
Danskerne skal dannes til det digitale samfund
Teknologiforståelse som tværgående faglighed, digitalt undervisningsmateriale på dansk og kompetence- og kapacitetsløft til alle undervisere. Det er nogle af de anbefalinger, som en ekspertgruppe nedsat af DANSK IT og Dansk Magisterforening lancerer tirsdag.
Baggrunden for ekspertgruppen er et ønske om at ruste vores uddannelsessystem og arbejdsmarked til de udfordringer, der venter i fremtiden. Den digitale og teknologiske udvikling ændrer som intet andet i disse år vores uddannelser, vores arbejds- og privatliv og skubber til vores samfundsinstitutioner, vores demokrati og demokratiopfattelse.
- Danmark har et massivt kompetencegab, som i de næste mange år kommer til at efterlade mange uden evnerne til at lykkedes på fremtidens arbejdsmarked. Uddannelse er også nøglen til at danne borgerne til de forandringer, som digitaliseringen vil medføre for vores samfund og demokrati. Derfor er det en række spændende anbefalinger, som eksperterne er kommet med, siger Camilla Gregersen, formand for Dansk Magisterforening.
Også hos DANSK IT er der tilfredshed med resultaterne af ekspertudvalgets arbejde.
- Vi har i Danmark et massivt efterslæb på de digitale kompetencer. Særligt i forhold til de refleksive kompetencer er vi bagud på point, hvilket har rigtige konsekvenser for rigtige mennesker. Nu står vi med en række konkrete anbefalinger, der kan hjælpe os og politikerne med at komme i mål med de store opgaver, der ligger foran os, siger Klaus Kvorning Hansen, formand for DANSK IT’s udvalg for digitale kompetencer.
Ekspertgruppen, der er nedsat af Dansk IT og Dansk Magisterforening består af de fremmeste eksperter på området og tæller blandt andet Ole Sejr Iversen, professor ved Aarhus universitet, Klaus Kvorning Hansen, vicedirektør i KU-IT, og Else Sommer, adm. direktør for Dansk Magisterforening.
Anbefalingerne er således resultatet af otte måneders intensivt arbejde for at nå til bunds om den vigtige dagsorden.
- Uddannelsessektoren spiller en helt central rolle i forhold til dannelse i et digitaliseret samfund. Gennem ekspertpanelet er det lykkedes at komme med gode, konkrete bud på, hvordan vi for fremtiden kan samarbejde om at løse de udfordringer, vi står over for, siger Else Sommer, direktør i Dansk Magisterforening.
Nøgleord
Kontakter
For yderligere kommentarer eller informationer om anbefalingerne er du velkommen til at kontakte Rasmus Hammer-Jakobsen, politisk konsulent i DANSK IT på telefon 53 39 15 15 eller Dansk Magisterforenings pressetelefon på 29 10 60 80
Links
Information om Dansk Magisterforening
Følg pressemeddelelser fra Dansk Magisterforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Magisterforening
Her er Danmarks bedste tutorer28.10.2019 10:15:55 CET | Pressemeddelelse
Dansk Magisterforening uddeler Tutorprisen til de tutorer, der er særligt dygtige til at få de studerende godt i gang fagligt og socialt på studiet.
Lancering af anbefalinger fra DM og Dansk IT's ekspertgruppe10.10.2019 17:13:15 CEST | Presseinvitation
Dansk Magisterforening og Dansk IT har nedsat en ekspertgruppe, der i det forgangne år har kigget på, hvordan Danmark bedst ruster sig til den digitale fremtid.
Danskerne er klimadukse derhjemme, men arbejdspladserne sløser10.10.2019 11:28:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi slukker for lyset derhjemme, smider glas til genbrug og putter madrester fra aftensmaden i ungernes madkasser. Men på arbejdspladsen halter det med affaldssortering, energibesparelse og klimavenlige måltider. Det viser ny undersøgelse, som Gallup har lavet for Dansk Magisterforening.
Kom til klimavalgmøde med folketingskandidaterne14.5.2019 09:42:08 CEST | Presseinvitation
Dansk Magisterforening, Danmarks Naturfredningsforening og Så er det nu inviterer til vælgermøde tirsdag den 14. maj i Kulturhuset Islands Brygge.
Dansk Magisterforening: Uddannelser på kultur og uddannelse skal helt væk8.5.2019 16:46:49 CEST | Pressemeddelelse
Dansk Magisterforening har igennem længere tid arbejdet hårdt for at få fjernet besparelserne på kultur og uddannelse. Med statsminister Lars Løkke Rasmussen melding i dag på Dansk Erhvervs Årsmøde er der ikke længere flertal for uddannelsesbesparelser, mens det er uklart, hvordan de øvrige partier forholder sig til kulturområdet.