
Undgå svindlere og fælder i boligsøgningen

Boligjagten er for alvor skudt i gang for de kommende studerende der i fredags blev tilbudt optagelse på studie. Tusindvis af unge søger derfor med lys og lygte efter et hjem, da studiestart lurer om hjørnet.
Svindlere udnytter desperate studerende
Perioden mellem at de studerende får svar på studieoptag og selve studiestarten er årets mest hektiske periode på lejeboligmarkedet grundet den pludseligt øgede efterspørgsel. Denne undtagelsestilstand udnyttes af svindlere, der bliver mere kreative i sine forsøg på at narre penge ud af boligsøgende unge.
Der er overordnet to former for svindel på lejeboligmarkedet. Den form for svindel der er lettest at spotte, er de svindlere som opretter falske annoncer for boliger der ikke eksisterer. Langt mindre gennemskueligt er det dog, hvis svindleren udgiver sig for at være udlejer eller ejer af boligen. Begge former for svindel kræver at boligsøgende er på dupperne - særligt hvis det er første gang man flytter i en lejebolig.
Spot svindlerne
Boligsøgende kan sikre sig bedst muligt mod alle typer af boligsvindel ved at følge disse hurtige fem råd.
- Vær på vagt over for billige boliger. Hvis boligen virker for god til at være sand, er der stor risiko for at dette er tilfældet. Pas derfor på med at blive fristet af de ekstraordinært billige lejemål
- Få en fremvisning. Bed altid om at få en fremvisning af lejemål, så du har mulighed for at møde udlejer personligt og samtidigt sikre at lejemålet eksisterer.
- Ejer udlejer boligen? Tjek altid om udlejer står som ejer af boligen. Ejeren af boligen kan slås op i offentlige registre såsom Boligejer.dk. Bed også gerne udlejer om at vise identifikation ved fremvisning, så du kan sikre, at udlejeren er den han udgiver sig for at være.
- Betal aldrig før underskriften er i hus. Overfør aldrig penge til udlejeren før du har en underskrevet lejekontrakt og har set nøglerne.
- Lav kun betalinger der kan spores. Betalinger kontakt eller via MobilePay kan ikke spores. Derfor bør du altid betale husleje, forudbetalt husleje eller depositum via bankoverførsel. Betal dog aldrig til en udenlandsk konto via Western Union eller lignende.
Boligportalerne bærer et ansvar
Jo større indsats og ansvar boligportalerne tager for at komme problemet til livs, jo færre svindlere vil forsøge at udnytte situationen. Daniel Juhl, adm. direktør for Akutbolig.dk, mener derfor at boligportalerne har et ansvar for at komme problemet til livs:
“Omfanget af svindel er direkte proportionalt med boligportalernes indsats på området. Derfor bliver hvert enkelt lejemål på Akutbolig.dk gennemtjekket og sikkerhedsgodkendt manuelt, så vi sikrer annoncernes validitet.”
Nøgleord
Kontakter
Daniel Juhl
Adm. direktør, Akutbolig.dk
daniel@kodyl.com / + 45 22 68 22 48
Billeder
Links
Information om Akutbolig.dk
Akutbolig.dk blev lanceret i 2011 og er i dag en af landets største boligportaler for ledige lejeboliger. Akutbolig.dk er det sted, hvor danskerne går hen for at finde hjem, uanset om de søger i nord, syd, øst eller vest. På Akutbolig.dk annonceres dagligt nye ledige lejeboliger på tværs af landet fra en lang række af udlejere - både private og professionelle, store og små udlejere.
Følg pressemeddelelser fra Akutbolig.dk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Akutbolig.dk
Coronas påvirkning på lejeboligmarkedet: Det har sjældent været nemmere at få en bolig som studerende23.9.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Sommerens lejeboligmarked har sjældent været bedre. Årsagerne til dette er flere, men corona situationen spiller muligvis en rolle.
Boligløse studerende har større risiko for at droppe ud19.8.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Frederik var boligløs ved studiestart og endte med at droppe ud. I år frygter boligportalen Akutbolig.dk at flere havner i samme situation.
Louise sparede over 45.000 kroner på at pendle til studiet i Aarhus3.8.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det behøver ikke at være dyrt og besværligt at finde en bolig inden studiestart, hvis man gør som Louise. Louise har sparet mere end 45.000 kr. i husleje ved at bosætte sig i Horsens og pendle til Aarhus.
Så meget bolig kan du få for en SU27.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse viser, hvor mange kvadratmeter man kan få for en SU i hver af Danmarks 36 studiebyer. Forskellen mellem den dyreste og billigste studieby er på hele 69,1 kvadratmeter.
Dårligt nyt til kommende studerende: Der er langt mellem de studievenlige boliger22.7.2020 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 28. juli får de unge at vide, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse eller ej. Boligjagten for de kommende studerende ser dog ikke ud til at blive en dans på roser. En ny undersøgelse viser nemlig, at udbuddet af de mest efterspurgte boliger, har afviget med hele 45% i 2020.