Beskæftigelsesministeriet

På tre år: Mere end hver tredje kommune har mindst ti procent færre på overførselsindkomst

Del
I 37 kommuner har der fra oktober 2015 til oktober 2018 været et fald i antal overførselsindkomstmodtagere på mere end 10 procent, viser en analyse fra Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesministeriet har i en ny analyse set på udviklingen i antallet af overførselsindkomstmodtagere siden 2015.

I 93 ud af landets 98 kommuner har der fra oktober 2015 til oktober 2018 været et fald i antal overførselsmodtagere på mere end fem procent, og hele 37 kommuner – over hver tredje – har haft et fald på mere end 10 procent.

Alene det seneste år er det gået stærkt. Her er antallet i samtlige kommuner faldet med 3,8 procent eller hvad der svarer til godt 26.000 fuldtidspersoner. Ærø kommune har haft det største procentvise fald på 9 procent, svarende til 76 fuldtidspersoner. I Københavns Kommune er faldet på knap 2.600 fuldtidspersoner, hvilket er det største kommunale fald målt på antallet.

Også ledigheden er faldet i 93 kommuner i løbet af det seneste år, viser analysen. 

I samtlige 98 kommuner er antallet af offentligt forsørgede faldet siden 2015. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Der er grund til at glæde sig over, at færre danskere over hele landet bliver forsørget af det offentlige. Det er en meget stor socialpolitisk landvinding, vi er vidne til i de her år, hvor beskæftigelsen er rekordhøj, og ledigheden er lav. 

- Vi har fra regeringens side fra start arbejdet for, at flere skal kunne forsørge sig selv fremfor at leve af det offentlige. Blandt andet har vi kunnet konstatere, at flere i dag arbejder ved siden af deres kontanthjælp. Og bare få timer kan jo være en trædesten til at få en mere fast tilknytning til arbejdsmarkedet og derigennem forsøge sig selv.
 
- Sammen med satspuljepartierne har vi også afsat over 420 millioner kroner til projektet ”Flere skal med”, hvor udsatte kontanthjælpsmodtagere får en helt særlig hjælp til at komme tilbage i job. Og endelig har vi i efteråret afsat 100 millioner kroner, som jobcentrene kan bruge til opkvalificering her og nu.

For yderligere info kontakt Beskæftigelsesministeriets presseenhed: 51232830.

Læs analysen på bm.dk 

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye