
Charlie om bofællesskab: Lav en Roomielov og undgå konflikter

Flere studerende tyer til deleboligen, og ifølge Daniel Juhl, adm. direktør for Akutbolig.dk, er det med god grund: “Særligt i studiebyerne, bliver udbuddet af lejeboliger større, så snart man kigger efter boliger med 3 eller flere værelser. Samtidig er kvadratmeterprisen for de større boliger også lavere, hvilket gør det endnu mere fordelagtigt for en studerende på SU.”
Det er dog ikke helt problemfrit at flytte ind i et bofællesskab. Charlie Gammelgaard er en af de studerende, som har valgt at bosætte sig i et bofællesskab sammen med tre andre roomies. For ham var det vigtigt at fastlægge nogle regler, så man ikke kom til at irritere hinanden uden grund: “Jeg har før haft dårlige oplevelser med roomies. Derfor var det rigtig vigtigt for mig, at vi fastlagde nogle retningslinjer, fordi man nemt kan blive uvenner, hvis man ikke tager ting i opløbet, og hele tiden skal påpege nye ting hver dag.”
Charlie og hans roommates har derfor lavet ‘Roomieloven’, som indeholder en række underskrevne punkter, alle fire roommates skal overholde.
Regler for rengøring og fest - vær specifik
Der er ingen grænser for, hvor specifikke reglerne bør være. For nogen indebærer en rengøring blot, at gulvet støvsuges, mens andre vil mene, at der skal mere til. Hjemme hos Charlie har de aftalt alting ned til mindste detalje. Kigger man på deres ‘Roomielov’, har de hver især fået tildelt en månedlig weekend, hvor der skal gøres rent, og lavet en række punkter, som beskriver hvordan rengøringen skal foregå. F.eks. skal gulvet altid vaskes, alle overflader i fællesarealer tørres af, og når toiletterne skal rengøres, skal badet altid afkalkes.
De har også lavet helt særlige regler for, hvis der skal holdes fest. Fester skal varsles senest en uge før og der skal hænges en seddel op i opgangen. Dagen efter festen skal der være ryddet op senest kl 14. Ifølge Charlie, er det rart at vide sig sikker på, at lejligheden er pæn og ren igen dagen efter, hvis man f.eks. står og skal have besøg.
Et månedligt møde
Er reglerne for stramme eller finder I ud af, at der mangler at blive tilføjet et par punkter til listen? En af de ting som Charlie fremhæver, er deres månedlige møder, hvor de har en lidt mere seriøs tilgang til det at bo sammen:
“Hver måned holder vi et møde, hvor vi drøfter reglerne. Så hvis der er noget, vi føler vi har glemt, kan man bare sige til. På den måde er reglerne hele tiden til revision, og vi kan tilpasse dem efter vores behov.”
Det kan din Roomielov indeholde: |
Kilde: Akutbolig.dk |
Nøgleord
Kontakter
Daniel JuhlAdm. direktør, Akutbolig.dk
Tlf:+ 45 22 68 22 48daniel@kodyl.comSine Nøjsen DamgaardKommunikationsansvarlig, Akutbolig.dk
Tlf:+ 45 42 30 84 70sine@kodyl.comNanna FrederiksenPR-ansvarlig, Akutbolig.dk
Tlf:+ 45 42 54 84 00nanna@kodyl.comBilleder
Links
Information om Akutbolig.dk
Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere.
Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk
Coronas påvirkning på lejeboligmarkedet: Det har sjældent været nemmere at få en bolig som studerende23.9.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens lejeboligmarked har sjældent været bedre. Årsagerne til dette er flere, men corona situationen spiller muligvis en rolle.
Boligløse studerende har større risiko for at droppe ud19.8.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Frederik var boligløs ved studiestart og endte med at droppe ud. I år frygter boligportalen Akutbolig.dk at flere havner i samme situation.
Louise sparede over 45.000 kroner på at pendle til studiet i Aarhus3.8.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det behøver ikke at være dyrt og besværligt at finde en bolig inden studiestart, hvis man gør som Louise. Louise har sparet mere end 45.000 kr. i husleje ved at bosætte sig i Horsens og pendle til Aarhus.
Så meget bolig kan du få for en SU27.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse viser, hvor mange kvadratmeter man kan få for en SU i hver af Danmarks 36 studiebyer. Forskellen mellem den dyreste og billigste studieby er på hele 69,1 kvadratmeter.
Dårligt nyt til kommende studerende: Der er langt mellem de studievenlige boliger22.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 28. juli får de unge at vide, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse eller ej. Boligjagten for de kommende studerende ser dog ikke ud til at blive en dans på roser. En ny undersøgelse viser nemlig, at udbuddet af de mest efterspurgte boliger, har afviget med hele 45% i 2020.