Astma-Allergi Danmark

Græspollen er nu i luften

Del
Pollensæsonen for græs er nu begyndt, meddeler Astma-Allergi Danmark. Græsallergi er den mest udbredte allergi blandt Danmarks en million pollenallergikere, som nu skal til at holde øje med appen Dagens Pollental.
Hold øje med pollenniveauet for græs med appen Dagens Pollental. Foto: Astma-Allergi Danmark
Hold øje med pollenniveauet for græs med appen Dagens Pollental. Foto: Astma-Allergi Danmark

Græs er den største pollensynder blandt Danmarks en million pollenallergikere, da 6 ud af 10 pollenallergikere har græsallergi. Derfor skal pollenallergikere holde ekstra øje med Dagens Pollental og -Varsling i de kommende måneder, lyder det fra Astma-Allergi Danmark.

– Astma-Allergi Danmark har målt et pollental for græs på 6 i Østdanmark og 2 i Vestdanmark. Pollenniveauerne er stadig lave, da vi endnu er i starten af græspollensæsonen, men der kan være lokale variationer, som gør at pollentallet lokalt kan være højere, siger Andrea-Pil Holm, biolog og leder af pollentællingerne hos Astma-Allergi Danmark.

– Som græsallergiker skal man derfor nu være opmærksom på sine symptomer og sin behandling, inden sæsonen for alvor går i gang, uddyber hun.

Rigtig mange danskere oplever høfebersymptomer som kløende øjne og løbende næse, når der er græspollen i luften. Græsallergikere bør derfor tage deres forholdsregler, så de kan nyde foråret og sommeren bedst muligt til trods for deres allergi. Samtidig anbefaler Astma-Allergi Danmark alle pollenallergikere at downloade appen Dagens Pollental, som giver et hurtigt overblik over dagens og morgendagens forventede pollenniveauer direkte på mobilen.

Lang pollensæson i vente

Pollensæsonen for græs kan fortsætte helt frem til september måned. Sæsonen er lang, fordi der findes mange forskellige arter af græs, som blomstrer på forskellige tidspunkter.

– De lave temperaturer og våde vejr holder græssets blomstring lidt nede. Hvis der til gengæld kommer en varmebølge, vil det sparke rigtig gang i årets græssæson. Her ved vi fra vores medlemmer, at appen Dagens Pollental er et uundværligt redskab til at følge de daglige pollenniveauer, siger Andrea-Pil Holm fra Astma-Allergi Danmark.

Det er endnu ikke til at vide hvor hård en sæson, vi går i møde, når det kommer til græspollen, men typisk topper sæsonen for græspollen omkring sankthans i slutningen af juni.

Hold dig aktiv i pollensæsonen

En tidligere undersøgelse fra Astma-Allergi Danmark viser, at pollenallergi gør det svært at fastholde en aktiv hverdag. Dette års pollensæson er ingen undtagelse, og mange af Astma-Allergi Danmarks medlemmer fortæller, at de dropper træning eller drosler ned på grund af deres pollenallergi, høfeber eller astma. Mange kender heller ikke til sammenhængen mellem pollenallergi og astma.

Med den aktuelle kampagne Snot or not sætter Astma-Allergi Danmark derfor fokus på, at de fleste kan det meste, hvis man er velbehandlet og følger en række gode råd. Astma-Allergi Danmark råder alle, der føler sig begrænset i pollensæsonen, til at søge egen læge eller ringe til Astma-Allergi Danmarks Rådgivning. Det er også muligt at finde information lokalt, da 36 klinikker og sygehusafdelinger over hele landet bakker op om Snot or not-kampagnen.

Pollenservices fra Astma-Allergi Danmark:

  • Hent appen Dagens Pollental. Den er gratis og kan ud fra det forventede pollenniveau hjælpe dig med at planlægge dit medicinindtag og dine udendørsaktiviteter.
  • Få rådgivning  på tlf. 43 43 42 99 fra mandag til fredag kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18.
  • Se pollengraferne, som giver overblik over døgnets pollental og sæsonens forløb.
  • Tilmeld dig Dagens Pollenmail.

Kilde: Astma-Allergi Danmark


FAKTA: Sådan reagerer kroppen ved pollenallergi

Er du i tvivl, om du har pollenallergi? Så vær opmærksom på disse symptomer, som kan skyldes allergi over for fx græspollen:

  • Kløende øjne
  • Nys
  • Kløende og løbende næse
  • Astmasymptomer som hoste og vejrtrækningsbesvær kan også skyldes pollenallergi
  • Kløe i svælget og nogle gange kløe helt ud i ørerne samt træthed kan ligeledes være generende symptomer i sæsonen
  • Træthed og følelsen af at være i dårlig form

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Nøgleord

Kontakter

Andrea-Pil Holm
Biolog og leder af Astma-Allergi Danmarks pollentællinger
Tlf. 81 77 97 00
aph@astma-allergi.dk

Billeder

Hold øje med pollenniveauet for græs med appen Dagens Pollental. Foto: Astma-Allergi Danmark
Hold øje med pollenniveauet for græs med appen Dagens Pollental. Foto: Astma-Allergi Danmark
Download
Med appen Dagens Pollental fra Astma-Allergi Danmark kan du styre sikkert gennem pollensæsonen. Hent Dagens Pollental i App Store og Google Play.
Med appen Dagens Pollental fra Astma-Allergi Danmark kan du styre sikkert gennem pollensæsonen. Hent Dagens Pollental i App Store og Google Play.
Download

Links

Information om Astma-Allergi Danmark

Astma-Allergi Danmark
Astma-Allergi Danmark
Universitetsparken 4
4000 Roskilde

43 43 59 11http://www.astma-allergi.dk/

Astma-Allergi Danmark er en medlemsbaseret patientforening, som arbejder for, at alle der er berørt af allergi, høfeber, astma og eksem får en bedre hverdag.

Følg pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Astma-Allergi Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye