
Sådan regner du dig ud af lånefælderne

Lånio.dk sætter fokus på de problematiske kviklån, og hvordan forbrugerne kan undgå de mange gældsfælder. De illustrerer, hvordan flere af de reklamerede fordele, som lokker forbrugerne, kan føre til uoverskuelig gæld.
Der bliver især sat fokus på, hvordan lånets løbetid, stiftelsesgebyrer, administrationsgebyrer, rentefrie perioder og utilstrækkelige kreditvurderinger er med til at fastholde dig i bagmændenes lånefælder.
En tidligere undersøgelse fra Forbrugerombudsmanden viser, at de lovpligtige kreditvurderinger af forbrugerne ofte er utilstrækkelige. Låntagerens nuværende og tidligere gældshistorik bliver ikke medregnet i kreditvurderingen, hvilket betyder, at nogle forbrugere ender med at optage lån, som de ikke kan betale tilbage.
De billigste lån er ofte de største gældsfælder
Får du tilbudt et gratis lån, der lyder for godt til at være sandt, så er det ifølge Lånio.dk højst sandsynligt også tilfældet. De fleste gratis lån er kun gratis i en periode og bliver herefter langt dyrere end almindelige forbrugslån. Hvis ikke du kan betale lånet tilbage inden for kort tid, skal du nemlig betale dyre renter og gebyrer.
Det samme problem ses, når lånet har en ubestemt løbetid. Uden en betalingsfrist bliver du ved med at betale renter uden reelt set at afdrage på dit lån. I en tidligere sag har det vist sig, at en forbruger troede, at han havde afdraget på sit lån for senere at finde ud af, at han stadig skyldte penge.
Er du på udkig efter et nyt lån i 2019, skal du derfor være forsigtig og undersøge, hvad lånevilkårene egentlig betyder for din økonomi. På den måde kan du beskytte dig mod at ende i uoverskuelig gæld.
Vil du læse mere om Lånio.dk’s råd, kan du i indlægget her få flere tips til optagelse af lån.
Nøgleord
Kontakter
Signe Kirk AndersenKommunikationsansvarlig
Tlf:+45 38 41 03 02sk@laanio.dkBilleder

Links
Information om Lånio.dk
Følg pressemeddelelser fra Lånio.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lånio.dk
Danskeres bilkøb varsler om skiftende forbrugsvaner27.2.2020 09:04:27 CET | Pressemeddelelse
Danskeres bilkøbsvaner har det seneste år løbende ændret sig, blandt andet i andelen af solgte benzinbiler og størrelsen på disse. Derfor bringer Lånio.dk en dybdegående guide for danskere, der vil navigere sikkert gennem de mange faldgruber ved et bilkøb. Guiden giver brugbare tips og hjælper forbrugerne både før, under og efter købet.
Region Sjælland udlånte næsten det dobbelte af Hovedstaden24.10.2019 09:44:00 CEST | Pressemeddelelse
I 2018 udlånte Region Sjælland 333 kr. pr. indbygger til beboerindskud, viser en ny undersøgelse fra Lånio.dk. Til sammenligning udlånte Region Hovedstaden 184 kr. pr. indbygger. Region Sjælland udlånte dermed næsten det dobbelte af Region Hovedstaden.
Region Nordjylland udlånte over det dobbelte af Hovedstaden24.10.2019 09:43:07 CEST | Pressemeddelelse
I Region Nordjylland blev der i 2018 udlånt 407 kr. pr. indbygger til beboerindskud, viser en ny undersøgelse fra Lånio.dk. Til sammenligning blev der i Region Hovedstaden kun udlånt 184 kr. pr. indbygger. Region Nordjylland har dermed udlånt mere end det dobbelte af Region Hovedstaden.
Region Syddanmark udlånte flest penge til beboerindskudslån24.10.2019 09:42:20 CEST | Pressemeddelelse
I 2018 udlånte Region Syddanmark 373 mio. kr. til borgernes beboerindskud, viser en ny undersøgelse fra Lånio.dk. Til sammenligning udlånte Region Nordjylland 240 mio. kr. til deres borgere i samme periode. Region Syddanmark var dermed den region, der udlånte mest på landsplan.
Region Midtjylland udlånte over 100 mio. mere end Nordjylland24.10.2019 09:41:09 CEST | Pressemeddelelse
I Region Midtjylland blev der i 2018 udlånt 360 mio. kr. til beboerindskud, viser en ny undersøgelse fra Lånio.dk. Til sammenligning udlånte Region Nordjylland 240 mio. kr. til samme formål. Dermed er der over 100 mio. kr. til forskel på, hvor meget nabokommunerne samlet udlånte.