Alt udsolgt til VIAs Company Dating i Horsens

Company Dating er et populært halvårligt event, hvor virksomheder og studerende har mulighed for at netværke og tale om konkrete projekter. Det er en unik chance for begge parter, da de mødes ansigt til ansigt, og får snakket om samarbejdsmuligheder.
Ved arrangementet deltager både danske og internationale studerende fra ingeniør-, teknologi- og businessuddannelserne på VIA University College i Horsens. Og virksomhederne har for alvor fået øjnene op for de dygtige studerende.
Efterspørgsel efter ingeniørstuderende
Selvom interessen fra virksomhederne er bred, kan manglen på ingeniører mærkes. Flere virksomheder leder specifikt efter ingeniørstuderende til praktikophold, studiejobs og projektopgaver.
Ledigheden er nemlig lav blandt ingeniørerne sammenlignet med andre brancher og ifølge IDA kun knap 2% for deres medlemmer. Det gør også, at et arrangement som Company Dating, giver de studerende rigtig gode muligheder for at få netværket og få et indtryk af, hvilke type virksomheder, de selv ønsker at arbejde i.
En bred vifte af virksomheder
Virksomhederne, der deltager i dagens arrangement, er en god blanding af små og store virksomheder. Det er ikke kun lokale, der deltager, men flere kommer langvejs fra. Den stigende interesse i at deltage er for Michelle Hobolth Ros, konsulent ved Career Service Centre, et klart signal om, at efterspørgslen er der, og formatet virker:
”Virksomhederne har allerede inden dagen i dag sendt os over 70 åbninger i deres virksomheder. De er især på udkig efter dygtige studerende, som leder efter praktikplads eller et studiejob. Det kan dog også være projekter til de studerendes projektopgaver” uddyber Michelle.
Julie og Emil leder efter det rigtige match
Julie Sørensen og Emil Madsen fra Global Business Engineering uddannelsen er på 6. semester. De er kommet for at blive klogere på, hvilke muligheder de har, når de skal i praktik:
”Vi skal først i praktik på 8. semester, men jeg er her for at snuse lidt til det hele og blive lidt klogere på, hvilke arbejdsopgaver de forskellige virksomheder kan tilbyde os i praktikken. Det betyder meget at få lov til at møde folk personligt, og se folk før man søger om praktik i en virksomhed” siger Julie.
Emil supplerer: ”Vi er lidt tidligt ude, men jeg er her egentlig også for at øve mig i at tage snakken med virksomhederne. Indtil videre har folk været imødekommende og velforberedte, og kender til vores uddannelse – og det synes jeg er virkelig positivt”.
DIS vil gerne være tæt på de studerende
Ingeniørvirksomheden DIS (Dansk Ingeniør Service) har deltaget i arrangementet de sidste mange år og er glade for muligheden.
”Jeg har været med de sidste tre år, og er ikke i tvivl om, at det gør en forskel, når vi skal have rekrutteret de rigtige praktikanter” siger Henning Lauersen, Engineering Manger i DIS. Han er nemlig enig i, at det er svært at rekruttere ingeniører. Ved at være med fra starten når de studerende skal i praktik, får DIS mulighed for at samarbejde med de studerende hele vejen – også i deres afgangsprojekt.
Men hvad er en god en god første (company)date?
Nogle er som fisk i vandet, når der skal netværkes, og andre skal lige lære det. Det er dog ingen hindring mener Henning.
”For os er det en unik chance for at møde de studerende, som de hele mennesker de nu engang er, og finde ud af hvad de tænder på fagligt og socialt” siger Henning. Han mener også, at der er brug for forskellige typer på en arbejdsplads, men at det for ham er vigtigt at mærke, at de studerende er motiveret og begejstrede for ingeniørfaget.
For yderligere information
Hvis du har spørgsmål til Company Dating, kan du kontakte Career Service Centre.
Michelle Hobolth Ros
Konsulent
T: +45 8755 4018
E: mihr@via.dk
Billede 1:
Blandt deltagerne var blandt andet to ingeniørstuderende Julie Sørensen og Emil Madsen, som var kommet for at blive klogere på hvor de skal søge praktik.
Billede 2 (oversigt)
Rekordmange virksomheder og studerende deltog i Company Dating på VIAs Campus Horsens.
Billede 3:
Henning Lauersen er Engineering Manager for DIS og har deltaget i Company Dating i flere år.
Nøgleord
Billeder
Information om VIA University College
Fakta om VIA University College:
- VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
- VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
- VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
- VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
- VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
- VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.
Læs mere om VIA University College på www.via.dk
Følg pressemeddelelser fra VIA University College
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra VIA University College
VIA University College: Reformaftalen er et afgørende løft af professionsuddannelserne26.3.2025 15:35:48 CET | Pressemeddelelse
Den politiske aftale om de erhvervs- og professionsrettede uddannelser vil styrke både uddannelser og karriereveje for de professionsuddannede i Danmark og har potentialet til at gøre uddannelserne mere populære blandt kommende generationer. Det mener rektor i VIA, Gitte Sommer Harrits.
VIA venter flere studerende med kommende reform af professionsuddannelserne15.3.2025 14:07:33 CET | Pressemeddelelse
I år har VIA modtaget 9.533 kvote 2-ansøgninger til sine uddannelser i Region Midtjylland, hvilket er en mindre fremgang i forhold til sidste år. VIAs rektor forventer, at den kommende reform af professionsuddannelserne fremover vil få flere til at uddanne sig til blandt andet sygeplejerske og pædagog.
Fire kommuner går sammen med VIA University College om ny, skolebaseret læreruddannelse i Skive.3.2.2025 09:53:21 CET | Pressemeddelelse
Viborg, Thisted, Morsø og Skive kommuner er blevet enige om hver at oprette 4 nye lærerstillinger til en skolebaseret læreruddannelse på VIAs læreruddannelse i Skive. Med de nye uddannelsesstillinger håber kommunerne på at rekruttere og fastholde flere studerende til uddannelsen og mindske antallet af ikke-uddannede lærere på deres skoler.
National pris til VIA-vejleder fra Viborg3.2.2025 08:34:54 CET | Pressemeddelelse
Hun har bidraget til stærkere studiestart og bedre studiemiljø for de studerende på The Animation Workshop i Viborg – og for den indsats får Sofie Krogh Appel den nationale pris, Vejlederprisen 2025.
I tvivl om uddannelse? Kom på besøg hos VIA i Aarhus til u-days30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Hvordan er hverdagen på studiet? Hvordan foregår praktikken? Hvad er en professionsbachelor egentlig? Dét og mange andre spørgsmål kan uddannelsessøgende få svar på til åbent hus på VIAs adresser i Aarhus 20.-22. februar.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum