Cyklistforbundet

Cyklistforbundet udnævner Årets Børnecyklist: 11-årige Marie Sig Ebbensgaard fra Dejbjerg

Del
Hun cyklede og cyklede og fik kammeraterne med. Nu får 5. klasses eleven fra Stauning Skole i Skjern Cyklistforbundets pris som Årets Børnecyklist 2019. Prisen er en del af forbundets landsdækkende børnemotionskampagne Alle Børn Cykler.

- Det er ikke hver dag, at man hører om en 5. klasses elev, som cykler 60 km for at besøge sin bedstemor. Marie har virkelig givet den gas med cyklen. Hun fortjener i den grad prisen som Årets Børnecyklist 2019, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Cyklistforbundet udnævner Årets Børnecyklist som en del af børnemotionskampagnen Alle Børn Cykler, som Cyklistforbundet kører de to første uger af september i samarbejde med Novo Nordisk.

108.893 elever fra skoler over hele landet cyklede med i årets kampagne – heraf 26.719 elever fra Region Midtjylland og 1.411 elever fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

57 BØRN NOMINERET TIL PRISEN
Både lærere, kammerater og forældre har været inviteret til at nominere børn til prisen, og Cyklistforbundet modtog i år 57 nomineringer.

Det var Marie Sig Ebbensgaard’s klasselærer Eva Colding Ebbesen, der indstillede Marie til prisen. Det skete med følgende begrundelse:

”Hun er gået foran ved at give den max gas med cyklingen. Nogle dag har hun cyklet 24 km, nogle dage 34 km, og nogle dage helt op til 43 km. Hendes rekord var en lørdag, hvor hun valgte at cykle på besøg hos hendes bedstemor i Ringkøbing. Her kom hun op på 59,5 km. Hendes optimisme har fået flere af hendes klassekammerater fra Skjern til at cykle med i konkurrencen – og flere af dem snakker om at fortsætte med at cykle, fordi de er blevet så glade for frisk luft og motion inden skoledagen begynder.”

Klaus Bondam siger om nomineringen:

- Det er ikke kun voksne, der kan være rollemodeller for børn. Det kan kammeraterne også. Derfor hædrer vi hvert år en elev, der har gjort en særlig indsats for at cykle og for at få kammeraterne med op på cyklen.

UDNÆVNES PÅ SKOLENS MORGENSAMLING
Marie S. Ebbensgaard, der ikke vidste noget på forhånd, blev udnævnt som Årets Børnecyklist via en videotale med Klaus Bondam under elevernes fredagsmorgensamling på Stauning Skole, der havde 100 elever tilmeldt årets kampagne.

Med udnævnelsen følger en kvalitetsmountainbike fra det danske mærke Principia.

BØRN BEVÆGER SIG FOR LIDT
Cyklistforbundet og Novo Nordisk gennemfører den næste Alle Børn Cykler-kampagne i september 2020.

En rapport fra Sundhedsstyrelsen dokumenterede for nylig, at alt for mange 11-15 årige bevæger sig alt for lidt. Kun 26% lever op til anbefalingerne om en times moderat eller intens bevægelse hver dag. I stedet bruger samme gruppe 11 timer eller mere dagligt på at sidde eller ligge ned.

Rapporten peger på bl.a. hverdagscykling som en god måde at få børn til at være mere fysisk aktive.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker et cykelvenlig verden, kan engagere sig. 

Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum