ranking – videnskab (matematik og datalogi) samt på US News and World Report rankings – undervisning (datalogi). Og inden for elektrisk og elektronisk ingeniørvidenskab er AAU placeret som nummer 2 i verden på US News and World Report.

Danmarks første uddannelse i cybersikkerhed

Den nye uddannelse i cybersikkerhed bliver den første af sin slags i Danmark. Og den er savnet. Alle undersøgelser viser, at truslen mod danske virksomheder og offentlige institutioner fra cyberangreb er stærkt stigende samtidig med, at konsekvenserne af angreb og nedbrud bliver større og større. Følgelig er der et stort behov for eksperter inden for området – et behov som bliver imødekommet med den nye uddannelse.

Bacheloruddannelsen i software engineering og kandidatuddannelsen i cybersikkerhed udbydes fra september 2020, mens kandidatuddannelsen i software engineering udbydes fra september 2023.

Nøgleord

Kontakter

Dekan Henrik Pedersen, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, AAU, dekan-tech@adm.aau.dk , tlf. 6011 2787


Nelly Sander, presseansvarlig, Det Tekniske Fakultet for IT og Design, AAU, nsa@adm.aau.dk, tlf. 2912 2559

Billeder

Foto: Aalborg Universitet
Foto: Aalborg Universitet
Download
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Prøve- og karakterfrihed kan skabe gode betingelser for trivsel, motivation og faglig fordybelse, men ikke uden at noget sættes i stedet for11.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny undersøgelse af fri- og efterskoler der arbejder med prøve- og karakterfrihed viser, at langt hovedparten af eleverne er glade for at gå i skole, motiverede for skolearbejdet og oplever sig selv som fagligt stærke. Men det er langt fra uden udfordringer at fjerne prøver og karakterer. Det kræver nemlig en stærk feedback-kultur at give eleverne en fornemmelse af, hvor de står uden karakterer.

Kulturtilbud forbedrer sårbare unges mentale helbred og får dem i gang med uddannelse eller job9.4.2025 13:02:35 CEST | Pressemeddelelse

En undersøgelse fra Aalborg Universitet viser, at projektet 'Kulturvitaminer for Unge' i Aalborg Kommune har forbedret de unges oplevelse af egen mental sundhed og givet dem mod på uddannelse eller arbejde. Hvis man skal lykkes med kulturtilbud til unge, er det vigtigt at have fokus på deres motivation og at skabe sociale fællesskaber for dem, siger forskeren bag undersøgelsen.

Patienter og sundhedspersonale efterlyser ikke-religiøse samtaler om sorg og tab - forsker og chefjordemoder har udviklet filosofisk dialogværktøj7.4.2025 10:34:09 CEST | Pressemeddelelse

Patienter og pårørende har ofte brug for eksistentielle samtaler om meningen med livet, når de oplever spædbarnsdød eller skal forberede sig på at sige farvel til et familiemedlem. Nu har en forsker på Aalborg Universitet sammen med chefjordemoderen fra Aalborg Universitetshospital udviklet et dialogværktøj til dem, som ikke nødvendigvis ønsker at tale med en præst eller psykolog.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye