Nasrin Asgari udnævnes til klinisk professor ved Slagelse Sygehus og Syddansk Universitet

- Jeg valgte at blive læge, fordi jeg har stor interesse for mennesker og i særdeleshed for hjernens funktion. Jeg er generelt meget nysgerrig, hvilket er en egenskab, jeg bruger så ofte som muligt, fortæller Nasrin Asgari.
Det er måske også derfor, at Nasrin Asgari gerne går forrest, når nye veje skal betrædes. Det er en kvalitet, der er brug for, når der skal ske en udvikling.
- Nasrin er den helt rette til at udvikle Neurologisk Afdeling. Hendes faglige kunnen er enormt høj, og hun har det rette gå-på-mod til at løfte afdelingens faglige niveau og profil, siger Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.
Det er ikke kun Slagelse Sygehus, der får gavn af Nasrins evner. Professoratet er tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, hvor Nasrin Asgari har forsket igennem mange år.
Forskning for patienternes skyld
Nasrin Asgari er til daglig overlæge og forskningsleder ved Neurologisk Afdeling på Slagelse Sygehus. I hendes kliniske arbejde har hun en tæt patientkontakt. Denne kontakt vil hun også gerne have i det mere teoretisk orienteret forskningsarbejde.
- Min forskning sigter mod, at patienter får gavn af tidlig diagnostik og dermed behandling af neurologisk sygdom. Min forskning kombinerer klinisk og mere basal (translationel) forskning , hvorved vi får større forståelse af sygdomsmekanismer og opdager nye behandlingsmuligheder, fortæller Nasrin Asgari.
Nasrin holder tiltrædelses forelæsning i løbet af foråret, tidspunktet vil snart blive meldt ud.
Nasrins CV
Nasrin Asgari er uddannet læge (cand.med.) fra Syddansk Universitet (SDU) 1998. Hun gennemførte sin speciallægeuddannelse i neurologi ved Odense Universitetshospital og Vejle sygehus 2008, ph.d-forløb (2008-2011), post-doc (2012-2015), og har været klinisk lektor (2013-), forskningslektor (2015-) ved Institut for Molekylær Medicin (IMM) & Institut for Regional Sundhedsforskning (IRS), SDU. Disputats marts 2019.
Siden 2008 har hun været tilknyttet Neurobiologi, IMM, SDU i samarbejde med Professor Trevor Owens, og hun har været på flere ophold på Neurologisk afdeling, Mayo Clinic, Minnesota, USA. Hun har sideløbende etableret sin forskningsgruppe og har et tæt samarbejde med flere afdelinger på OUH og SDU og derudover et betydeligt nationalt og internationalt netværk, der omfatter samarbejdspartnere fra USA (Mayo Clinic og University of Michigan), og Oxford, UK, Berlin og Heidelberg, Tyskland og Wien, Østrig. Professor Brian Weinshenker fra Neurologisk afdeling, Mayo Clinic, USA, er tilknyttet hendes forskningsgruppe som adjungeret professor.
Hendes forskningsinteresser omfatter translationelle studier om autoimmune sygdomme i centralnervesystemet som multipel sclerose, neuromyelitis optica spektrum og paraneoplastisk neurologisk syndrom. Nasrin Asgari er medlem af arbejdsgrupper i Europa og USA indenfor antistof-mediererede sygdomme i centralnervesystemet og indenfor neuroimaging. Nasrin Asgari ønsker at bidrage til opbygningen af forskningsmiljøer i samarbejde med nationale og internationale kolleger.
Privat er Nasrin Asgari gift med professor Steffen Husby. Tilsammen har de fem børn. Fritiden bruger hun med familie og venner, spiller basketball og er til ture ud i det blå. Nasrin Asgari er fan af H.C. Andersen og har boet i Odense 35 år.
Kontakter
Til navneredaktionen:
Nasrin Asgari
Munkevænget 18
5230 Odense M
Denmark
nasgari@health.sdu.dk
Fødselsdato: 04/04/1963
Mobil: +45 30700612
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
Fra megafabrikker til minianlæg: Dansk opfindelse gør grøn ammoniak mulig26.3.2025 12:49:28 CET | Pressemeddelelse
Produktionen af ammoniak til kunstgødning er en af verdens helt store klimasyndere. Den står for omkring 1,3 % af den samlede globale CO₂-udledning – svarende til cirka 500 millioner ton årligt. Det er næsten på niveau med den samlede luftfartsindustri og over dobbelt så meget som de årlige udledninger fra alle nordiske lande tilsammen.
Danske forskere: Fire ud af fem nybyggerier skal stoppes24.3.2025 08:10:31 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra forskere på DTU, SDU og AAU viser, at biobaserede byggematerialer ikke er nok til at gøre byggebranchen bæredygtig. Der skal bygges markant mindre.
Danske forskere med til at sætte verdensrekord: Solcellevinduer kan gøre fremtidens bygninger til kraftværker20.3.2025 10:20:13 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskningsprojekt med deltagelse fra Syddansk Universitet har udviklet gennemsigtige solceller med rekordbrydende effektivitet. De nye vinduer kan både lukke lys ind og producere strøm – en teknologi der kan forandre bygninger i byer verden over.
AI giver røntgensyn: Nu kan vi se, hvad vores bygninger er lavet af – og det kan hjælpe klimaet18.3.2025 11:13:59 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Syddansk Universitet og Peking University har udviklet en ny AI-teknologi, der kan kortlægge byggematerialer i stor skala. Det er vigtigt i forhold til både byplanlægning, bæredygtigt byggeri og CO₂-reduktion.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum