Erhvervsministeriet

2,3 millioner kroner til grønne og bæredygtige løsninger i Østjylland

Del
Syv lokale projekter får i dag positivt svar på deres ansøgninger til Erhvervsministeriets Landdistriktspulje og tilsagn om støtte.

Mere præcist er det fire forsøgsprojekter, der får i alt 1,7 mio. kroner i støtte til at fremme den grønne udvikling i landdistrikterne. Mens knap 600.000 kroner går til tre lokale initiativer på henholdsvis Hjarnø og Tunø og småøernes skoler, der kan understøtte erhvervsudvikling, bosætning og udviklingen af grønne og bæredygtige løsninger.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vi har givet Landdistriktspuljen en grøn overskrift i denne ansøgningsrunde, fordi vi gerne vil være med til at kickstarte den grønne omstilling i landdistrikterne – ikke mindst i Østjylland. Det er de lokale, der bedst kender deres egne nærområders udfordringer og muligheder. Det er derfor også dem, der som regel får de bedste idéer til nye tiltag. Det skal vi selvfølgelig bakke op om, og her er blandt andet Landdistriktspuljen et rigtig godt redskab”.

De støttede projekter i Østjylland er:

  • Projektet ”Bæredygtighed for alle i Stjær – Grønne handlingsplaner” ønsker at skabe en tydelig og flerstrenget bæredygtig udvikling i Stjær gennem Grønne Handlingsplaner og supplerende inspirations- og informationsaktiviteter inden for fem prioriterede områder.
  • Projektet ”Øerne – aktivering gennem viden og indsigt”, har til formål at få øboere på små og større danske øer til at etablere energiplaner og få dem eksekveret bl.a. med støtte fra Clean Energy for EU Islands sekretariat. Effekten af projektet forventes at være lavere energiforbrug og merarbejde til lokale håndværkere på de konkrete øer.
  • Projektet ”Verdensmålene Hus – Bæredygtig energi i omdannelsen af Tirstruphallen”, er en del af et større projekt, der vil konkretisere FNs verdensmål ved at omdanne den gamle idrætshal i Tirstrup til ”Verdensmålenes Hus” til gavn for området.
  • Projektet ”Fra Verdensmål 12 til Hverdagsmål – Markedsplatform på Samsø” vil ansætte en projektleder, der kan lede arbejdet sammen med frivillige og udvikle et markedsplatforms-koncept. Projektet vil konkret udvikle Bondemarkeder til et koncept med stort almennyttigt formidlingspotentiale og tiltrækningskraft for både turister og de fastboende.
  • Projektet ”Ankomst Hjarnø” ønsker at højne de nuværende ventefaciliteter på havnen. Der søges derfor bl.a. støtte til at etablere opholdszoner for turister, bestående af et område med betonbænke med indbyggede skraldespande og cykelparkering.
  • Projektet ”Samarbejde på tværs af ø-skolerne – fleksible mødepladser, fysisk og digitalt” har til formål at afsøge mulige samarbejdsformer, mødepladser fysisk og digitalt, samt videndeling og udvikling mellem ø-skolerne.
  • Med ”Projekt etablering af Tunø Snedkeri”, har ansøger ønsket at etablere en tømrer/snedkervirksomhed på Tunø. Ansøger vil lave brugskunst og møbler.

I alt var der 101 ansøgere fra hele landet til midlerne fra Landdistriktspuljen, hvoraf 26 projekter på landsplan har fået tilsagn om støtte på 7,9 millioner kroner.

De støttede projekter er udvalgt af Det Rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen bestående af formand Finn Jorsal samt Lisbeth Kristensen Lei, Nynne Larsby Friis og Niels Natorp.

Ansøgningsfrist og tema for Landdistriktspuljens næste ansøgningsrunde vil blive meldt ud i starten af 2020.

For mere information og kontakt til de lokale projekter:

Ditte Vibe Petersen, presserådgiver, Erhvervsministeriet, divipe@em.dk, tlf. 91 33 70 97.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Nyt organ skal sikre hurtigere adgang til fremtidens behandling for danske patienter6.4.2024 10:34:17 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheden TÜV SÜD Denmark MHS skal være såkaldt bemyndiget organ for certificering af medicinsk udstyr i Danmark. Det har Lægemiddelstyrelsen og EU-Kommissionen netop besluttet efter et udbud fra Erhvervsministeriet. Organet kan nu begynde arbejdet, så innovativt medicinsk udstyr hurtigst muligt kan komme på markedet til gavn for patienter, sundhedsvæsenet og life science-industrien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye