Region Hovedstaden og headspace styrker rådgivningen til psykisk sårbare børn og unge i nyt samarbejde
Det nye samarbejde betyder konkret, at en psykiatrifaglig rådgiver fra PsykInfo under Region Hovedstadens Psykiatri en dag om ugen skal sparre og samarbejde med medarbejdere og de frivillige rådgivere i headspaces centre i København og Rødovre. Tanken er, at de frivillige hos headspace skal klædes endnu bedre på til at rådgive og hjælpe børn og unge videre til relevant psykiatrisk hjælp eller støtte i region og kommuner.
Samarbejde med civilsamfundet
”Børn og unge er vores håb for fremtiden, og jeg ønsker, at alle unge kan få den hjælp de har brug for til at skabe et godt voksenliv. Ungdomsårene er et tidspunkt, hvor man ofte tumler med mange ting, og ikke alle har det lige let. Her skal det være muligt at få hjælp nemt og hurtigt, inden fx psykiske problemer udvikler sig. Det er også helt i tråd med vores ambition om at styrke samarbejdet med civilsamfundet og kommunerne,” siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.
I forbindelse med Region Hovedstadens budgetvedtagelse for 2019 besluttede regionsrådet at styrke samarbejdet med kommuner og civilsamfund. Til det blev der bl.a. afsat 0,5 mio. kr. årligt til at etablere et samarbejde mellem headspace og Region Hovedstadens Psykiatri, og det er den beslutning, der nu udmøntes i praksis.
Hjælp til hverdagens udfordringer
”Jeg glæder mig til samarbejdet med headspace. Det giver god mening, at vi stiller vores viden og erfaringer med rådgivning om psykisk sygdom til rådighed for de frivillige i headspace, for det giver mulighed for at nå ud til endnu flere børn og unge, som kan få gavn af vores viden,” siger direktør i Region Hovedstadens Psykiatri, Martin Lund og bakkes op af direktør for Det Sociale Netværk og headspace Danmark Trine Hammershøy.
”Ved at samarbejde på tværs, hvor fagprofessionelle og frivillige bruger deres kompetencer, så får vi det bedste fra begge verdener. Vi møder mange sårbare unge, som er for raske til psykiatrien, men som behøver hjælp og støtte til hverdagens udfordringer. Med en god indledende dialog, og fagpersonale fra psykiatrien, kan vi blive endnu bedre til at hjælpe de unge på den bedst mulige måde,” siger Trine Hammershøy.
headspace Danmark har siden 2014 haft et lignende samarbejde i Region Syddanmark, hvor erfaringerne er, at det bl.a. fremmer de unges recovery.
Det nye samarbejde træder i kraft den 1. april og vil i første omgang køre som et 1-årigt pilotprojekt. Efter pilotperioden vil samarbejdsmodellen blive evalueret og eventuelt justeret, inden den bliver gjort permanent.
Yderligere info:
- Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) via Region Hovedstadens pressevagt på tlf.: 7020 9588
- Centerdirektør i Region Hovedstadens Psykiatri Martin Lund via Region Hovedstadens Psykiatri pressetelefon 2167 4143
- Direktør for Det Sociale Netværk og headspace Danmark Trine Hammershøy via headspaces pressetelefon 2283 3692
Information om Region Hovedstaden
Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
20 millioner til at nedbringe ventetiden til operationer og høreapparatsbehandling4.7.2025 10:05:58 CEST | Pressemeddelelse
Politikerne i Region Hovedstaden vil sikre hurtigere udredning og behandling for patienter, der oplever længere ventetid til fx en planlagt operation af brok eller til at få høreapparat.
Mere psykiatrisk hjælp til både børn og voksne3.7.2025 12:05:57 CEST | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden har afsat penge til mere hjælp fra praktiserende speciallæger indenfor psykiatrien. Der er fundet penge til hjælp til både børn, unge og voksne med behov for psykiatrisk udredning og behandling.
Virtuel virkelighed giver nyt håb til patienter med stemmehøring3.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Dansk forskning publiceret i The Lancet Psychiatry viser markant effekt af ny VR-behandling. Studiet dokumenterer, at patienter med skizofreni oplever mindre stemmehøring en ved almindelig behandling.
Amager og Hvidovre Hospital orienterer borgere om manglende opfølgning på undersøgelse1.7.2025 13:07:29 CEST | Pressemeddelelse
Hospitalet har konstateret, at der i forbindelse med specifikke typer af skanninger - primært af hjertet - ikke er sket en korrekt opfølgning på bifund ved undersøgelsen. Fejlen kan betyde, at tidlige tegn på sygdom, primært i lungerne, ikke er blevet opdaget. Hospitalet er i gang med at gennemgå ca. 800 skanninger, og det ventes at omkring 20 patienter skal indkaldes til nærmere undersøgelse.
Hvidovre-professor modtager 60 millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden27.6.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Nina Weis fra Hvidovre Hospital modtager 60 mio. kroner fra Novo Nordisk Fondens 2025 Challenge Programme til at undersøge sammenhængen mellem kronisk hepatitis B og fx hjertesygdomme og diabetes 2 – og potentielt redde mange tusinder liv.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum