
Undgå surhed og svovl i vinen: Pas på vinen i sommervarmen

Vinkøleskabe er ikke længere en luksusvare forbeholdt feinschmeckere. Flere danskere går op i vin og dermed også, hvordan man opbevarer de gode dråber korrekt.
– Vi oplever flere og flere kunder, der kommer og ønsker et vinkøleskab. Ikke nødvendigvis fordi de har vin for mange tusind kroner flasken liggende i vinreolen, men fordi de synes, det er ærgerligt, at den særlige vin, der er købt og gemt til en særlig lejlighed, er udrikkelig, når den endelig skal trækkes op, fortæller vinekspert, Bo Otterstrøm, direktør hos Klubvin.dk, der har forhandlet vinkøleskabe i 13 år.
Samme trend ser indretnings- og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg, der oplever vinkøleskabet som et tiltag, der ikke kun er for de meget vininteresserede, men også for dem, som ønsker lidt godt for sig selv.
– Vinkøleskabet er i høj grad en selvforkælelse. Det forudsætter selvfølgelig en vis vininteresse, og at man har pladsen til det, men jeg ser det som en naturlig udvikling af den overordnede trend med velvære og overskud i hverdagen, hvor vi gerne vil gøre tingene rigtigt. Og i den sammenhæng er korrekt tempereret vin en vigtig del.
Det skal du huske om vinopbevaring
Har du en tør og dyb kælder, er din vin måske allerede vellagret, men hos langt de fleste danskere skal det hjælpes lidt på vej, hvis ikke vinen skal lide under store temperatursvingninger eller sollys, som kan give vinen en svovlsmag.
– Temperaturskift, luftfugtighed og UV-lys er de tre store syndere, når det kommer til vinopbevaring. Og hvis man som mange danskere bare har vinen liggende på en hylde i køkkenet over komfuret, så er du sikker på, at din vin får nogle tæsk. Bare en forkert luftfugtighed kan eksempelvis gøre korkproppen skør og lukke en smule luft ind, så vinen ilter og bliver sur, siger Bo Otterstrøm fra Klubvin.dk.
Ifølge Bo Otterstrøm skal man tænke grundigere over opbevaringen af vin om sommeren. Han giver følgende råd:
Pas på solens stråler. Sollys er skadeligt for vinen, da strålerne kan fremskynde vinens modningsproces. Derfor bør al vin – både rød, hvid og mousserende – opbevares mørkt og tørt. Særligt i sommermånederne, hvor solens UV-stråler er ekstra kraftige.
Stil ikke rødvinen for varmt. Mange opbevarer rødvin i et almindeligt køkkenskab eller i en vinreol i stuen, men det er faktisk for varmt. Samtidigt er der ofte temperatursvingninger i husets rum i sommermånederne, hvilket yderligere nedbryder vinen. Find et køligere sted med en stabil temperatur omkring 12-15 grader, for eksempel en kælder. Vil man have en perfekt tempereret og drikkeklar rødvin, er et vinkøleskab dog den bedste løsning.
Hvad koster det på sigt? Har du besluttet dig for, at sikre din vin i et vinkøleskab, så vær opmærksom på ekstraudgiften. Ligesom de fleste køleskabe, er vinkøleskabet også tændt hele døgnet og året rundt. Gå derfor efter vinkøleskabe med en god energimærkning, så flaskerne ikke bliver unødigt dyre, når elregningen kommer.
Ifølge Bo Otterstrøm fra Klubvin.dk er en god tommelfingerregel, at vine under 150 kroner er relativt drikkemodne her og nu, mens vine fra 150-200 kroner og over som oftest kan, og gerne må, ligge og modne nogle år.
Nøgleord
Kontakter
Bo Otterstrøm
Direktør, Klubvin.dk
(+45) 70 25 90 90
info@klubvin.dk
Jackie Frandsen
Marketingchef, Klubvin.dk
(+45) 27 27 06 24
jfp@gbonline.dk
Billeder



Links
Information om Klubvin.dk
Klubvin.dk er en dansk online vinhandel som siden 2005 har solgt både hverdagsvin og de helt dyre oplevelser. Foruden vin er Klubvin også en af Danmarks førende indenfor salg af vinkøleskabe og tilbehør til vinoplevelsen.
Følg pressemeddelelser fra Klubvin.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klubvin.dk
Vinkøleskabet går mainstream: Køkkenkøbere tænker skabet ind fra start5.11.2020 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Flere samarbejder mellem køkkenproducent og Klubvin styrker wow-effekten i danske køkkener. Et samarbejde, der giver blod på tanden hos Klubvin, hvor B2B-markedet er det næste store fokuspunkt.
Stop spild af vin: Sådan skal du bruge sjatterne15.9.2020 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
De fleste har prøvet at åbne en flaske vin, drikke tre glas, og hælde resten i vasken. Men det skal være slut nu. Vinekspert giver fire anderledes råd til, hvad man skal gøre med vinresterne.
Nu’ det jul igen: Sådan vælger du selv den rigtige vin til julebordet21.12.2019 07:07:00 CET | Pressemeddelelse
Julens bugnende borde med den traditionsrige fede mad og rigelige søde og brændte lækkerier nærmer sig. Men selvom maden er velkendt, kan vinen vakle for mange. Vinekspert guider dig til at vælge vin til julebordet.
Vinekspert om nytårsbobler: Drop Champagnen og få mere for pengene19.12.2019 13:21:22 CET | Pressemeddelelse
Når nytåret skal skydes ind eller brylluppet skal stå, så er det ofte Champagne, som danskerne har i glasset. Vinekspert opfordrer til at droppe Champagne-diktaturet og nyde alle de andre bobler.
Pift julemiddagen op med drinks: Sådan laver du cocktails med vin17.12.2019 07:12:00 CET | Pressemeddelelse
Kalenderen siger december og det betyder jul, fed mad og rigeligt at drikke. Mange vælger vin til middagen, men ekspert opfordrer til alternative juledrinks med vin, som supplement til julens traditionelle kraftige rødvin.