Engineering Day 2019: Elever øver sig i at gøre skolevejen sikker
Mange forældre får koldsved ved tanken om den første dag, deres barn skal klare sig selv i trafikken. Men nu er der måske hjælp på vej. Nemlig fra børnene selv.
På Engineering Day 2019, der skydes i gang d. 4. november, får skoleelever over hele landet chancen for at undersøge, hvilke situationer, der er farlige i trafikken og samtidig prøve at finde løsninger, der kan gøre det mere trygt og sikkert at færdes på skolevejen.
Eleverne skal arbejde med at programmere en såkaldt micro:bit - en mikrocomputer, der kan hjælpe dem i trafikken. Eleverne skal overveje, hvor og hvordan de vil bruge micro:bit til at forbedre trafiksikkerheden. Det kunne fx være ved at programmere en cykelsensor, der blinker, når den registrerer, at der kommer en bil bagfra.
”Mange elever har svært ved at se, hvad de skal bruge matematik og naturfag til i den virkelige verden. På Engineering Day får de lov til at bruge fagene til at løse en helt konkret udfordring tæt på deres egen hverdag. Vi håber, at det øger begejstringen for fagene, og måske endda får nogle til at overveje at vælge den naturvidenskabelige vej senere i livet,” siger Ghita Wolf Andreasen, direktør i Engineer the Future, der sammen med Naturvidenskabernes Hus arrangerer Engineering Day for skoleelever i hele Danmark.
Tankegangen er at lade eleverne prøve kræfter med ingeniørernes arbejdsmetode med at undersøge, få idéer, konkretisere, konstruere og forbedre. Eleverne skal bruge både matematik og naturvidenskab som kreative værktøjer til at finde en løsning, der kan forbedre trafiksikkerheden. De får erfaring med og viden om sensorer og programmering.
Igen i år har Engineering Day samarbejdet med DRs Ultrabit, som har delt Ultra:bit-klassesæt ud til skoler i hele landet.
Over 600 skoler er tilmeldt
Cirka 850 lærere fra over 600 skoler har tilmeldt deres elever Engineering Day, der i år indeholder opgaven ”Gør skolevejen sikker”. Projektet er udviklet til 4. - 6. klasse på mellemtrinnet, men også mange elever i 7- 9. klasse i udskolingen deltager i projektet om skolevejen.
Mere konkret går opgaven ud på at hjælpe Anna fra 6. klasse med at finde en tryg skolevej til hendes lillebror Oliver. Anna selv er god til at færdes i trafikken, men hun har tit set farlige situationer med biler, cyklister og gående på vej til skole. Så hvordan kan Anna hjælpe sin lillebror?
Løfter det faglige niveau
Det er tredje år, at der afvikles Engineering Day på danske skoler. Direktør i Naturvidenskabernes Hus, Anders Dahlstrup har noteret sig den store opbakning fra landets lærere:
”Vi kan se, der bliver taget rigtig godt imod tankegangen om at lade sig inspirere af ingeniørernes måde at arbejde på, uanset om udfordringen gælder klima, transport eller it. Vi vil netop gerne bidrage til, at eleverne oplever STEM-undervisningen som vedkommende, inspirerende og lærerig og dermed løfte elevernes læring og det faglige niveau,” siger Anders Dahlstrup.
Ud over opgaven ’Gør Skolevejen sikker’ kan skolerne også arbejde med opgaven ’Lyden der forsvandt’ på Engineering Day. Her skal eleverne arbejde med lydisolering af et øvelokale og bygge modeller af en lydisoleret væg.
Engineering Day skydes i gang 4. november og kører ugen ud på skoler i hele landet.
Engineering Day er en del af Engineering i skolen, som er et samarbejde mellem Engineer the Future, Naturvidenskabernes Hus, Astra og VIA University College. Engineering i skolen er finansieret af Villum Fonden, Industriens Fond, Lundbeckfonden og A.P. Møller Fonden.
Ud over grundskoler, foregår Engineering Day på følgende ingeniøruddannelser og science centre: Brorfelde Observatorium, Dansk Arkitektur Center, Energimuseet, Enigma, Experimentarium, Kattegatcenteret, Mind Factory by ECCO, Naturvidenskabernes Hus, Skramloteket, Syddansk Universitet, Tycho Brahe Planetariet, Tårnby Naturskole, Universe, VIA´s Ingeniøruddannelser, Horsens og Økolariet.
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger og hjælp til at komme i kontakt med skoler:
Presseansvarlig Sara Rosendal Engineer the Future, sara@engineerthefuture.dk 2337 3494
Billeder
Information om Engineer the future
Følg pressemeddelelser fra Engineer the future
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Engineer the future
Et år efter ansøgningsrekord: Tilbagegang for ingeniøruddannelserne5.7.2021 16:25:22 CEST | Pressemeddelelse
Efter rekordåret 2020 falder det samlede antal ansøgere til ingeniøruddannelserne i år en del. Det viser årets opgørelse over ansøgere til de videregående uddannelser. Tallene vækker bekymring hos vindmøllegiganten Siemens Gamesa.
Elever designer smarte pakkeløsninger29.10.2020 09:30:58 CET | Pressemeddelelse
På Engineering Day 2020 skal elever i grundskoler over hele Danmark afprøve ingeniørens arbejdsmetoder ved at give deres bud på, hvordan man designer effektive løsninger til transport af pakker.
Rekordmange vil læse til ingeniør5.7.2020 16:50:33 CEST | Pressemeddelelse
Markant stigning i antal ansøgere til ingeniøruddannelserne. Det viser årets opgørelse over ansøgere til de videregående uddannelser.
Piger vælger naturfag til i gymnasiet, men fra på de videregående uddannelser15.6.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse fra Engineer the Future viser, at piger er glade for de naturfaglige linjer på gymnasiet, men når de skal sætte kryds ved en videregående uddannelse, går overraskende mange uden om naturfag og teknologi.
50.000 elever skal arbejde med engineering i skolen5.12.2019 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Det kan styrke elevernes motivation og samarbejdsevner at arbejde eksperimenterende med virkelighedsnære problemer i naturfagene. Derfor støtter VILLUM FONDEN Engineering i skolen med 18,7 mio. kr., der over de næste år skal komme 2000 lærere og 50.000 elever til gavn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum