Det Sociale Netværk

Hæderkronede headspace inviterer indenfor til Frivillig Fredag

Del

Du har måske set det store grønne skilt, der er kommet på Sct. Nicolaj Gade. Eller hørt, at der nogle, som børn og unge i Aabenraa og omegn kan tale med helt uforpligtende. Både om de store problemer, de små problemer og alt det, der kan være svært at tale med venner eller ens forældre om.

Siden den 3. april har headspace Aabenraa i hvert fald haft til huse på første sal på Sct. Nicolaj Gade 5, og her har man i løbet af de første måneder haft rygende travlt.

”Vi har lynhurtigt set, hvordan de unge har taget headspace til sig, og at der har været et stort behov for et sted, hvor de har kunnet komme med de udfordringer og problemer, som de har. Vi har både hjulpet unge, der har brug for råd til at få styr på økonomien samt unge med depression og selvmordstanker”, siger centerchef Kim Callesen.


Fest for frivillige
Hele denne indsats ville ikke have været mulig, hvis det ikke var for de omkring 20 frivillige, der allerede har meldt sig under headspaces grønne faner.

Derfor holder headspace Aabenraa åbent hus den 29. september på Frivillig Fredag, Danmarks nationale frivillighedsdag, hvor landets mange frivillige bliver anerkendt, og hvor fokus er på alt det enestående, som frivilligt arbejde kan.

”Vi er helt vildt glade og taknemmelige for, at vi på under et halvt år har fået så mange gode kompetente frivillige, der vil bruge deres erfaringer og kompetencer med at hjælpe børn og unge, der har ondt i livet, og som ikke har nogen at tale med. Det gør en kæmpe forskel og viser, hvad frivilligt arbejde kan”, fortæller centerchef Kim Callesen.

Det hele foregår fredag den 29. september. I tidsrummet fra kl. 14 til kl 17 vil der være små spil og lege, herunder KO-fodbold, der alle stiller skarpt på psykisk sårbarhed, og efter kl. 17 vil der være fest for de frivillige.

Tilbage i maj vandt headspace Aabenraa sammen med de tre andre headspaces i Region Syddanmark Frivillighedsprisen for det store og unikke arbejde med at hjælpe børn og unge. Og netop frivilligheden er en del af headspaces DNA, også i Aabenraa.

”Som frivillig i headspace gør jeg en vigtig forskel for andre unge, mens jeg er en del af et fantastisk fællesskab, hvor jeg har mulighed for at udvikle mig fagligt og personligt”, siger Kelly, der har være frivillig i headspace siden maj.

For yderligere information kontakt Laurids Bæk Simonsen, presse- og kommunikationskonsulent i headspace på 2283 3692 eller lbs@detsocialenetvaerk.dk.


Fakta om headspace

headspace er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen fra 12-25 år, der er drevet af over 400 frivillige på landsplan og få fastansatte. I headspace er ingen problemer for store eller små, alt foregår på unges præmisser, og der er ingen ventetid og journaler.

Siden opstarten i 2013 har headspace været i kontakt med mere end 27.000 unge. Foruden headspace i Aabenraa findes der headspaces i Aalborg, Albertslund, Ballerup, Billund, Esbjerg, Greve, Helsingør, Herlev, Herning, Horsens, Hvidovre, København, Odense, Roskilde og Rødovre og fra november i Gentofte.

Du kan komme direkte fra gaden og tale med ungerådgivere eller frivillige. Der er også mulighed for at chatte med vores rådgivere. Læs mere på www.headspace.dk.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Det Sociale Netværk

Det Sociale Netværk
Det Sociale Netværk
Østergade 5, 3 sal
1100 København K

50 846 846https://www.detsocialenetvaerk.dk/

Foreningen Det Sociale Netværk arbejder for at være en stærk stemme og skabe bedre vilkår for psykisk sårbare og deres pårørende, og at samfundet i stigende grad fokuserer, inkluderer og accepterer psykisk sårbare. 

Følg pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk

Regeringens psykiatriudspil er et gennembrud for forebyggelse og civilsamfundets rolle8.4.2025 11:49:58 CEST | Pressemeddelelse

Det Sociale Netværk ser regeringens nye psykiatriudspil som et gennembrud for den måde, vi forstår og prioriterer forebyggelse på. For første gang lægges der i en national plan op til et markant løft af civilsamfundets rolle i arbejdet med psykisk mistrivsel, og det vækker stor glæde i Det Sociale Netværk, der blandt andet varetager initiativer som ungerådgivningen headspace og Peer-Partnerskabet. Stifter og protektor Poul Nyrup Rasmussen siger: "I mere end 15 år har vi kæmpet for at få anerkendt civilsamfundets afgørende betydning i forebyggelsen af mental mistrivsel. Det her udspil er et vigtigt skridt mod et omsorgssamfund, hvor vi støtter mennesker tidligt – før deres udfordringer potentielt gør, at de må tage plads i det overbelastede behandlersystem." Han henviser blandt andet til den dokumenterede effekt af civilsamfundets tilbud. Blandt har forskere fra Region Hovedstadens Psykiatri for nylig påvist,at ungerådgivning i headspace øger unges trivsel. Også i projektet "Vejen til h

Ny evaluering: MindU klæder konfirmander på til livets bølgedale21.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Folkekirken og headspaces værdier og metoder mødes i initiativet MindU, som er et projekt under Det Sociale Netværk forankret i landets headspace-centre. Her lærer unge i forbindelse med konfirmationsforberedelsen om eksistens, tanker, følelser og trivsel. Og måske er en ældre institution som Folkekirken faktisk en del af nøglen til at løse en af nutidens store udfordringer med flere og flere, som unge kæmper med deres mentale helbred. En ny evaluering viser i hvert fald, at MindU inspirerer de unge konfirmander til at handle på deres egen og andres trivselsudfordringer. De får samtidig blik for, at livet byder på bølgedale, og lærer strategier til at håndtere de følelser, der følger med i svære perioder. Særligt de unge, som har de største trivselsudfordringer, har gavn af MindU, viser evalueringen. Resultaterne glæder direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Trine Hammershøy: "I løbet af ens liv står man både over for store og små livsspørgsmål – bare i konfirmations-forbe

Seks kommuner og lokale foreninger går sammen: Frivillige peers skal styrke mental sundhed med evidensbaseret indsats16.12.2024 13:04:23 CET | Pressemeddelelse

Overalt i landet leder man efter måder at knække kurven for dårligt mentalt helbred. Også i kommunerne Vejen, Ishøj, Aalborg, Langeland, Odder og Silkeborg, hvor man nu er gået sammen med lokale frivilligcentre og SIND-afdelinger om indsatsen ”Vejen til hverdagslivet”. Det særlige ved dette gruppeforløb for voksne over 18 år er, at frivillige peers med egne erfaringer med psykisk sårbarhed leder grupperne. Netop denne model har i et forudgående pilotprojekt vist at have en markant positiv effekt på deltagernes recovery og livskvalitet. Derfor vækker udbredelsen af ”Vejen til hverdagslivet” også glæde hos MF Camilla Fabricius, der er socialordfører for Socialdemokratiet: ”Det er glædeligt at se, hvordan så mange kommuner og civilsamfund har fundet sammen om at løse udfordringen med psykisk mistrivsel. Arbejdet med psykisk sårbare mennesker er en utroligt vigtig dagsorden i vores danske velfærdssamfund, for kan vi hjælpe psykisk sårbare med deres udfordringer, så tager vi samtidig noget

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye