Erhvervsministeriet

Fremover skal navnene offentliggøres på revisorer, der overtræder loven

Del
Erhvervsministeren har nu sendt et lovforslag i høring, som gør det muligt for Revisornævnet at offentliggøre fældende kendelser mod en revisor med navns nævnelse. Lovforslaget vil øge gennemsigtigheden for borgere og virksomheder.

Når Revisornævnet fastslår, at en revisor har overtrådt loven og for eksempel får tildelt disciplinære bøder og betinget bliver frakendt autorisationen, kan revisor i dag fortsætte sit virke, uden at hverken revisorens kunder eller den øvrige offentlighed får noget at vide.

Siden 2016, hvor den tidligere regering besluttede at udnytte en EU-option om anonymisering af identiteten af en fysisk person ved sanktioner, har Revisornævnet nemlig offentliggjort sine kendelser vedrørende bøder og betinget frakendelse i anonymiseret form.

Men nu skal det være slut. Som en del af den kommende kontrolpakke, der skal forhindre snyd og svindel, har regeringen nu sendt et lovforslag i høring, som gør det muligt for Revisornævnet også at offentliggøre navnet på revisor.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Jeg mener ikke, det kan være rigtigt, at revisorer kan overtræde reglerne og blive pålagt historisk store bøder og betingede frakendelser, uden at offentligheden kan få kendskab til det.

Vi skal selvfølgelig altid være varsomme og generelt tage hensyn til beskyttelsen af personoplysninger. Men revisorer fungerer som offentlighedens tillidsrepræsentanter. De skal sikre og opretholde tilliden til de finansielle informationer, vores samfundsøkonomi bygger på. Derfor er det alfa og omega, at vi også kan have tillid til dem.

Borgere og virksomheder har ret til at vide, hvis en revisor, de overvejer at vælge eller måske allerede benytter, har overtrådt reglerne og forsømt sine pligter. Derfor vil vi nu øge gennemsigtigheden på området.”

Se lovforslaget her

Kontakter

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye