
Grib sablen og skyd nytåret ind som Napoleons officerer

Nytårsaften står mange danskere klar med et glas champagne ved midnat, så det nye år kan skåles ind til tonerne af rådhusklokkerne. En festlig tradition, der bliver endnu festligere, når champagneflasken åbnes med en sabel.
Wineandbarrels er Danmarks førende specialist indenfor vintilbehør, og indehaver Jakob Dau mærker en tydelig stigning i interessen for champagnesabler omkring nytår.
– At sable sin champagne giver bare festen en ekstra dimension, og vi oplever da også en firdobling i omsætningen af champagnesabler i december måned. Underordnet om man foretrækker de autentiske officerssabler eller mere morderne dansk design, så er sabling en ekstravagant måde at fejre på. Det er i øvrigt ingen hemmelighed, at det især er mænd, som drages af de blanke våben og muligheden for at udleve sin indre Napoleon, fortæller Jakob Dau.
Napoleons officerer opfandt champagnesabling
Traditionen med at sable champagne stammer fra champagnens hjemland Frankrig og blev, i hvert fald ifølge nogle historier, opfundet af Napoleons officerer.
Madame Clicquot-Ponsardin, bedre kendt som Den Gule Enke (”La Veuve Clicquot”), overtog som 27-årig familiens champagnefirma. Udover champagneproduktionen blev hun også kendt for at holde store fester for Napoleons officerer blandt andet i håbet om, at hendes vinmarker ville blive skånet under Napoleonskrigene. Når festerne nærmede sig deres afslutning, gav hun officererne en flaske champagne hver, som de dog havde svært ved at åbne på hesteryg. En dag tog en handlekraftig officer sit sværd frem og åbnede champagneflasken med det, og på den måde opstod fænomenet champagnesabling.
Gode råd, hvis du selv vil prøve
Hvis man selv har mod på at kaste sig over champagnesablingens ædle kunst, har Jakob Dau et par gode råd at give med på vejen:
God plads: Sørg for, at der er god plads omkring dig, for en champagneprop kan flyve langt. Allerbedst er det at gå udenfor.
Et godt greb: Fjern folien og ståltråden fra flaskehalsen og hold flasken, så halsen peger væk fra dig selv. Sæt eventuelt tommelfingeren i fordybningen i bunden – det giver et godt greb om flasken.
Følge limningen:Find flaskens samling. Det er den linje, der går langs flasken fra top til bund. Lad sablen glide langs linjen med jævn fart. Når sablen rammer den tykke kant på halsen, vil trykket i flasken få proppen til at flyve afsted.
Vil man se, hvordan en champagnesabling ser ud (og hvordan man i hvert fald ikke skal gøre), findes der en masse ganske underholdende videoer på nettet.
Nøgleord
Kontakter
Daniel Friis Schultz
COO – Wineandbarrels A/S
(+45) 71 99 33 44
(+45) 53 89 97 97
daniel@wineandbarrels.com
Billeder



Information om Wineandbarrels A/S
Wineandbarrels er Skandinaviens største specialiserede fagmænd indenfor udstyr til vin i alle størrelser – lige fra reoler og køleskabe til karafler og proptrækkere. Virksomheden så dagens lys i 2008 og har showroom og butik i Hillerød. www.wineandbarrels.com
Følg pressemeddelelser fra Wineandbarrels A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Wineandbarrels A/S
Njut mer av ditt vin med rätt glas30.9.2020 23:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Med några grundläggande regler för val av vinglas kan vinälskande skandinaver få en ännu större upplevelse av deras favoritviner. Följ expertråden för att hitta exakt rätt vinglas.
Få større nydelse af din vin med det rigtige glas8.7.2020 06:21:00 CEST | Pressemeddelelse
Med enkelte grundregler til valg af vinglas kan det vinelskende danske folk få en endnu større oplevelse ud af deres yndlingsvin. Følg ekspertens råd til det helt rigtige vinglas.
Vinekspert advarer: Stil aldrig de dyre dråber i stuen13.12.2019 07:11:00 CET | Pressemeddelelse
Tusindvis af danskere køber vin fra de store Sydeuropæiske vinlande. Følg her ekspertens råd til at opbevare vinen, så den bevarer sin smag.
Fra Hillerød til Hongkong: Vinentusiast tidobler omsætning på fem år14.11.2019 06:12:00 CET | Pressemeddelelse
På bare fem år har iværksætter Jakob Dau tidoblet omsætningen i firmaet Wineandbarrels. Hvad der startede som en hobbyvirksomhed beskæftiger i dag medarbejdere fra Hillerød til Hongkong.