Tjek udløbsdatoen på dit EU-sygesikringskort inden sommerferien
Alle danskere blev i 2014 omfattet af EU-sygesikringskortet, og mange var dengang hurtige til at få kortet. Men man skal huske at tjekke udløbsdatoen, lyder det fra Udbetaling Danmark, der udsteder kortet.
”Siden sidst vi fortalte om, at man skulle bestille nyt kort, har næsten en halv million borgere bestilt. Vi ved dog, at 2 mio. kort i alt udløber i 2019. Det betyder, at mange stadig kan mangle at forny deres kort,” fortæller Lise Schou Hansen, centerdirektør i Udbetaling Danmark.
Det blå kort skal med i tasken, hvis man rejser inden for EU samt til Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz. Kortet giver ret til sundhedsydelser på samme vilkår som borgerne i det land, man opholder sig i.
Kortet kan bestilles med få klik på borger.dk/eu-sygesikringskort, og man får et midlertidigt bevis, mens man venter på at få det rigtige kort tilsendt.
”Leveringstiden på kortet er to til tre uger, så har man aktuelle rejseplaner, er det en god ide at bestille kortet i god tid til hele familien inden sommerferien”, siger Lise Schou Hansen.
Man kan bestille kortet når som helst – både før og efter udløbsdatoen.
”Derfor behøver man altså ikke haste, hvis man ikke skal rejse foreløbig. Og rejser man aldrig til EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein eller Schweiz, behøver man slet ikke et kort,” oplyser Lise Schou Hansen.
Udbetaling Danmark anbefaler generelt, at man sætter sig ind i reglerne i de lande, man rejser til. Her ud fra kan man vurdere sit behov for en privat rejseforsikring.
”Det blå EU-sygesikringskort giver udelukkende ret til sundhedsydelser på de vilkår, der gælder for borgerne i det land, man opholder sig i. Man kan derfor opleve at skulle betale hele eller dele af behandlingen selv, hvis man ikke har en privat rejseforsikring oveni. Man skal også være opmærksom på, at kortet ikke dækker hjemtransport”, siger Lise Schou Hansen.
Bestil EU-sygesikringskortet og læs om reglerne på borger.dk/eu-sygesikringskort
Fakta
- Cirka 4,6 mio. danskere har et EU-sygesikringskort. Cirka 2 mio. kort udløber i 2019.
- Udbetaling Danmark har siden 2014 stået for at udstede EU-sygesikringskortet.
- Styrelsen for Patientsikkerhed samt regionerne står for refusion til borgere, der har lagt ud for deres behandling i udlandet og opfylder betingelserne for refusion.
- EU-sygesikringskortet giver ret til sundhedsydelser på de vilkår, der gælder for borgerne i det land, man opholder sig i. Kortet dækker ikke hjemtransport.
- Børn skal have deres eget kort.
Pressekontakt: Pressechef Mette Beck, 29879727, meb@atp.dk
Nøgleord
Links
Information om ATP
Følg pressemeddelelser fra ATP
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ATP
ATP achieves DKK 3bn in returns after the first half of the year28.8.2024 08:00:00 CEST | Press release
High returns on equities and rising interest rates gave ATP a return in the investment portfolio of DKK 3.3bn in the first six months of the year.
ATP opnår 3 milliarder i afkast efter første halvår28.8.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Høje afkast på aktier og stigende renter gav ATP et afkast på investeringsporteføljen på 3,3 mia. kr. i årets første seks måneder.
Danskernes levetid stiger betydeligt26.8.2024 10:09:36 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne kan se frem til at leve længere. Den nyeste opdatering af ATP’s levetidsmodel resulterer i, at den forventede levealder stiger. For kvinderne er der med de ekstra 4,6 forventede måneder tale om den største fremgang i 27 år.
ATP og PFA har fastlagt principper for deltagelse i fremtidige børsintroduktioner1.7.2024 15:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Sideløbende med drøftelserne om et forlig af OW Bunker sagen har ATP og PFA ført en dialog med markedsdeltagere om gode børsnoteringsprocesser. ATP og PFA har i den forbindelse fastlagt følgende principper for deres deltagelse i fremtidige børsintroduktioner på det danske marked: En børskandidat bør så tidligt som muligt søge at agere som et børsnoteret selskab og bør i den forbindelse offentliggøre samme information om selskabet, som et børsnoteret selskab ville skulle offentliggøre. En børskandidat og dens rådgivere bør udarbejde et prospekt med det formål at levere, og sikre at prospektet faktisk indeholder, et passende og relevant niveau af information, så potentielle investorer kan træffe velinformerede investeringsbeslutninger. En børskandidat og dens rådgivere bør sikre en grundig due diligence-proces, der kan danne grundlag for udarbejdelse af et prospekt. En potentiel investors behov for information i forbindelse med en børsnotering svarer til en potentiel købers behov for inf
ATP og PFA sikrer forlig i OW Bunker-sagen1.7.2024 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I gruppen af forbundne retssager om det konkursramte OW Bunker har de væsentlige professionelle parter, herunder kapitalfonden Altor, investeringsbankerne samt både de danske og de udenlandske institutionelle investorer, der købte aktier i forbindelse med og efter børsnoteringen af selskabet i foråret 2014, indgået forlig. OW Bunker gik konkurs i november 2014 efter betydelige tab på derivater og tab på et datterselskabs største kunde i Singapore. Konkursen i OW Bunker førte til massive tab både for selskabets kreditorer og de aktionærer, der havde investeret i selskabet ved børsnoteringen og efterfølgende. ATP, PFA og 22 andre danske institutionelle investorer anlagde i 2016 og 2017 to erstatningssager mod OW Bunker, dets tidligere ledelse og bestyrelse, Altor Fund II samt investeringsbankerne Carnegie og Morgan Stanley. De komplekse og omfattende retssager drejede sig om henholdsvis prospektansvar i forbindelse med børsnoteringen og ansvar for brud på oplysningsforpligtelserne i tide
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum