Gratis event om arv på Brandts
En Yougov-undersøgelse foretaget for UNICEF Danmark tidligere i år, viser at fire ud af fem danskere vil have det okay med at skulle afstå 10% af en arv, hvis andelen skulle gå til en velgørende organisation, som den afdøde havde besluttet at donere penge til. Med det budskab i ryggen lancerer UNICEF Danmark nu kampagnen: Giv din arv liv. Det indebærer et arrangement på Brandts i Odense, hvor generalsekretær i UNICEF, Karen Hækkerup, samt advokat Birte Veggerby vil holde oplæg, samt svare på spørgsmål fra salen.
”Vi tror på, at danskerne er klar til at tale om døden. Tale om, hvad der skal ske med vores ting, ejendele og penge, når vi engang ikke er her mere,” siger generalsekretær i UNICEF Danmark, Karen Hækkerup.
Siden UNICEF startede med at sætte fokus på arv og testamente i 2015, har mindst 65 personer skrevet os ind i deres testamente. Mindst, fordi det vel at mærke, er 65 personer som vi kender til. Statistikkerne siger, at der er cirka dobbelt så mange der skriver UNICEF ind i deres testamenter. Det er en enorm stigning fra nul i 2014 til et testamente i 2015, og nu altså 65.
Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen fortæller, at tingene har ændret sig, når det kommer til at gøre en forskel – også når vi ikke er her længere. “Fortidens ældre” var bekymrede over om der var nok. Der skulle helst være noget til familien, når man stillede træskoene. “Nutidens ældre” er mere optagede af at få levet. De er jo vokset op med forældre, der vendte 5-ørerene. "Fremtidens ældre” længes efter at gøre en forskel. At have sat et præg på noget, gjort en forskel i verden og måske endda blive savnet,” siger hun.
Det har længe været tabubelagt at tale om døden, og ikke mindst arv, testamente og penge. ”Men i UNICEF oplever vi, at der nu er rum til det. Der er plads til, at vi tager den snak med vores børn, og ser en svær snak i øjnene,” siger Karen Hækkerup, og henviser til YouGov-analysen, der også viser at 81 % svarer, at de ville respektere den afdødes valg.
Ifølge Anne Skare er Den økonomiske arv er for nogen ikke så nødvendig som den har været. ”At give til velgørende formål er en trend vi tror på vokser - af mange årsager. Verden bliver større, vi er mere bevidste om hvad der findes af problemer deruden, og ønsker at gøre noget ved det.”
Det glæder Karen Hækkerup fra UNICEF sig over.
”Vi kan konstatere, at vi oftere og oftere bliver nævnt i generøse danskeres testamenter, og at folk efterlader en stadig større del af deres arv til os. Det kan vi se effekten af, for vi kan se hvordan alle verdens børn får gavn af helt almindelige danskeres generøsitet,” siger Karen Hækkerup.
I løbet af de år, hvor vi har haft fokus på arv, har vi oplevet en udvikling i befolkningen, hvor det er blevet nemmere at tale om arv og testamente. Fra en periode, hvor mange var meget berøringsangste over for emnet, er det blevet nemmere at tale om i dag. Det kan vi se på f.eks. de programmer med arv som tema på TV, der formentlig har været med til at forme denne kulturændring.
”Vi håber at flere og flere danskere vil give deres arv liv. Liv til børn, der ellers ikke arver noget som helst, men som på grund af generøse danskere, får mulighed for at leve et værdigt og godt liv. Det er det, der er kernen i kampagnen – Giv din arv liv,” afslutter Karen Hækkerup.
For yderligere information eller forespørgsler om interivews med Karen Hækkerup – kontakt pressechef i UNICEF Danmark, Peter Lind på tlf. 30531916 eller pllind@unicef.dk
For yderligere information eller forespørgsler om interivews med Anne Skare Nielsen – kontakt Anne på tlf. 61799002 eller anne@universalfuturist.com
Kontakter
Pressechef Peter Lykke Lind. Tlf. 30531916, mail: pllind@unicef.dk
Billeder
Links
Information om UNICEF Danmark
Følg pressemeddelelser fra UNICEF Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra UNICEF Danmark
UNICEF: Børns trivsel i verdens rigeste lande er faldet markant efter COVID-19-pandemien14.5.2025 09:05:00 CEST | Pressemeddelelse
COVID 19-pandemien forværrede nogle i forvejen bekymrende tendenser blandt børn og unge i verdens rigeste lande: de klarer sig dårligere i skolen, flere er overvægtige, og generelt er de mindre tilfredse med deres liv. Sammenlignet med andre lande udmærker Danmark sig ved at være ét af de bedste lande at være barn i.
Sulten intensiveres i Gaza: Risiko for hungersnød vokser12.5.2025 16:06:15 CEST | Pressemeddelelse
470.000 mennesker i Gaza står over for katastrofal sult, og 71.000 børn er i fare for akut underernæring. Sådan lyder advarslen fra UNICEF og FN’s verdensfødevareprogram (WFP) efter udgivelse af ny rapport om fødevaresituationen i Gaza i dag.
Tid til flere UNICEF Børnevenlige Kommuner i Danmark10.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere tusinde byer og kommuner globalt har sat børns trivsel og tryghed i fokus som ’UNICEF Børnevenlig By og Kommune’. Indtil nu er tre danske kommuner gået forrest, men nu inviterer UNICEF Danmark flere interesserede kommuner ind i netværket.
Influenter vil tage mere ansvar7.4.2025 06:02:00 CEST | Pressemeddelelse
Forbundet for Influenter og Bloggere i Dansk Journalistforbund lancerer nu Influentnævnet, der skal håndhæve de opdaterede retningslinjer for etisk ansvarlige influenter.
UNICEF Danmark offentliggør årsrapport og første ESG-rapport2.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
UNICEF Danmark har offentliggjort sin årsrapport for 2024 samt organisationens første frivillige ESG-rapport. Den nye tilgang sætter et strategisk fokus på bæredygtighed og ansvarlig ledelse.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum