Indiens tigre er blevet markant flere

Det ikoniske dyr tager et decideret tigerspring i en ny opgørelse af Indiens tigre, der viser at bestanden samlet set er vokset fra 2226 i til 2967 tigre. Opgørelsen bliver foretaget hvert fjerde år, og med den nye stigning udgør Indiens tigre nu 60 procent af verdens samlede tigerbestand.
Den positive udvikling kan i høj grad tilskrives det store bevaringsarbejde som WWF i samarbejde med andre har lavet i forbindelse med programmet Tx2, der har som mål at fordoble antallet af tigre fra 2010 til 2022 gennem bedre beskyttelse af tigernes levesteder og inddragelse af lokalsamfundene. Den indiske regering deltagelse i bevaringsprogrammet har været afgørende for den flotte fremgang, vurderer WWF Verdensnaturfonden:
”Det her er en fantastisk nyhed. Tigeren er særdeles truet af blandt andet skovrydning, der ødelægger dens levesteder, så hver en ny tiger tæller som en succes. Den høje fremgang er et klasseeksempel på, at vi kan redde verdens natur og vilde dyr, hvis vi beslutter os for det. Det skaber håb. Et håb, der i den grad er brug for nu, hvor vi står midt i en naturkrise og vilde arter er i risiko for at uddø som aldrig før,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
I den nye opgørelse har man undersøgt 381.400 km2 skovklædte levesteder fordelt på 20 stater i Indien, hvor der findes tigre. Her har man opstillet kamerafælder på i alt 26.838 lokationer, der har givet over 34 millioner billeder af Indiens vilde dyreliv, hvor 76.651 af dem var af tigre.
Wildlife Institute of India og Indiens National Tiger Conservation Authority, der har ledet undersøgelsen, estimerer, at det til dato er den største tigertælling i verden. WWF Verdensnaturfonden advarer dog mod at tro, at tigren nu er reddet.
”Det er klart, at vi ånder lettet op, når udviklingen for tigrene går den rigtige vej, men det betyder desværre ikke, at kampen er slut endnu. Tigrene har stadig brug for, at vi hele tiden arbejder for at redde deres levesteder, som er hårdt pressede. Der er fortsat brug for sammenhængende naturområder til tigerne, så de kan bevæge sig sikkert omkring, finde føde og nye partnere, de kan få unger med”, siger Bo Øksnebjerg.
Med de nye tal fra Indien anslås det, at der i dag er godt 4500 tigre tilbage i den vilde natur. Dermed er der altså endnu et stykke vej til Tx2 målet om en fordobling, der lyder på 6000+ i 2022.
Kontakter
KONTAKT
Pressechef i WWF Verdensnaturfonden Cecilie Weinholt, 3176 1200 eller c.weinholt@wwf.dk
Billeder






Information om WWF Verdensnaturfonden
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Rigsfællesskabet skal give naturen et skub under formandskab i Arktisk Råd11.4.2025 17:22:46 CEST | Pressemeddelelse
Kongeriget Danmarks formandskab for Arktisk Råd er en vigtig mulighed for at genoptage og styrke beskyttelsen af den sårbare arktiske natur og biodiversitet. Derfor er det positivt, at formandskabet vil have fokus på særligt marine økosystemer, klima og natur samt oprindelige folk, lyder det WWF, der er formel observatør i Arktisk Råd.
DN og WWF: Trawlforbud skal udvides i sydlige Kattegat og Vadehavet4.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens forslag til trawlfrie områder i Bælthavet og i det nordlige Kattegat er et vigtigt skridt på vejen til at genoprette fiskebestande og den havnatur, de lever i. Hvis det for alvor skal have en effekt, bør der dog også udlægges trawlfrie områder i det sydlige Kattegat og i Vadehavet, lyder det i et fælles udspil fra Danmarks Naturfredningsforening og WWF.
Nu vågner pindsvinet fra sin vinterdvale4.4.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Pusler det lidt ekstra i haven de kommende uger, kan det skyldes, at én af de mest folkekære vilde dyr i Danmark forlader sit vinterhi. Pindsvineforsker Sophie Lund Rasmussen og WWF Verdensnaturfonden undersøger, hvordan klimaforandringer formodentlig udgør en stadigt stigende trussel mod pindsvin og får dem til at forlade dvalen tidligere, end de bør.
Ny rapport: Minedrift i dybhavet kan få store konsekvenser for naturen26.3.2025 08:09:17 CET | Pressemeddelelse
Minedrift efter mineraler i det dybe hav vil være i strid med en lang række internationale naturforpligtelser og verdensmål, viser en ny WWF-rapport. Rapporten udkommer, mens den internationale havbundsmyndighed (ISA) i slutningen af marts skal beslutte, om minedrift i dybhavet skal tillades. WWF opfordrer til, at ISA følger det globale moratorium mod dybhavsminedrift, som blandt andre Rigsfællesskabet har tilsluttet sig.
Brug én time på naturen lørdag den 22. marts20.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Med seks forskellige naturaktiviteter kan danskerne på bare én time gøre en lille forskel for naturen. Sådan lyder opfordringen fra WWF Verdensnaturfonden, der lørdag den 22. marts markerer den årlige mærkedag Earth Hour over hele verden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum