Nyt banebrydende eksperiment sætter teknologi på skoleskemaet

Kan elever i grundskolen bruge teknologi til at løse nogle af de problemer, vi som samfund står over for?
Det vil dette efterår vise sig, når Teknologipagten i samarbejde med fire danske kommuner ruller sit banebrydende undervisningsforløb, Teksperimentet, ud i en række af kommunernes folkeskoler.
Kommunerne er nemlig blevet udvalgt til at deltage i og afprøve det helt nye undervisningsmateriale Teksperimentet, hvor elever i grundskolen skal bruge teknologi til at løse nogle af de store og små problemer, vi som samfund står over for.
Formålet er at integrere teknologi og forståelsen af, hvordan teknologi kan bruges til at løse problemer, i undervisningen i grundskolen og gøre kodning, teknologisk forståelse og teknologisk handleevne mere sexet, så flere på sigt vælger at uddanne sig indenfor de såkaldte STEM-fag (Science, Technology, Engineering og Mathematics).
I praksis skal arbejdet med Teksperimentet føre til, at eleverne i folkeskolens mellemtrin (4.-6. klasse) udvikler en mere eksperimenterende adfærd i deres tilgang til at løse problemer, og samtidig er håbet, at det vil hjælpe elevernes nysgerrighed i mødet med teknologi godt på vej.
Skolerne vil komme til at syde af aktivitet med små computere, pumper, sensorer, højttalere, ledninger, innovationsplancher, kodning, mock ups, optrædener, fremlæggelse og meget mere.
Der vil både være gode billeder (både levende og mere statiske) af børn og lærere, der arbejder med teknikken og forsøger at løse rigtige problemer ude fra virkeligheden, men der er også mulighed for at afdække det lokale arbejde med at forsøge at give de unge en oplevelse af, hvordan de kan bruge deres forståelse for teknologi til at løse reelle problemer. Og det tænkte vi, at I ville være interesseret i at dække.
Projektet startede i uge 37 og rulles løbende ud hen over efteråret, så der er mulighed for at følge projektet helt fra start. De lokale kontaktpersoner har lovet at formidle kontakten til de konkrete skoler, så I kan komme ud et sted hurtigst muligt. Deres kontaktinformationer finder I her under:
Nøgleord
Kontakter
Kontaktinfo på projektledere i kommunerne:
Tobias Smith
tos@furesoe.dk
50-595426
Tobias Smith er pædagogisk it-konsulent i Furesø Kommune
Jacob Hebin Schandorf
jacobsc@htk.dk
20257324
Jacob Hebin Schandorf er mediepædagogisk konsulent i Høje-Taastrup Kommune
Jens Ole Bjærg Mogensen
jens.ole.mogensen@herning.dk
21247244
Jens Ole Bjærg Mogensen pædagogisk udviklingskonsulent i Herning Kommune
Tobias DinnesenPresse- og kommunikationskonsulent
Til daglig ansvarlig for den eksterne kommunikation i Teknologipagten.
Billeder

Links
Information om Teknologipagten
Teknologipagten, der står bag Teksperimentet, er et samarbejde mellem regeringen, virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer og andre aktører, der har forpligtet sig til at fremme STEM (Science, Technology, Engineering og Mathematics), så flere vælger at uddanne sig i de retninger.
Følg pressemeddelelser fra Teknologipagten
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologipagten
Teknologipagten udpeger ni fyrtårnsprojekter1.11.2021 09:12:53 CET | Pressemeddelelse
TeknologipagtRådet har udvalgt ni projekter som eksempler på særligt gode projekter, andre kan lade sig inspirere af. De ni projekter får nu titel af fyrtårnsprojekter.
Teknologipagten og Uddannelsesstyrelsen samarbejder om online video-tutorials27.5.2021 13:36:49 CEST | Pressemeddelelse
Nyt samarbejde mellem Teknologipagten og Uddannelsesstyrelsen skal være med til at sikre og støtte op om grønlandske folkeskoleelevers teknologiforståelse
Ny udgave af teknologi- og videnskabsavisen Techie udkommer til efteråret13.4.2021 10:59:00 CEST | Pressemeddelelse
Første udgave af avisen Techie, der skal få elever i grundskolen til at interessere sig for teknologi, matematik og naturvidenskab, har været en succes, og derfor udgiver Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten Techie#2 til efteråret
Nyt forskningssamarbejde i Teknologipagten skal skabe værdifuld STEM-viden26.1.2021 10:49:56 CET | Pressemeddelelse
Teknologipagten og LabSTEM på Syddansk Universitet starter nu et tæt forskningssamarbejde for at styrke den nationale dagsorden inden for STEM.
Teknologipagten støtter 27 STEM-projekter12.1.2021 08:57:53 CET | Pressemeddelelse
27 projekter inden for områderne unge kvinder og STEM, digital opkvalificering og STEM og grøn omstilling og STEM-uddannelser har fået tildelt projektmidler af Teknologipagten. Dertil kommer støtte til kommuner under Teksperimentet, midler til understøttelse af kommunikationskampagner og midler til evaluering og effektmåling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum